10.7.2011

* Joustofroteepohdintaa

Nappasin taas vierekkäin uusimmat tulokkaat.
Vihreäraidallinen joustis on tullut vaihdossa mikunlokin Mirkalta.
Pinkkipalloinen Eurokankaasta, dinotrikoo Sampsukasta.
Piraattitrikoo ja keltainen joustis Ikasyriltä.
Ja lime joustis sieltä Lasten Metsolasta.

Mitä te tykkäätte joustofroteesta vaatemateriaalina ja mistä ostatte omanne?Aikaisemmin viikolla tuli tarve joustofroteelle limenvihreänä. 
Yksi vaihtoehto olisi että haen Eurokankaasta sitä niiden palalaarijoustista 
ja värjään sen pesukonevärillä mieleiseksi. 
Yhden illan vertailua tehtyäni päädyin kuitenkin tilaamaan Lasten Metsolasta. 

Ihanan raikas oli limen sävy.  
Ja olin jo unohtanut että heidän omat joustofroteet on kivan napakoita ja paksuja.
Ainakin jos vertaa Eurokankaan palalaarin viimeksi ommeltuun,
jokasuuntaan venyväiseen, mustaan joustikseen. 
Samalla innolla tilasin Ikasyristä keltaista joustofroteeta
joka tuli piraattijerseyn kaverina Piiloon noudettavaksi.
Paketin aukaistuani olin vähän yllättynyt 
kuinka hyvin piraattijerseyn oranssi sävy sopikaan keltaiseen joustikseen.
Ihanan raikas ja pirteä auringonkeltainen sävy. 
Kuitenkin ohuempaa kuin Lasten Metsolan.

Hannan kankaalla, Kangas-Mallalla ja Royaltuotteella oli yksivärisiä joustiksia.
Huvikankaalla oli vain pari sävyä joustista.
Myllymuksuilla oli joitakin värejä.  
Kangastukku oli vähentänyt huimasti valikoimia ja siirtynyt kalliimpaan tenceliin.
Onko joku sitä käyttänyt vaatteissa? 
Tenceliin törmäsin ekaa kertaa vaippakangaspiireissä pari vuotta sitten 
mutten koskaan sitä ole ostanut.
Itseasiassa bambuakaan en ole vaatteissa käyttänyt, vaipoissa vaan.
Mietin sitäkin koska Myllymuksuilla olisi tietty ollut ihan ok bambujoustisvalikoimat.

Muualta en sitten löytänyt.
Vaikka pahin retroiluvillitys on mennyt ohi
niin silti minusta joustofrotee vaatekankaana on loistava.
Kesällä se ei ole niin kuuma kuin velour ja hyvälaatuisena pysyy siistinä pesusta pesuun.
Hilcolla olisi hyviä veloureita ja trikoita. 
Jokuhan voisi rueta tuomaan Hilcon joustiksiakin maahan, vinkvink!!

13 kommenttia:

 1. Ite tyydyn tästälähin ostamaan joustikseni metsolalta ja ikasyriltä - muut ostokset olleet enempi vähempi pettymyksiä. Mä tykkään kans joustiksesta matskuna, vaikka se pölyistä ommeltavaa onkin :)

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään joustiksesta! Se on kestävä ja hyvä ja parhaimmillaan aika jämäkkä kangas, jota on kiva ommella. Olen ostanut Myllymuksuilta ja Metsolasta hyvää joustista, ajoittain myös Eurokankaan paloista löytyy sellaista ei aivan niin venyvää (vaikkakaan ei ihan niin luonnonmateriaalisen oloista) laatua, jota olen tyytyväisenä käyttänyt lasten housuihin. Pakko kuitenkin sanoa, että olen tyytyväinen lähinnä yksivärisiin joustofroteisiin, minua ärsyttää muotikankaiden haalistuminen!

  VastaaPoista
 3. Imetyspaidoissa joustis on ainakin aivan ykkönen, siihen hukkuu pienet maitotilkkaset (ja isommatkin) niiin hyvin verrattuna trikoosta ommeltuihin, jotka tuntuu olevan koko ajan märkänä milloin mistäkin... :P Bambu ja tencel on ohkaisempia ja paljon venyväisempiä, eli kaavan pitää olla naftimpi että tulisi yhtä hyvin istuva. Muksulla bambuiset on olleet ihan parhaita just tuon venyvyyden takia, menee sama koko pidempään. :) Tykkään, tykkään, tykkään kovasti joustiksista!!! :D Ostan Lasten Metsolasta ja Myllymuksuilta pääasiassa.

  VastaaPoista
 4. ... ja vielä yksi seikka mikä tekee joustofroteesta ihan ykkösmateriaalin minun mielestä: pesunkesto! :) Kymmeniä ja taas kymmeniä pesuja 60 asteessa eikä kangas mene miksikään. Vrt mikä tahansa trikoo on 10 pesun jälkeen viimeistään käytetyn näköinen. Puuvillainen joustis menee kylläkin koppuraiseksi, mutta bambuinen ei tee edes sitä. :)

  VastaaPoista
 5. Joustis on jees tietyssä määrin - Huppareissa ja housuissa. Muuten ei kyllä tule käytettyä.

  Metsolan joustikset on omia suosikkeja. EKssa olen katsellut laarin valikoimaa, mutta niistä tulee lähinnä mieleen ne muotoonommellut lakanat, joten ostamatta on jäänyt.
  Myllymuksujen bambujoustis on hyvää ja oikein mukavaa vaatteissakin. Ohutta, joten siitä voisi tehdä paitojakin.
  Muualta en ole tainnutkaan tilailla.

  Torstainakohan katselin tuota merirosvotrikoota ja meinasin tilata. Sitten tuli muita hommia poissa koneelta ja nythän sitä ei sitten ollutkaan jäljellä. Taas jäin ilman...

  VastaaPoista
 6. Joustofroteeta tulee käytettyä silloin tällöin. EK:n palalaarista löytää silloin tällöin ihan laadukasta. Itselleni olen tenhyt yhdet harmaat housut kotikäyttöön ja ne on pysynyt oikein hyvänä. Toiset samanlaiset (sinappiset) tein kangasmallasta ostetulla ja sekin oli hyvä laatuista. Lapsille olen tehnyt kestovaippakaupan kuviojoustiksista (yllätys) ja niissä laatu vaihtelee. Sienet ja siilit on ainakin pysynyt kirkkaana ja hyvänä. Raitaiset on pysynyt kyllä tositosi hyvänä samoin kuin kangastukun raitainen.

  KVK:sta olen myös ostanut tenceliä ja se on paksumpaa ja ei niin venyvää ja vanuvaa kuin myllymuksujen. MM:n tencelistä olen tehnyt pojalle housut ja niissä on kyllä lankalenkkejä, mutta oikein miellyttävät kesähousut kyllä tuli niistä.

  Myllymusuilla on myös joustofroteen laatu vaihdellut eri tilauserien välillä.

  Metsolan joustofroteet on ollut kyllä meillä käytössä tosi kestäviä. Lapsilla ollut lähinnä ostovaatteissa. Itselläni on nyt se kakkoslaatuinen apilamekko ollut paljon käytössä ja se on kyllä ollut toimiva helteelläkin. Vaikka onkin aika paksu ja hihojakin siinä niin ei ole sen kuumempi kuin mukaan vastaavan mallinen tumma vaate.

  Bambujoustiksessakin on ollut erilaisia laatuja ja meillä niitä on ollut lähinnä vaippakäytössä.

  VastaaPoista
 7. Joustis on kyllä todella kiva materiaali! Tykkään varsinkin housuissa. :)

  Mä olen suosinut Hannan kankaan joustiksia. Ne on aavistuksen ohuempia kuin Metsolan joustikset, mutta ei semmoista joka suuntaan venyvää, niin kuin Eurokankaan palalaarissa. Ja hinta on huomattavasti edullisempi kuin Metsolassa. Royal-tuotteen joustis on käsittääkseni samaa, kuin Hannan kankaassa.

  VastaaPoista
 8. mä tykkään joustiksesta materiaalina ihan hurjan paljon...Metsoloilla on hyvää laadullisesti ja EK:ssakin joskus sattuu hyvää löytämään...mä oon tykänny noista kuviojoustiksista ja paljon en yksivärisistä oo tehnytkään, vaikka niitäkin on kertyny kaapin perälle...nyt oli paikalliseen kangaskauppaan tullu(meijen asiakkaiden toiveesta =) ) yksivärisiä joustiksia kivoissa väreissä ja sieltä metsän vihreetä ostinkin..hyvä laatuselta tuntuu mut vielä en oo ehtiny mitään siitä ommella.

  VastaaPoista
 9. Kestovaippakaupasta(kestovaippakauppa.com) saa myös ihania raidallisia joustofroteita, jotka ovat ihanan napakoita. Safaria ja sieniä ja siilejä löytyy myös joustiksista, kuosit ovat varmaan tutut kestoilijoille. Suositteluni!

  VastaaPoista
 10. se on totta että kuvalliset joustikset paitsi raidat, haalistuu. yksiväriset on pysyneet mullakin hyvinä.

  VastaaPoista
 11. Tykkään erityisesti Metsolan joustofroteista juuri niiden nappakkuuden perusteella. Myllymuksuilta olen myös ostanut, ja tykkään kun siellä on ne omat kuosit ja kesäfroteet.

  Mieluimmin teen joustofroteista "alaosia" eli lähinnä housuja. No itselleni tein polvipituisen liivihameen anttilan pallokuosisesta lakanasta, ja pidän sitä töissä työvaatteena kylminä pakkaspäiviä. On lämmin materiaali!

  VastaaPoista
 12. Ite oon ostanu Hannankankaan joustiksia, samoin Metsolalta samanverosia on olleet mielestäni Tencelistä oon tehny myös housuja kuivuvat tosi nopeesti ja ovat ihanan pehmosia! Kuviolliset on pysyneet ihan hyvinä jopa kakkosluokkalaisetkin! Kimperin joustofroteetakin oon hiukan ostanu ja on kyl ihanaa! Vauvauva myy sitä! :)

  VastaaPoista
 13. Olen ostanut joustofroteita Myllymuksuilta, Metsolalta ja Kangas-Mallalta. Yksivärisistä Kangas-Mallan laatu on ollut ihan huippu. Neidille ompelin siitä singoallamekon ja pysyy peseusta pesuun kuin uutena, vaikka on joutunut kovaankin tahranpoistokäsittelyyn. Paksuus on suunnilleen sama kuin Metsolan, mutta pehmeämmän tuntuinen, ainakin kuviolliseen Metsolan joustikseen verrattuna.

  -Eili-

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails