25.3.2011

* Voi ompelukone, missä lienet?

Ajattelin ostaa uuden ompelukoneen. Sellaisen hyvän muttei liian hifin. 
Ei tarvii olla 40 erilaista ommelta, eikä nestekidenäyttöä.
Sellaisen jolla voi tehdä jotain koristetikkauksia ja ommella kaksoisneulalla. 
Ja aplikoida. 
Ei ole hirveästi vaatimuksia.

Millaisella koneella te ompelette? 
Sekä suositelkaa mulle ompelukonetta nuilla yllämainituilla ehdoilla.

Ja linkit on myös suotavia.

29 kommenttia:

 1. Miulla on pinkki unelma, peruskone, joka surruttaa hyvin. Koristetikkauksiin en oo perehtynyt, niiden ominaisuuksista en tiedä. Mutta malli siis tämä Brothet Innov-is 10A:

  http://www.johafinland.fi/brother/tuotteet/innovis10a.htm

  :)

  VastaaPoista
 2. En sano muuta kuin Pfaff.

  Olen valmistunut puvustajaksi amk-tasolta, ja jo koulussa mut koulutettiin Pfaff-ompelijaksi. Koulun kotikoneista löyty ties mitä merkkejä, mutta ne pfaffit oli aina varattuja, teollisuuskoneiden ohella.

  Kouluaikoina pyysinkin joululahjaksi omaa Pfaffia, ja sellaisen sain. Hinta ei ollut mikään pienin, mutta hitsi että kannatti! En ole varmaan kertaakaan tapellut koneen kanssa, eikä sitä ole tarvinnut käyttää huollossakaan. Itse olen toki välillä öljynnyt. Nyt siitä paloi lamppu, joten ajattelin käyttää huollossakin samalla, ikääkin kun on vähän reilu 10 vuotta.

  Mutta tuolla ompelee kaikkea. Ihan kaikkea, myös nahkaa. Suosittelen!

  Itsellä on Pfaff Select 1540, mutta vastaava malli nyt taitaa olla tämä sarja

  http://www.pfaff.com/fi/21103.html

  Itsekään en tykkää elektronisista näytöistä. Ne menevät kuulemma tosi helposti jumiin, ja lisäksi ne ovat omasta mielestä jotenkin heppoisempia kuin nämä perusmallit. Tuossa omassakin koneessa noita ompeleita kyllä riittää vaikka muille jakaa, eikä varmaan mitenkään häviä ompeluissa elektroniselle koneelle. Päinvastoin.

  VastaaPoista
 3. Berninaa ja Husqwarnaa voin suositella

  http://www.ompelijanmaailma.fi/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=87

  Tuolta vaan valitsemaan hintaluokkaa =).

  Brothereissa taas saa edullisesti paljon ominaisuuksia, mutta ompeluääni on kova verrattuna esim. berninaan.

  VastaaPoista
 4. Anni: mistä tuossa koneessa säädetään alalangan kireyttä? vai pitääkö sitä muuttaa ommellessa kaksoisneulalla?

  Riikka: mikä kone sulla on?

  VastaaPoista
 5. minä ompelen pfaff classic line 1525 ompelukoneella. ostettu n.6 vuottta sitten ja palvellut aivan mahtavasti. tuossa mun koneessa on yläsyöttäjä, joten on tosi helppo ommella erilaisia kankaita, varsinkin liukkaissa kankaissa tuo on aivan verraton apu.

  ite oon tykänny tosi tosi paljon tuosta mun koneesta, ja applikointi sujuu oikein hyvin sillä. siinä ei kyllä ole koristeompeleita, mutta luulempa että pfaffilta sellaisiakin koneita löytyy, jossa on koristeompeleita. pfaffin muissakin malleissa on ymmärtääkseni tuo yläsyöttäjä.

  http://www.pfaffsewingmachinesdirect.co.uk/pfaff_classicstyle_1525_-6275.htm

  VastaaPoista
 6. Bernina 1008. Ei montaa koristeommelta, mutta erittäin luja ja vetää paksujakin materiaaleja.

  VastaaPoista
 7. Bernina activa 210, ompele myös paksuja kankaita hyvin ja kaikki tarvittava löytyy. Olin ostamassa Pfaff konetta mutta myyjä moitti muovista puolakoteloa...

  VastaaPoista
 8. Mulla on Janomen metallirunkoinen. ja on kyllä ollut varsin hyvä "uudeksi koneeksi". Aluksi oli jotain häikkää tikin kanssa ja takuuhoidettiin, mutta sitten on ollut tosi hyvässä kunnossa.

  Uusi tulokas konemarkkinoilla, mutta varsin kilpailukykyinen. Ei mitään hifiä, mutta samanlaiset langotukset ja muut tsydeemit kuin huskeissa. Erityisen hyvä tää kone on paksua ommeltaessa, farkkua sun muuta. Mutta erikoistikkejä on kyllä niukalti.

  Ja huom! Olen erittäin tarkka koneen jäljestä ja käyttömukavuudesta, enkä TODELLAKAAN kehu ja kelpuuta kaikkia koneita!

  VastaaPoista
 9. Valitse Pfaff. Pfaffin käyttäjäksi minutkin koulittiin pukuompelijakoulussa :) Ensimmäinen Pfaffini on ollut käytössä nyt 16 vuotta ja toimii edelleen moitteettomasti.
  Harkitsen juuri ensimmäistä huoltoon vientiä ihan varmuuden vuoksi :)
  Tietenkään nykyisistä malleista mikään ei vastaa tuota 16-vuotiasta, mutta luotan edelleen merkkiin.

  VastaaPoista
 10. Minulla on myös Bernina Activa-sarjan kone, jollaista opettelin käyttämään ompelukurssilla ja jota meilläpäin paikalliset koulut käyttävät. Olen ollut siihen erittäin tyytyväinen ja pidän muutamista asioista erityisesti: Ehdoton suosikkitoimintoni on, että voit valita jääkö neula ylös vai alas lopettaessasi ompelun. Tämä helpottaa NIIN älyttömästi työtä olitpa ompelemassa mitä tahansa. Ompelee jopa viisinkertaista nahkaa mukisematta, samoilla asetuksilla kuin ohutta sifonkia (vaikuttaa myös applikointeihin). Saatavilla on useita erilaisia lisätarvikkeita, mm. paininjalkoja joista sinun ajattelisin hyötyvän ensimmäisenä läpinäkyvästä. Itselläni on tuon lisäksi paininjalka, jolla saa ohjattua kolmeakin lankaa ompeleen alle esim. villa- tai heijastinlankaa. Koneeseen on saatavilla jopa neulahuovutusosa. Optinen napinläpi on jotain ihan käsittämätöntä, yhdellä painalluksella kone tekee mielettömän tasaista, siistiä ja täsmällistä työtä paksullekin kankaalle. Kone on jämäkkä, tukeva, helppokäyttöinen ja erittäin varma. Minulla oli aiemmin Husqvarnan Huskystar tms. peruskonetta vähän parempi, jossa ei sinänsä ollut mitään vikaa vaan nykyinen vaan on vieläkin parempi. Koska mitä ilmeisemmin ompelet paljon ja teet vaativia töitä, suosittelen sinua ostamaan sellaisen ompelukoneen, johon mm. noita lisätarvikkeita on mahdollista saada. Minun koneeseen kuului vakiona myös iso aputaso, josta on hyötyä erityisesti silloin, kun ompelee tarkkaa, pientä työtä (esim. applikointeja), koska kangas pysyy tasaisena isommalla alustalla neulan tasolla. Tarvikekaappi, jossa puolat, neulat ym. ovat siististi on myös pieni, mutta käytännössä iso lisäetu. Nieleskelin koneen hintaa ostaessa kyllä, mutta on se ihan oikeasti joka euron väärti.

  VastaaPoista
 11. Brotherin nimiin vannon. Siinä on vähän konstikas se ylälangan kireyden säätö. Mutta kun sen oppii, niin se on kyllä ihana kone ommella. Sisko osti myös brotherin joku aika sitten. Innov-is sarjaa. Ja multa löytyy kirjova luksuskone, Innov-is 900 ja sitten ihan karvalakkimalli. Karvalakkimallista en oo luopunut, koska jos kirjonnan kesken loppuu alalanka, niin tolla peruskoneella saa kätevästi puolattua. Tuo peruskone on muutenkin kätevämpi siirreltävä pikkuhommien ompelemiseen.

  VastaaPoista
 12. Täälläkin liputetaan Berninaa - kuten arvata saattaa, leirejä on melkein yhtä monia kuin konemerkkejä. ;)

  Itselläni on myös se ammattitausta, jos se nyt mitään merkkaa, ja työn puolesta tutustuin Berninan koneisiin, jollaisia käytetään paljonkin ammattiompelimoissa teollisuuskoneita täydentämässä. Nyt on vuoden ajan ommeltu omalla Aurora 450:llä enkä antais pois. Teollisuuskoneista tutun mallinen rotaatiosukkula tekee teollisuusnopeuden veroisen ompelun mahdolliseksi (monilla kotikoneilla ei pääse niin kovaa kuin tällä), voimaa kuin pienessä kylässä, koko koneen runko ilman muuta metallinen. Jaksaa ja osaa, mitä vain. RRakastan tuota konetta!!

  Aurora450 on kieltämättä jo vähän hifikone, siihen saa kiejonlaitteet sun muut, usb-yhteys tietsikkaan jne, mutta vastaavia taviskoneita on sitten nuo Activat jotka on myös niittäneet mainetta. Joskus voitti joku Activa SK:n konetestin, eikä suotta. Se on oikeasti hyvä peruskone. Kannattaa käväistä liikkeessä juttelemassa. Viiden vuoden takuu, sekin kertoo jo siitä että valmistajakin luottaa merkkiin. Activamalleihinkin saa teollisuuskoneista tutun polvinostimen jos sellaista tuntee tarvitsevansa (minä en pärjäisi enää ilman, niin paljon se helpottaa ompelua, etenkin applikoidessa kun ei tarvitse käsin nostaa paininjalkaa), samoin kantapäällä saa polkaistua neulan ylös (tai alas jos on ylhäällä) eli ompelun lopetus sujuu samoin kuin teollisuuskoneella. Nopeasti ja helposti. Kertakaikkiaan olen ihan myyty tälle merkille.

  Muita merkkejä en hauku kun en tiedä mutta itse olen täydellisen tyytyväinen Berninaan - aikaisempi kone oli 90-luvun Husqvarna, hyvä kone sekin mutta painii IHAN eri sarjassa kuin Bernina. <3

  VastaaPoista
 13. Mulla on Bernina Aurora 450 eli näytöllä ja "tuhannella" koristeompeleella =D, siksi en suoraan sitä sulle suositellut, kun et niin paljon kaikkea halunnut.
  Pfaff on tosiaan myös laatukone. Mulla oli sellainen ja ompeli tosiaan mitä vaan, nimikin oli mun mallilla "farkkukone", mut se oli joskus vuonna jotakin...=O

  VastaaPoista
 14. Mulla berninan activa 220. Muuten loistava kone, mutta siinä ei ole paininjalan puristuksen säätöä eli venyttää rumasti applikoinnit. Ne mä teenkin brotherin innov-is 900:lla.
  Jos oot kvy:n jäsen niin hesan erkin sauma &tikistä saa 15-20% alea koneista ;)

  VastaaPoista
 15. Hihhih, mä olen vielä niin vasta-alkaja ja peruskäyttäjä näissä jutuissa et osa menee sujuvasti ohi hilseen :) Eli voi hyvinkin olla, et tuo miun kone on aika turhan basicci monen vaatimuksiin. Mutta siis kysymykseen vastaus: En ole kajonnut alalangan kireyksiin, ja ihan kaunis tikki on tullut kaksoisneulalla tuosta huolimatta :)

  VastaaPoista
 16. Mulla on Bernina activa 210, eli berninan peruskone. aiemmin oli singerin kalliimpi versio, jossa oli paljon erilaisia koristeompeleita ym, mutta en oikein tykännyt siitä ja isoääninenkin se oli. Brotheria koitti konekauppian myydä väkisin, tuon perusberninan hinnalla kun olisin saanut ties kuinka hienon ja monipuolisen brotherin, mutta ei, tuo vaikutti niin jämyltä siihen verrattuna, että berninan otin. tyytyväinen olen ollut. Kannattaa vertailla, käydä kokeilemassa ja miettiä tarkkaan. Onnea valintaan =)

  VastaaPoista
 17. Pfaff! Äitini on pukuompelija ja vannoo tuon merkin nimeen! Montakymmentä vuotta vanha kone toimii kuin unelma vieläkin. Eivät ole Pfaffit suotta niin hinnakkaita ;) Itsekin sain Pfaff Coverlockin saumuri/peiteikkikoneen lahjaksi vähän aikaa sitten ja ai että mikä unelma! Kunhan saan taas vähän rahaa kokoon, ostan Pfaffin ompelukoneenkin! Ehdottomasti kannattaa sijoittaa Pfaffiin!! :)

  VastaaPoista
 18. Mulla näköjään jotain kirjoitushäiriötä ollut, eli lapsi sylissä.. ;) Mutta kiejonlaite tarkoittaa siis kirjontalaitetta ;D

  VastaaPoista
 19. Bfaffin nimeen vannon minäkin.

  VastaaPoista
 20. Berninan Activa-sarjan koneet eivät siinä mielessä ole ihan peruskoneita, että niihin on saatavilla noita aiemmin mainitsemiani lisävarusteita. Äidilläni on jokin hyvin edullinen Berninan perusmalli, jonka osti minun jälkeen samasta liikkestä kuin minä omani, mutta esim. paininjalat eivät ole yhteensopivia.

  VastaaPoista
 21. Mulla on tämmöinen janome
  http://www.janome.fi/625e.htm
  Oon ollu todella tyytyväinen, ompelee nätisti niin paksua kuin ohutta eikä ole tarvinnut koneen kanssa tapella. Jos vaihtaisin taitaisin kyllä kallistua tuonne pfaffin suuntaan mitä monet ovat suositelleet.

  VastaaPoista
 22. Tämä Berninan kone toimii,itselläni ollut kohta 20 v ja kerran käynyt huollossa...http://www.bernina.fi/product_detail-n2-i18-sFI.html

  terkuin Riitta

  VastaaPoista
 23. Miullon pari kuukautta vanha Brother Innovis 50. Sou in laav. Elektronisuus on niin poikaa, nappia painamalla vaan hurrataan, jalkapoljin on edelleen muoveissa. Ainoa miinus on se että poikanen saa paineltua namiskoja kesken ompelun, mutta se menee ohi..

  VastaaPoista
 24. Itselläni on Husqwarnan kirjova Ruby sekä Bernina Activa 210. Tuo Activa on tosi hyvä, vain vähän ompeleita mutta tosi vankka metallirunkoinen.

  VastaaPoista
 25. Jos saan itseni tähän pukata lisäkysymykseni kanbssa, niin kertokaa vielä, mistä te Pfaffinne tai muut koneenne olette ostaneet. Meillä ei ole lähellä ompelukonekauppaa ja mietin vain takuun sujumista, jos ei pysty näppäräsati kiikuttamaan konetta kauppaan.

  VastaaPoista
 26. Bernina Activa on palvellut mua nelisen vuotta! Ihastuin Berninoihin opiskellessani Vaatetusalan Artesaaniksi. Mitä nyt koulussa taviskoneita käytettiin. Teollisuuskoneista Brother on "mersu". Mutta kotikoneista Bernina. Berninan saumuria en kehu! Nämä on siis mun mielipiteitä.
  Kyllä Berninalla saa aplikoitua aivan hyvin! Kuka se nyt siitä kirjottikaan. Paininjalan puristuksen säätöä ei oo, mutten tiiä mihin sitä olisin edes tarvinut! :) Brother olis seuraava merkki mihin tutustuisin tarkemmin..ja seuraavana Pfaff.
  Hei, joko oot ratkasun tehnyt!? Mielenkiinnolla ootellaan kone valintaasi. :D

  VastaaPoista
 27. no arvaa vaan onko vaikea tehdä ratkaisua. Eniten suositeltiin Pfaffia ja Berninan Activa 210..

  Mun pitää mennä varmaan sinne Erkin saumaan ja tikkiin tutkimaan. Budjetti olis jossain 3-400e kohdilla.

  VastaaPoista
 28. Minä en noita Activa-malleja kauheasti hehkuta, se syöttö on kyllä aika vaisu eikä tikki ole kauhean täsmällistä. Minulla oli 220 vuoden suunnilleen enkä tykännyt, myös se 5,5 mm:n tikinleveys tuntui hirmu kapealta. Toki, jos koristeompeleita ei ole (malli 210) tai ei halua käyttää, niin se ei liene ongelma?

  Oma koneeni (Bernina Aurora 450) ei tuohon haluaamasi hintaluokkaan kuulu, joten en sitä sen enempää kehu :)

  Koneliikkeessä kannattanee katsoa myös Berninan uuden 300-sarjan klneet. Mielestäni blogeissa on ollut näille tyytyväisiä käyttäjiä. Itse en ole kokeillut, joten en osaa tarkemmin ominaisuuksia eritellä...

  VastaaPoista
 29. http://www.sewingworld.co.uk/index.html

  bernina edullisemmin.

  (Oma koneeni on tosin vasta tulossa, eli toimitusta en vielä voi kehua taikka haukkua :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails