1.7.2010

* Koenorsu ja ompeluopuksiaHiukan lomakuulumisia:
Uusia kankaita löytynyt kirppiksiltä. Kaikki vanhaa puuvillaa.


Sekä paikallinen kirjasto tyhjennetty ompelukirjoista ja joitain haluan nyt fiilistellä tännekin.


Leila Albala: Helppoja kaavoja pienokaisille (0-2v)


Leila Albala:Helppoja kaavoja lapsille(3-10v)


Kummassakin tosi paljon kaavoja ja kivat muodot. Kaavat täytyy suurentaa itse 2,5cm ruudukkoon.

* * *

Mari Savio & Kati Rapila: Juju Erilainen lastenvaatekirja
Täältä jopa tunnistin joitain blogeissa nähtyjä vaatteita tai ideoita. Kaavat mukana. Hauskoja ideoita ja yhden tiedän ainakin minkä varmasti toteutan. ;)
* * *

Eva Näslund, Barbro Hansing: Ompelen lapselleni
Tässä myös kaavat mukana. Tätä lähdinkin hakemaan mutta ei ollutkaan niin hottis kuin ajattelin. Yhtä takkin kaavaa voisin kokeilla. Mieheltä on jäänyt ihana villakangastakki pieneksi jota en raski heittää pois vaan siitä on tehtävä jotain.


Ja sitten kokeilin yhden pehmolelukirjan norsukaavaa. Samaa kuin Paapiin Blogissa. Tämän olin jo aikoja siten leikannut ja osittain koonnutkin. Otin tuon ja pari muuta keskeneräistä käsityötä mukaan ettei ihan ala vierotusoireita ompelemiseen tulla.
Kangas on itse batiikkivärjättyä lakanakangasta mutta kaavaan teen muutoksia ennenkuin alan yhtään parempia kankaita silppuamaan.. Parit muotolaskokset pyllylle ja leveämpi jalkojen väli sekä korvat ompelen saumaan päähän. Siis nuo ainakin. Ihan ok koekappale..


7 kommenttia:

 1. Ihana norsu! Näkisitpä mun norsuleet mitkä kyhäsin "ihan omalla kaavalla"... Isoveli kommentoi että vauva saattaa sitten aluksi vähän pelätä sitä, mutta kyllä se ajan kanssa tottuu... Eli. Buahahahahahahaha!!!!

  VastaaPoista
 2. Ihana norsu ja ihanat kangaslöydöt! Tuo Juju-kirja munkin pitäisi lainata.

  VastaaPoista
 3. Suloinen norsu! Nyt tuli itsellekin tarve lähteä kirjastoon ;-) Tuo Juju-kirja multa löytyy omasta hyllystä, siinä on kyllä kivoja juttuja, aika tyttömäisiä kyllä suurin osa.

  VastaaPoista
 4. niin pojille on vähän rajattu toi paita ja housut-yhdistelmä. tytöillä kun on vielä ihan oma,mekko, mitä voi muokata pituutta ja leveyttä säätämällä..

  VastaaPoista
 5. oi mikä ihana ronsu! t. fanttifani

  VastaaPoista
 6. Voi ei en kestä, tuo norsun takana oleva kangas!! mulla on siitä niiiin nostalgisia lapsuusmuistoja, tuo on niin ihanaa.. huoh. =) Mistähän sitä löytäisi...

  VastaaPoista
 7. Tiina: Hei mulla on tuota norsuntakana olevaa kangasta. Taitaa olla n.1,5m pala. Se on ihanaa, mutta en ole sitä vielä mihinkään käyttänyt, kun en tiiä mitä siitä tekisin..

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails