10.1.2011

*Kirotut apulaiset saksineen
Tästä olisi tulossa Transformers-paita 
jota viime yönä päätin klo 2 aikaan aloittaa tekemään. 
Tein kuvion ja menin nukkumaan. 
Kun menin katsomaan viime yön tuloksia 
niin Tee oli varmaan ensitöikseen aamulla käynyt saksimassa paitaan reikiä. 
Ottaa niin paljon päähän että uhkasin etten tee sille enää ikinä mitään. 
Tämä oli ensimäinen kerta kun Tee osoitti minkäänlaista kiinnostusta minun työpöytää kohtaan. 
Ee on käynyt sen sata kertaa säätämässä saumuriin uudet lankojen kireydet yms mutta ei ole saanut aikaan pysyvää vahinkoa..
Kyllä suutuin. Ja poikaa nolotti. 
En tiedä miten korjaan nuo reijät. Kangasta olisi ehkä juuri ja juuri uuteen etukappaleeseen, 
mutta ottaa niin paljon vieläkin kupoliin etten halua uutta edes tehdä.Paljon on keskeneräisiä juttuja.. Pari on sellaista isompaa jota voi tehdä tv:n äärellä tai vahtiessa lapsia.
Tämä kasa on nyt tarkastelun alla. 
Arvaatteko mitä siitä on tulossa? 


Viime syksynä olin kuvanveiston kurssilla. Sain valettua pienimuotoisen reliefin valkobetoniin. 

Kuvassa se on paljastumassa kipsimuotistaan. Ensi viikolla alkaa taas kuvanveisto.
Päätin että patinoin tuon vielä.
Mitat on noin 40x 90 ja olin suunnitellut sitä keittiöön liesituulettimen yläpuolelle 
mutta se myös voisi olla kiva makuuhuoneessa sängyn päädyssä..

Sitten on vielä kaksi vanhaa keskeneräistä patsasta jotka ajattelin nyt viimeistellä.

9 kommenttia:

 1. Voi niitä apulaisia! Leikkaminen tuttu myös täällä perheessä, Lindexin paidan hiha saanut kyytiin ja Småfolk housut (ihan kun rahaa olis leikannut), huhhhhh. Mutta mikäs niille teet, tavaroita ne kuitenin on ja kaikki kielletty on niin kiva;) Onneksi on taitava ätii kuka vois vaikka laitta transformesi käden sinneleikatun kohdan päälle tms?
  Kuvaveistostyö on upea, makkaariin minä sen laittaisin;)

  VastaaPoista
 2. Auts. Kyllä tuo saksien käyttäminen väärään paikkaan vaan harmittaa. Meillä on jokainen lapsi vissiin yhden vaatteen leikannut piloille. Äidin reaktiosta ovat ilmeisesti tajunneet ettei ole fiksua kokeilla toiste.

  VastaaPoista
 3. Auts! Kyllä ne ehtii ja keksii...

  VastaaPoista
 4. Harmittavaa! Entä jos leikkaat koko pään irti ja tikkaat uuteen etukappaleeseen samalla tyylillä?

  VastaaPoista
 5. Aijai!! Meillä on kanssa leikkailtu vähän kaikkea muuta paitsi onneksi ei minun ompeluksia. Huvittavin oli varmaan minun voimassaoleva lääkereseptini. Vähän apteekissa ihmettelivät kun menin hakemaan lääkkeitä reseptillä, jonka alareuna oli ihan hapsuilla ;D

  Laita tuonne reikien alle kangasta ja tikkaa oikealta puolelta punaisella langalla yli ristiin rastiin sellaiseen "parsimistyyliin" Laita sitten samanlaisia parsimistikkauksia vielä muutamaan kohtaan yläpuolelle ja toiselle sivulle. Punaisen sijasta myös musta lanka voisi olla hyvä. Toisin sanoen: Mitä et voi peitää, korosta sitä! :)

  VastaaPoista
 6. kiitos sympatiasta :D
  ja vinkeistä

  maria:parsimisidea on kyllä hyvä.. mietin että jos sinne alle laittaisi punaista (pään alla velouria) tirkoota ja tikkaisi mustalla siitä päältä ja "repisi" vähän vielä lisää reikiä/viiltoja paitaan..
  myös mietin että leikkaan tuon kohdan pois ja saumuroin uuden ehjän suikaleen tilalle punaista interlockia,kaksoisneulaa saumaan päälle ja sit leikkaisin kaavan mukaan. tulisi punainen suikale.. ehkäpä silloin voisi toiseen hihaankin tehdä samantyyppisen suikaleen.
  pitää ihan konsultoida Oota kun sekin on Transformers-fani..Ja ehkä kysyä Teeltäkin että olisiko sellaiset reijät kivoja? ehkäpä voisin markkinoida ne samalla että ollaan yhdessä tehty paitaa ja samalla ehkä saada pojan mielenkin hyväksi. että ei ollut niin vakavaa vaikka äiti vetikin herneet nenään..
  hmm..katsotaan.

  VastaaPoista
 7. Minua harmittaisi vielä enemmän jos olisit itse suhmuroinut (näinkin käy aina välillä...). Ja toisaalta silloin sitä luovuutta juuri tarvitaan, kun joku menee pieleen. Kuulostavat muuten hyviltä nuo pelastussuunnitelmat.

  VastaaPoista
 8. Hieno paita tulossa! Ja tuskin siinä pari reikää haittaa...meillä myös neljävuotias miehenalku, joka säätelee saumuria ja ompelukonetta mielensä mukaan, aina täytyy tarkistaa säädöt ennen ompelua : ). Piirtää välillä seiniin luovuuden vimmassaan ja leikkoo kaikkea...esim. laskosverhojen naruja : ). Voi näitä...

  VastaaPoista
 9. Tällä hetkellä kuulostaa niiiin tutulta.. Bokserit sain sentään pelastettua, vaikka pikkuveli niitä saksilla parantelikin. Eteisessä on seinässä vielä viikonlopun vahaliitupiirrustukset kun en ole keksinyt konstia millä ne lähtis.

  Se on tuo luovuus, varmaan äidiltään perinyt (jälki ainakin näyttää samalta)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails