8.8.2011

* Husqvarna Sapphire 875 QuiltTämä se on. Uusi koneeni. Viikko sitten ostamani Bernina Activa 210 lähti vaihdossa. En saanut siitä otetta. Alunperin en ollut todellakaan ostamassa ihan tällaista masiinaa. Muutama koristeommel olisi riittänyt. Nyt niitä on lähemmäs 200. Ja näin muutaman päivän ommeltuani en löydä huonoa sanottavaa. 
Ihanan iso ompelutila. Hyvä suora näköyhteys ommeltavaan kohtaan. Tikki luistaa kevyesti. Paininjalka laskeutuu jalkapoljinta painaessa ja lanka leikkautuu napin painalluksella. 
Eka ajattelin että en saa varmaan edes suoraa ommeltua kun katselin etupanelia.. Mutta aika nopeasti systeemiin pääsi sisälle ja käyttöjärjestelmä on looginen ja helppo. Olen jopa jo ohjelmoinut omiin ompeleisiini sopivan tikin aplikoinneille.
Lisää luettavaa mm. Tikatan sivuilta.


22 kommenttia:

 1. Vau! Kyllä nyt kelpaa huristella! Kiva, että sait vaihdettua mieleiseen:) Voi kun itsekin saisi uuden koneen...

  VastaaPoista
 2. Oih! On kyllä mahtavan kuuloinen koje.

  VastaaPoista
 3. Oi, nyt iski hirvee ompelukonekuume... Toi on kyllä upea kone! Tosi kiva, kun kirjoittelet tänne kokemuksia, niin voi itsekin vähän vertailla koneita, koneen vaihto on mullakin jossain vaiheessa edessä.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää ja hienoa jos siltä tuntuukin! Toi ompelutila on kyllä suuri plussa. Itsekin sitä välillä kaipaisin...

  VastaaPoista
 5. Oi ihana, miksi tosiaan heti iskee konekuume??? Mahtava että on mieluinen, kyllä siihen kannatta satsata!!!

  VastaaPoista
 6. Mulla on toi sama kone, pari vuotta vanhempi versio vain. Käytössä pelannut mainiosti, joten tuntuu siltä, että hyvän koneen sinäkin valitsit :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea! Kuulostaa ihan kadehdittavan hyvältä. Iso ompelutila on tosi hyvä juttu.

  VastaaPoista
 8. Mulla ollut muutaman kuukauden Saphire 835, olen ollut tosi tyytyväinen!

  VastaaPoista
 9. Wautsi wau! Minäkin, peukalo keskellä kämmentä-ihminen, tilasin ompelukoneen (ihan sellaisen uunomallin) ja innoissaan odottelen että se loppuviikosta kotiutuu :D

  VastaaPoista
 10. Hieno kone!! Vautsi!! Onneksi olkoon. Minäkin ostin kone sieltä, minun Elna 444. Tosi ystävällinen palvelu ja TOOOSI nopea postitus. Kävitkö siellä kokeilemaan konetta??

  VastaaPoista
 11. jana: mä ostin koneen kaartin neule- ja ompelukone oystä,helsingin keskustasta. tikatassa kone olisi maksanut noin 100e enemmän alennuksen kanssa. mut tuolla kaartin liikkeessä oli tosi kiva palvelu ja ystävällinen myyjä. koneen hintaan kuuluu vielä kurssi jossa käydään läpi koneeseen liittyviä ompelujuttuja. saa osallistua jos haluaa/kiinnostaa.. mä taidan osallistua kun tosson niin paljon kaikkea..

  VastaaPoista
 12. Suosittelen lämpimästi se "kurssi". Kun ostin itse omani husqvarna Lily vuonna 98 Saksassa, silloin osallistuin myös siihen. Saat paljon starttiapua...

  VastaaPoista
 13. Wau, näyttää ja kuulostaa kyllä hyvältä!!! Olen kade...

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä ;)

  Mulla on se 830, vanhempi karvalakkimalli. Se on iiiihana.

  VastaaPoista
 15. Wau! Kannatti vaihtaa. Mulle kävi samoin, olin ajatellut ostaa hyvän koneen ja päädyin ostamaan superin koneen, jossa on ompeleita valtaisa määrä. Mutten päivääkään ole katunut! Ompeluiloa!

  VastaaPoista
 16. Uusi kone on ihana ja hienoa, että sait vaihdettua mieleisempään :) Mun koneenihan tilattiin ulkomailta *klik* netitse, halpaa mutta riskipeliä, onneksi tuo Singeri on mieleinen ja toimiva :)

  VastaaPoista
 17. Upea kone!Tosi kiva kuulla näitä kone vertailuja! itse silloin aiemmin olin myös ostamassa uutta konetta, mutta sitten omani alkoi taas toimia ihan hyvin, niin edelleen tällä mennään..Kuulostaa hyvältä tuo kurssi, jossa käydään ominaisuuksia vielä läpi..

  VastaaPoista
 18. Oletko ollut tähän koneeseen tyytyväinen? Onko kiitollinen apuri applikoinnissa? Entä onko tullut esiin moitittavaa?

  Minulle suositeltiin tätä konetta liikkeessä, josta kyselin Berninan Auroraa. Ei tuota Auroraakaan siellä toki haukuttu, mutta tämä kuulemma voisi olla parempi vaihtoehto noihin applikointeihin. Ainakin sinun käsityösi ovat niin upeita, että luulisi myös koneen hoitavan oman hommansa kunnolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei Mari. En ole ollut täysin tyytyväinen. Koneessa on ollut aika paljon kaikkea säätämistä. Se tuli juuri äskettäin takuhuollosta ja en ole sillä nyt applikoinut sen jälkeen.

   Itse en suosittelisi tätä konetta pelkästään sen takia että applikoi koska ompelet varmasti muitakin juttuja. Suurin ongelma on saada kaksoisneulalla, tavan suoralla ja applikoilla hyvät tikit ilman että säätää manuaalisesti alalangan kireyttä. Taisin kirjoittaa tästä koneesta yhteen lammasapplikointipostaukseen ja ajattelin mainita vielä seuraavan applikoinninkin yhteydessä onko joku muutos tapahtunut huollon jälkeen.

   Se bernina on varmaan se kallimpi bernina jossa on paininjalan puristus. oletko miettinyt yhtään pfaffin koneita?

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Harmillista, että sinulla on ollut koneen kanssa hankaluuksia :( Olin vakaasti päättänyt hankkia Auroran, kun liikkeeseen otin yhteyttä, mutta tätä Sapphirea niin kovasti siellä kehuttiin, että kiinnostus kyllä heräsi. Nyt laitan vielä jäitä hattuun ja menen koeajolle kriittisin mielin.

   Mulla on Pfaffin halpissaumuri, joka kyllä toimii ihan OK. Pfaffin ompelukoneista ei ole kokemusta, mutta niitä olen kyllä kuullut kehuttavan. Ainoa harmi on, että tuossa tutussa liikkeessä ei Pfaffia myydä...

   Toivottavasti huolto auttoi sinun koneesi temppuiluun!

   Poista
  3. Kyllä vähän ihmettelen, miten täällä kehutaan konetta. Me ostettiin Husqvarna 875Q viime kesänä. Nyt se on ollut kaksikertaa takuukorjauksessa ( ei siis huollossa, vaan korjauksessa). Alusta alkaen se piti kolisevaa ääntä ja sitten siitä irtosikin jokin niveltappi ja kone meni täysin jumiin. Korjauksen jälkeen viikon kuluttua ylälangan kiristin lakkasi toimimasta, takaisin korjaukseen, nyt oli kiristimestä taas joku tappi irronnut. Ei kyllä anna hyvää kuvaa laadusta. Muutenkin kone on hyvin herkkä, tekee helposti suttua, puolakoteloa pitää vähän väliä puhdistaa ja langat pujottaa uudelleen. Vähän väliä tulee näyttöön ilmoitus, "päämoottori ylikuormittunut, odota hetki", sitten odotellaan. Hermot menee kalliin koneen kanssa.

   Vaimolla oli 40 vuotta Husqvarna 2000?, joka toimi täysin moitteetta, ei koskaan tarvinnut korjata, puhdistettiin ja öljyttiin 10 -15 vuoden välein ja paljon ommeltiin.
   Mummolla oli yli kuusikymmentä vuotta poljettava Singer, jota poljettiin joka päivä, muutaman vuoden välein tippa öljyä ja siinä se.

   En voi mitenkään uskoa, että nykyinen 875Q kestäisi 40 - 60 vuotta, kun se ei ole kestänyt vuottakaan.
   Mutta ei koneita enää tehdäkkään Ruotsissa, vaan jossain Kiinassa.

   Poista
  4. Hei Anonyymi. Tämä postaus on tehty sinä päivänä kun ostin koneen. Jos luet myöhempiä postauksia ja mun viimeisimmän vastauksen kommenteista koskien konetta, niin huomaat etten minäkään ole koneeseen täysin tyytyväinen ja kehu sitä. Jaan mielipiteesi koneen herkkyyden ja laadun osalta. Aivan ylihinnoiteltu kone. Itselläni oli tätä ennen Husqvarnan vanha metallikone jonka olen pitänyt varakoneena. Ja poljettava ompelukonekin joka on täysin toimintakunnossa.

   Minun koneessa oli heti parin viikon kokeilun jälkeen tikissä vikaa mutta liikkeen myyjä, tikkinäytteeni nähtyään, oli sitä mieltä että olen itse syypää huonoon tikkiin vaikka koneen pitäisi olla täysin ohjelmoitu tekemään huipputikkiä.
   Lisäksi se tosiaan syrttää ja tekee vaikka mitä ja on todella nirso kankaiden ja tikkien suhteen. Reilu vuoden tahkosin koneen kanssa kiroilleen vaihtelevalla menestyksellä ja sitten vein sen toiseen liikkeeseen korjaukseen. Kone oli kuukauden huollossa maahantuojalla ja sieltä se tuli korjattuna. Siitä oli vaihdettu osia ja vaikka mitä. Nyt tikin tasapaino on parempi mutta leikkurit eivät leikkaa ja se pitää sellaista ruksuttavaa ääntä applikoidessa. En minäkään usko että tämä tulee kestämään vaikka on maksanut enemmän yhteensä kuin kaikki 5 konetta yhteensä mitä minulla on koskaan ollutkaan.

   Eniten itseäni harmittaa etten tajunnut konetta ostaessani pyytää vaihtotakuuta. Koskaan ei uutta konetta ostaessa tiedä millainen rousku sulle myydään huippukoneena ja millaisen koneen tarvitsisit. Nyt olen kahlenaimisissa koneen kanssa jonka jälleenmyyntiarvo on noin 500e eli lähes 1/3 osa ovh:stä. Vanhemmistakin koneista saa enemmän. Harmittaa kyllä.

   Poista

Related Posts with Thumbnails