20.6.2010

*kukkain teko-ohje


Kuinka tehdä kangaskukkasia vaihe vaiheelta.

Kukkasia voi käyttää esim aplikointeihin tai lähestulkoon minkä tahansa vaatteen tai asusteen koristeeksi. Mielikuvitus on vain rajana.

Elikäs tarvitset kangasta (itse käytän pitkälle leikkuujämiä yms tilkkuja), kangaskynän, silitettävää (kaksipuoleista) tukikangasta, teräväkärkiset sakset sekä silitysraudan ja ompelukoneen. Voit myös varata erilaisia/eripaksuisia lankoja niille sopivan neulan jos haluat tikkailla käsin.


1.
Ensin suunnittele malli ja käytettävät värit. Leikkaa mallin mukaan kaavat esim leivinpaperista. Ihan pienimpiin en käytä kaavoja, ne saa käsivarallakin hyvin.


2.
Etsi sopivat kankaat. Tilkut käy mainiosti. Silitä leivinpaperin läpi kankaisiin tukikankaat. Itse käytän kaksipuolesta liimakangasta. Ilman tukikangastakin voi tehdä. Kankaat elävät helpommin ilman tukikangasta.

3.
Piirrä kaavojen avulla kankaisiin muodot ja leikkaa irti saksilla. Saat helpommin kauniit muodot pieniin osiin teräväkärkisillä saksilla.4.
Kokoa palat järjestyksessä päällekäin pöydälle. Säädä ompelukoneeseen tiheä siksakki. Esim pituutena 0.2 ja leveytenä 1.5. Tätä itse käytän vakio aplikaatiosiksakkina.
Paksuumpiin kankaisiin kuten velour ja joustofrotee, käytän leveämpää siksakkia, pituus pysyy samana.Paininjalka kannattaa säätää mahdollisiman kevyeksi. Alalanka hiukan kireämmälle ja ylälanka löysemmälle.
Ensimäinen ja toinen pala on niin pieniä että niitä olisi vaikea ommella suoraan yhteen. Joten ompele (pienemmästä suurempaan) järjestyksessä päältä päin 2.(tumma lila) ja 3. (tumma vihreä) palan yhteen sopivalla värillä.


5.
Irtirevittävää tukikangasta voi käyttää jos haluaa. (Jos sitä käyttää yleensäkin, se kannattaa mieluummin leikata varovasti tikin reunoja myötäillen kuin repiä. Tulee siistimpi eikä kankaat veny repimisestä.) Leikkaa tummanvihreän kankaaseen tikkauksen muotoinen reikä keskelle. Varo ettet tee reikää lilaan kankaaseen.


6.
Ompele nyt keltainen, pienin, pala kiinni. Jos käytät tukikankaita muista leikata ylimääräiset pois. Keltaisen kankaan tikkaukset uppoaa hyvin leikattuun aukkoon ja kukasta ei tule hirveän paksu.

7.
Ompele seuraavaksi valkoinen ja vaalea violetti pala yhteen. Voit käyttää tehokeinonakin leveämpiä ja kapeampia tikkauksia. Leikkaa myös vaalean violettiin palaan taakse reikä tikkauksen sisäpuolelle. Varo ettei tule reikää valkoiseen.8.
Ompele nyt vihreä-kelta-lila ja valko-violetti palaset yhteen suoralla tikilla läheltä lilan tikkauksen reunaa. Tässä voi käyttää myös eri väriä mitä tikkaus on. Voi käyttää myös tehostelankoja. Voi myös tikata palat käsin yhteen reilusti paksummalla kankaalla.
En silittänyt näitä yhteen niin vihreän kankaan reunat jää irtonaiseksi.


9.
Ompele nyt koko paketti viimeiseen palaan. Itse tikkasin suoralla hiukan valkoisen palan reunan vierestä. Vaalean violetin kukkasen terälehdet jää myös irtonaiseksi. Näin kerroksittain ommellessa tausta jää siistiksi. Jos aplikoit tämän vaateeseen niin leikkaa vielä tämän viimeisen kankaan keskelle tikkauksia mukaileva reikä. Se vähentää paksuutta.
Tämä tutorialin kuvaaminen pala palalta olikin hauskaa.. :D

4 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Tuo edellisen postauksen pipo on aivan ihana! Pakko saada! :) Uusi ilme on kivan persoonallinen. Mun mielestä ei liian levoton.

  VastaaPoista
 2. Kiitos selkeästä ohjeesta. Nopeuttaa ja helpottaa muiden työtä, kun olet valmiiksi miettinyt järkevän työjärjestyksen ja viitsit jakaa tiedon kanssamme. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hyvä ja selkeä ohje! Kiitos ja kumarrus!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla näitä, sillä tuo edellisen postauksen pipo on ihastuttava! Niin ja en minäkään koe, että uusi pohja on liian sekava, kun postaukset on kuitenkin valkoisella pohjalla niin on ihan helppo lukea!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails