20.8.2011

* Mikä on oranssi ja lentää taivaalla?

Pilviin ei sitten kyllästy millään.
Tälläkertaa pilvissä lentää
K e t t u k u n i n k a a t 


Edessä lentävä kettu.

Hihassa olkapäällä lentävä kettu.Sivusaumassa lentävä kettu.

Pilvijoustis on Jnyn, tilattu aikoinaan Lasten Metsolasta ja poltettu oranssi velour on Hilcoa Fabriinasta. Niin kaunis ja täyteläinen sävy. Tykkään muutenkin noista Hilcon kankaista. Vain euron enemmän kuin Eurokankaassa velour pakalla nykyään. Ettei yhtään paha. Koko paidassa on 98/104 ja kaava hiukan muokattu More Grey Ottobreeltä. Oli täysi ylläri kuinka pieni kaula-aukko oli tässä kaavassa. Kun yleensä niissä tuntuu olevan aika reilut kaula-aukot. Hyvä kaava vaikka pidensinkin meidän tarpeita vastaamaan.
Muut aplikoinnissa käytetyt kankaat on trikoota ja luonnonvalkoinen velouria.

Aplikointi on nyt sitten tehty uudella koneella ja kaksoistikki myös. Ja pienten alkuongelmien jälkeen ompelu sujuu kuin rasvattu. Piti vähän manuaalisesti väännellä alalangan kiristystä ja säätää koneen ehdottamia ommelsäätöjä matalammalle niin johan luisti.. Kävin nimittäin jo liikkeessä tilkkujen kanssa valittamassa ja sieltä sain vinkin purkaa puolakotelon ympäriltä levyt ja muut ja löysätä sitä alalangan kiristysruuvia.

Nyt mua ei pysäytä mikään. 
Jipii! 18 kommenttia:

 1. No pakkohan oli tulla katsomaan mikä oranssi täällä lentelee:) Ihana!

  Minä myös muokkailin sen verran meille tuota More Gray kaavaa, että piirsin 116cm 122cm pituuksilla, niin sopiva tuli. Meille passaa tuo pieni pääntie, kun poika on tuollainen minipää...

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis!!!

  Olen samaa mieltä Hilcon kankaista. Velour on parempaa kuin eurokankaasta ja tosiaan kun hintaero on nykyisellään niin pieni ei tarvitse pohtia kumpaa käyttää.

  Ihailen sinua ja muita jotka keksivät niin kivoja aplikointikuvia. Musta tuntuu, että oma pääni on ihan tyhjä ja arvelluttaa "kehtaanko" nyt suoraan kopiodakkaan muilta. Tätä aina pähkäilen ja sitten jää aplikoimatta. Ikävää sekin sitten toisaalta.

  VastaaPoista
 3. Ihanat ketut, ihan mahtavia :) Sopii tosi kauniisti noihin pilviin.

  VastaaPoista
 4. Oijoi, kuinka hienot ketut!

  VastaaPoista
 5. Ihanan paidan olet tehnyt ja hyvä että kaksoistikkikin rupesi toimimaan =) Tietäisitkö sinä saako suomesta mistään JNY:n maatilakangasta enää? Kun en itse ole ulkomailta tilannut... Kyselin sitä blogissanikin...

  VastaaPoista
 6. voi miten ihana taas kerran!!

  VastaaPoista
 7. Näin muuten tänään ihan oikean ketun pyöräillessäni tässä lähimetsässä! Ihan on näköisiä, paitsi että sillä oikealla ketulla ei ollut valkoista mahaa. Mutta yhtä tyytyväiseltä näytti sekin. Vaikka ei osannutkaan lentää :). Pitäisin itsekin tuollaista kettupaitaa! ;P

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava kettupaita! Ihanat värit :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat ketut! Näyttävät niin ilosilta.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanat ketut. Niin ilosen näkösetki.

  VastaaPoista
 11. Kaunis paita taas ja ihana että kone pelittää, kyllä se varmasti oman ajan ottaa ennen kun oppii 'tuntemaan' uutta ompelukoneetta. Ihkut värit paidassa myös!

  VastaaPoista
 12. Mahtavan iloinen ja hyvälle tuulelle saava paita!

  VastaaPoista
 13. Piti tulla ihan kiittämään tuosta vinkistä purkaa ne pääliset ja löysätä manuaalisesti sitä alalangan kiristystä...
  Hieno paita kuten muutkin tekemäsi!

  VastaaPoista
 14. pikkupikkuriikki: ole hyvä. ilman sitä mä vieläkin kiroilisin kalliin masiinan kanssa. nyt on ihan draivi päällä kun tuntuu ettei ompelu ole koskaan ollut näin jouhevaa ja helppoa.

  VastaaPoista
 15. Voi vitsit miten ihana!! :) Ja tuo yksi pomppasi kanssa silmään.. missä oli marimekon pinkkiä selässä.. aivan ihana yhdistelmä!!

  -elluelina

  VastaaPoista
 16. What a wonderful sweater!

  Greetings from Norway

  VastaaPoista
 17. siis apua, miksikähän mun tekemään More Greyhin tuli VALTAVA kaula-aukko :OO

  Jenni

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails