22.6.2011

* Kesken ja haaste teille kaikille

Mulla on joitain isompia projekteja ollut pitkään kesken.
Yksi niistä on tämä Ottobreen Donald - liivihuppari.


Olen aloittanut sitä suunnittelemaan jo viime syksynä.
Eka leikkasin ihan vaan jonkun hupparin kaavalla hihattoman ja hupullisen mallin. 
Etutaskut, vetoketju ja vuori.
Niinpa niin.
Se kaatui siihen ettei ollut ohjetta sitten miten se kokovuori laitetaan juuri sen tyyppisen malliin.
Sitten oli vaikeus päättää vetoketjun väri ja vuoren väri ja resorin väri ja.. 
jne..

Sitten tuli talvi ja muuta.
Silmiin pisti tämä kaava ja pyörittelin ideaa siitä lähtien mielessäni.
Nyt päätin ommella näitä kelta- ja oranssisävyisiä interlockeja yhteen.
Vähän Juju ja Ruttunuttu tyyliin.


Nyt ei ole enää kuin vuoren kankaat leikeltävänä. 
Resorin värejä en ole vielä tajunnutkaan katsoa..

En voi ymmärtää mikä ihme voi tehdä uuden kaavan kokeilemisesta niin vaikeaa?
No, Ottobreen kaavat voivat olla vähän eri mallisia kuin Tee, jolle tämä tulisi.
Ja jotkut mitat voivat olla vähän erikoisia. Esim resorien mitat..
Ja mua jännittää jostain syystä rueta tekemään 
 kun sitten kun tekee niin pitäisi saada hyvää aikaiseksi.
Ja mua jännittää toi kokovuoren tekeminen. 
No, ei tässä ole hihoja ja kyllä sen sitten jotenkin keksisin varmaan.

Siispä pyydänkin teidän, rakkaat lukijat, tsemppausta.

Kertokaa mikä teillä on juuri nyt kesken ja miksi.
Ja kun tulee valmista niin saa tulla jopa vielä linkittämäänkin valmiin työnsä.

Tsemppiä kaikille keskeneräisten asioiden kanssa painijoille!!
Kyllä niistä joskus jotain tulee.
Ehkä.

18 kommenttia:

 1. No juurikin on ajankohtainen tämä aihe. No en tiedä onko se kohdallani kuitenkin aina ajankohtainen :D Tiedän kuitenkin hyvin tunteen!

  Tänään tein valmiiksi kaksi keskeneräistä. Toinen on ollut vähää vaille valmis noin kuukauden (mekko minulle) vain ja toinen viime syyskuusta saakka (mekko Maipulle). Tämä Maipun mekko kaatui siihen, että hihat ei onnistunut niin kuin suunnittelin ja sitten masensi vissiin sen tekeminen, että en jaksanut alkaa hommaan uudelleen vasta kuin nyt. Oma mekkoni oli helpompi projekti ja rohkea, koska se oli ihan täysi kokeilu. Siinä jäin odottelemaan, että jaksaisin lähteä kaupunkiin ostamaan pitsinauhaa, mutta jätinkin se nyt lopulta kokonaan suunnitelmista pois :) Voihan sen lisätä sitten valmiiseen käytettyynkin piristämään.

  Näyttää upealta suunnitelmasi ja tähän asti tehty työ, joten ehdottomasti rohkeasti vain painamaan ompelukoneeseen lisää virtaa :) Odotan innolla lopputulosta!

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö kuinka paljon lohduttaa kun tuollainen megalomaanisen taitava ompelija kertoo tuollaisen ´tunnustuksen´? Mulla on kasa kankaita pinossa joiden päällä on kaavat, joita olen jokaiseen suunnitellut käyttäväni. Pahinta on, että osa pinoista on ollut tuolla kaapissa jo vuoden! Jos homman on saanut jo noinkin pitkälle, että on päättänyt mitä tekee ja mistä kankaasta ja jaksanut piirtää kaavat ja leikata ne niin miten voi olla niin vaikeaa jatkaa siitä?
  Edellisen postauksen kalapaita on aivan upea!

  VastaaPoista
 3. Just tuollainen suiakleista tehty huppari tmv. on mullakin suunnitelmissa. Monta kertaa olen kankaita pyöritellyt, mutta aina se on vain jäänyt :( Mulla on kesken ISO kasa juttuja! Potkarit, haalarit, body, hattu, 2 mekkoa, fleecetakki, housuja... Huoh :D Minusta on mukavaa, kun on paljon töitä joita voi mielensä ja inspinksensä mukaan aina kaivaa esiin. Ei ole pakko puurtaa aina yhtä kerralla valmiiksi :)

  VastaaPoista
 4. Hmmm, minulla on kesken kaksi paitaa merinovillakankaasta. Niiden piti valmistua viime syksynä.. talvena.. keväänä..

  No, jospa saisin ne nyt syksyksi valmiiksi :D Mahtuu ne kuopukselle -toivottavasti...

  VastaaPoista
 5. Minä vähän siivoilin kangaskaappiani tässä männäviikolla ja löysin jo vuosia sitten leikkaamani villahameen palaset, joissa kaavat on yhä kiinnitettyina nuppineuloilla. Täytyy keksiä palasista jotain ihan muuta - ainakaan minulle siitä ei enää hametta tule.

  Uusin keskeneräinen tekele on pojan T-paita Ottobre kaavalla. Jäi kesken, kun ei ollut sopivaa resoria. Löysin sitten sellaista sopivan väristä ohutta ribbineulosta, jota ajattelin tuohon käyttää, mutta miten työn jatkaminen onkaan nyt ollut niin vaikeaa. Vaikeaa siitäkin huolimatta, että pojalla on tällä hetkellä käytössä vain - ei niin kivoja - T-paitoja. Jospa tuon paidan saisi kuitenkin tehtyä, ennen kuin jää pieneksi...

  Tsemppiä omaan rustistukseesi!

  VastaaPoista
 6. Jep... Juuri tänään kaivelin esille kesken jääneen velourhupparin, kaava Ottobresta ja jopa harjoituskappalekin tuli tehtyä aikanaan mutta tässä "päähupparissa" yhden sauman ompelu meni saumurilla ihan pieleen niin sinne jäi huppari ruttuun laatikon pohjalle! Päätin että syksyllä käyttäjän aloittaessa eskarin on huppari oltava valmis, pitäisi varmaan hakea ratkoja ja huppari valmiiksi tänne olohuoneen pöydälle jos se sauma siitä joskus purkautuisi että pääsisi jatkamaan.

  VastaaPoista
 7. Mulla on kasa keskeneräisiä, on sellanen rimpsuhelman hame tytölle, en vaan jaksa alkaa rypyttämään, pojalle shortsit, niistä uupuu enää vyötärö... listaa vois jatkaa, pari paitaakin on, molemmille.. mulla saattaa tyssätä vaan ihan johonkin viimeistelyynkin, resoriin tms, ei auta muu kun tyrkätä sivuun :D

  VastaaPoista
 8. Minulla olisi kaapeissa ja laatikoissa valmiina varusteet aplikointiin. On kuvia jo mietittynä ja piirrettynä, mutta se aloittaminen puuttuu. Pari kertaa olen kokeillut, mutta aina on loppunut siihen kun ei ole sujunut. :( Jonkun tarvitsisi tulla vissiin näyttämään ihan kädestä pitäen miten se tehdään. Vaikka eihän se jälki parane kuin harjoittelemalla ja kokeilemalla...

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille hyvistä jutuista. ja tsemppauksesta. hyvä saada vähän perspektiiviä omiin touhuihinsa..

  VastaaPoista
 10. Nyt täytyy masentaa sua sen verran, että mulla ei oo mitään ompeuksia kesken.. mutta huonekalupuolella sitäkin enemmän. Pupletti odottaa loppuhiontaa ja maalausta, kerrossänky odottaa kaikkea mahgdollista, siihen en ole siis koskenut vielä ollenkaan, arkku odottaa myös alkutekijöissään maalaajaansa/hiojaansa, pikkuinen lääkekaappi rojottaa tuulikaapin lattialla enkä vielä tiedä mitä sille tekisin vai tekisinkö mitään, keinutuoli olisi hyvä maalata uudestaan mutta kuka kumma tässä semmoseen kerkiää... ja niin edelleen.. huoh. Ja sitten ostattelen vielä atk-kaappia joka pitäisi hioa ja vahata kauttaaltaan, kaikkeen sitä hölmö päätään työntää! =D Ilmiselvästi ompelukset vie aikaa kaikelta muulta minun tapauksessani. Ja kaikki nuo huonekalujutut olisi kuitenkin tarkoitus saada tehdyksi ennen muttoa, joka kenties on syksyllä edessä.. hui!

  VastaaPoista
 11. Kyllä noita töitä on kesken tuolla vinot pinot! Yksi röllihuppari on jo niinkin pitkällä, että on ollut välillä käytössä mutta hihat ovatkin liian pitkät. Lisäsin itse ohjeesta poiketen resorit enkä tajunnut lyhentää hihoja saman verran..Nyt en saa aikaiseksi korjata. Sitten pojalle olen aloittanut vaippoja joskus vuosi sitten ja ovat laatikossa yhteenompelua vaille valmiita. Huh, ei pitäis edes miettiä kaikkea keskeneräistä! Osa on tosiaan ihan pientä viimeistelyä vaille ja osa sitten ihan kaavojen piirtovaiheessa. Kunpa vuorokaudessa olis enemmän tunteja ja aikaa innostukselle!

  VastaaPoista
 12. Mulla on ollu puikoilla kohta 2vuotta villasukka kesken, toinen sentään on jo valmis :D Lisäksi tuossa lopputalvella alotin tekeen tytölle kirjoneuleena villahousuja, semmosia tiukkoja leggins tyylisiä, toinen lahje on melkein valmis ja mikä pahinta ne ei tuu mahtuun enää enstalvena vaikka ne joskus saiski loppuun... Ompelupöydällä tulossa vaatetta pienelle keskoselle, ne on paree saada pian valmiiksi :D Ja mulla on kans vaikeus kokeilla uusia kaavoja, kun ei ikinä tiedä onko se hyvä ja se homma piirrellä niitä...helpompi vaan tehdä samoilla.

  VastaaPoista
 13. Hmmm...
  Onhan tuolla jokunen keskeneräinen työ...
  Ompelutyöt jää harvemmin kesken, keskeneräisyydet ovat enemmänkin noita tuunausjuttuja, kun ajatus(kin) loppuu kesken.
  Neulepuolella keskeneräisyyksiä sitten riittää.
  TOP 3 olisi:
  6 vuotta työn alla ollut osin virkattu, osin neulottu takki, josta puuttuu hihat.
  8 vuotta työn alla ollut mieheni neule, jonka raglanhihat ei istuneet edes kolmannella yrityksellä.
  15 vuotta kesken ollut neule, josta (yllätys yllätys) puuttuu hihat.

  VastaaPoista
 14. Minä voisin ehkä miettiä mikä ei ole kesken! :D Neuleita on varmaan lähes kymmenen, yksi sukka ilman paria, paitoja ilman hihoja, ehkä ensimmäinen mieleen tullut on pienenpieni villa takki, jota aloitin tekemään kun odotin esikoista, se on tytölle ja tulikin poika, joten... Aitan maalaus lasten leikkimökiksi on vaiheessa, samoin kodin listoja puuttuu. Ompeluja tällä hetkellä kesken noin parikymmentä, vanhojen tuolien päällystyksiä.. Voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin!
  Välillä masentaa kaikki tämä kaaos ja nämä hommat, mut pikkuhiljaa ne etenee ja taas uusia jää sitten kesken xD Mut jos ei ole töitä, ei unelmia jostain uudesta ja ihanasta, niin mitäs elämää se semmonen on? Aikaa on rajallisesti, silti kohti suurempaa kuvaa!!!! :)

  VastaaPoista
 15. ihme kyllä, konehuoneen lattialla ei ole marinoitumassa mitään keskeneräistä. puikoilla on sitä sun täät, syksyllä alan tekemään valmiiksi kun neulesesonki jatkuu :D mutta välillä ompelujuttuja voi olla kesken kolmekin.

  VastaaPoista
 16. Katos kun justiinsa kirjoitin samantyyppisestä tilanteesta ja muistin sitten että sullahan oli samanlaista ongelmaa :D

  Joten http://aeeno.blogspot.com/2011/06/finishing-things.html

  Nyt voisin nauraa sellaista mielipuolista naurua, mutta en naura... Laatikossa on vielä yksi paidan tekele jonka aion vielä joskus saada valmiiksi. Ja just nyt menen purkamaan siitä pieleen mennyttä aplikaatiokirjailuhässäkkää. Ei muuten ole mukavaa hommaa.

  VastaaPoista
 17. Otin haasteen vastaan. Plokissa voi lukea tarkemmin mekosta jonka tekemiseen meni melkein 5 vuotta
  http://hemuli80.vuodatus.net/blog/2947345/ei-tullut-paitaa-tuli-mekko/

  VastaaPoista
 18. Huoh... tuntuu että aina on jotain kesken, mutta pahiten painaa jo pari vuotta (kyllä aivan oikein vuotta!) kaapissa ollut harmaa farkkutakin tekele. Siinä vaan on niin monta saumaa ja tikkausta. Onneksi sentään on ihan itselle tulossa, koska lapsillehan ei enää mahtuisi päällekään. Ehkäpä tänävuonna kesälomalla...Olisihan se kiva saada päällekin joskus.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails