6.8.2010

*Tosi iloinen ja keltainen huppariTämä viileähkön värinen keltainen joustofrotee oli ennen 40 koon tahrainen mekko kirpparilta. Takaosa tuli siitä käytettyä tähän huppariin. Hupun vuori napakkaa trikoota Eurokankaalta. Resori Marimekolta. Aplikoinnissa on käytetty sekalaisesti joustofroteeta, trikoota, puuvillaa ja velouria. Nepit kokoa 16 Kamilta.


Ostin kokeilun vuoksi Vlieseline Vliosofix nimistä kaksipuolista liimaharsoa. Siinä on toisen liimapuolen päällä ohut paperi joka irroitetaan vasta silittämisen jälkeen kun kangas kiinnitetaan toiseen. 
Yleensä olen käyttänyt ihan tavallista Kangastukusta. Jotenkin tavalliseen liimakankaaseen tottuneena vlieseline on aikamoista kikkailua. Eikä leikkauspaloja voi niin helposti hyödyntää.
Hyvä se on jos haluaa vain aplikoida kangasta kankaalle ja piste. Eikä tarvitse käyttää leivinpaperia silittäessä välissä sekä se on ohkasen ohutta.


Koira on samalla pieni tasku ja takana alareunassa on myös yksi perhonen.


Kaava on muokkaus kahdesta Ottobreen kaavasta lehdessä 4/10. Paitaosa Loikka-raglanpaidasta ja huppu Jänis anorakista. Paitaosan kaava sama kuin t-paita aikaisemmin tässä
Tässä vaan ei ole neppejä ja pitkät hihat. Ja huppua. 
Koko on 86 ja malli sopii enemmän mielestäni huppariin kuin t-paitaan. Tytöillä siis.

Muoks.
Malli ei pysy paikoillaan.
Hupparissa on kasvunvaraa.

Pituudessa reippaastikin.
Jäin vähän harmittelemaan etten kokovuorittanut hupparia.
Huppu on ainakin tosi hyvä.


Tein kivan kangasvaihtarin Elämää Kurjenpolvessa-blogin Riikan kanssa. Jos siis jollakin olisi vielä sinisenä ja punaisena näitä. Ja onko olemassa keltaisella pohjalla valkoisia kukkia? Ja tietääkö kukaan mikä tän nimi on?
  

Lisäksi olemme tilaamassa kimpassa Deerdotista ensi viikon alussa. Kimppaan mahtuu mukaan vielä.

13 kommenttia:

 1. Tuo kangas taitaa olla Marimekon Muija.
  Kivalta näyttää huppari. :-)

  VastaaPoista
 2. Ja taas kerran ihastuttaa! Tosi kiva huppari :)

  VastaaPoista
 3. kiitos tiedosta..mutta pikaisen googlettelun jälkeen ei se ollutkaan muijaa. kukka on hiukan erilainen. muijassa kukka syntyy neljästä erillisestä pallosta.

  VastaaPoista
 4. Minulla on tuota kangasta ainakin keltaisella pohjalla, ehkä myös vaaleansinisellä. Täytyykin tarkastaa kun palaillaan reissusta kotiin.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Tuo hupun kangas kruunaa kaiken! Mahtava!

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen huppari!

  Itse olen käyttänyt tuota Vlieselineä ja tykkään kyllä. Mistä muuten ostit? Mulla ei sitä kauheasti ole enää jäljellä...

  VastaaPoista
 7. Juu ei ole muijaa. :) Miulla on tuota kukkakangasta pieni pala. Valkoisella pohjalla ruskeita kukkia. Se vaan on tosi huonossa kunnossa...joudun ehkä laittamaan pois sen, harmi.

  VastaaPoista
 8. TanttaRalla: ostin kesälomalla lomapaikkakunnan kangaskaupasta. Oli 5e/m joten hyvä löytö. siis hyväähän se on. Suorastaan hifistelyä. Ehkä menee vaan vähän aikaa totutellessa. Hirmu kallistahan tuo on ehkä siksi jotenkin arastelen käyttää sitä. Kun tavan kaksipuoleinen on puolet halvempaa ja ajaa saman asian.

  VastaaPoista
 9. Aivan käsittämättöman hienoja juttuja jaksat askarrella!
  Minäkin olen käyttänyt sitä V-liimajuttua. Minusta se toimii hyvin, mutta se pala jonka minä ostin oli ihan älyttömän kallista. Sitten kun rupean applikoimaan verhoja ja pöytäliinoja (!), pitää löytää halvempaa.

  VastaaPoista
 10. Hieno on kyllä tuo huppari.
  En muuten saanut "lupaa" kimppailla, joten olen ulkona :( Toisaalta ihan hyvä niin, onhan tuota trikoota tuolla vaikka millä mitalla mitattavaksi... jospa aloittaisin niistä ensin.

  VastaaPoista
 11. Upeita ompeluksia ja aplikaatioita.

  Mulla olisi punaisella pohjalla valkoisia kukkia. Millaista määrää tarvitsisit?

  VastaaPoista
 12. henni:en tarvii isoja määriä. olen miettinyt sellaista juju-kirjan palaraitamekkoa näistä. että millasta palaa vaan saa tarjota.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails