13.11.2011

* Ja vielä kerran ompelukoneesta, puuh.

No niin, nyt on mennä louskutettu Husqvarnan Sapphire Quilt 875lla elokuun alusta lähtien. Mä tuun sen kanssa toimeen mutta en niin hyvin kuin esittelytekstin tekijä. "Helppoa ja vaivatonta. Voit unohtaa säätämisen." Niinpä niin. Jotta voi aplikoida tai ommella kaksoistikkiä niin koneesta pitää purkaa puolakotelo jotta voi alalankaa kiristää taikka löysätä pienellä ruuvarilla. Samalla kireydellä kun ei voi ommella suoraa ja kaksoistikkiä. 
Tämä ainutlaatuinen SEWING ADVISOR® ei löydä mistään ohjelmastaan sopivaa tikkiä ihan tavalliselle trikoolle. Aina pitää vähän syrtätä. Automaattisen langankatkaisun takia kone vetää langat aloittaessa nurjalle puolelle sotkuun. Välillä pitää muuten vaan vähän kiukutella. 
Olemme jo heittäneet tittelit pois mutta koneen lähes jokapäiväisiä PMS-oireita en jaksaisi. Kun ompelen päivittäin ja kuitenkin aika paljon niin minusta olisi kiva jos kone olisi yhteistyökykyinen. Ylälanka hyppää välillä pois siitä heiluvasta osasta mihin se langoitetaan ja sitten ollaankin sujuvasti solmussa osittain koneen sisällä. Vapaavarsi on niin leveä ettei esim hihoja voi sillä ommella.
Plussaa saa automaattinen langankatkaisu aplikoidessa. Kuten myös iso ompelutila. Hyvä ompeluvalokin on kiva.Tämä olisi siis nimensä mukaisesti hyvä kone sellaiselle joka ompele vaikka tilkkupeittoja. Koristeompeleitakaan en ole saanut kunnolla toimimaan koska ne on aina nurjalta tosi ruman näköistä sotkua. Jos kankaan vahvuus vaihtuu saman ompeleen aikana niin kone menee ihan sekaisin. Se pitää jopa ihan sammuttaa jotta saa säädyllistä tikkiä sen jälkeen. Hitto mikä neiti.

Mietin että koska kone on vasta reilu 3kk vanha haluan vaihtaa sen johonkin Pfaffiin. En osaa valita sen uuden Smarter By Pfaff C1100 Pron tai Pfaffin Select sarjan välillä.


Uudessa C1100 Prossa on kanssa vaikka mitä hienouksia mutta muihin Pfaffeihin verrattuna sen ulkonäkö on nätimpi. Ommelleveys on jopa 9mm koristeompeleissa joita on 207. Niiton ehkä mulle vähän liikaa.. Suuri ompelutila on plussaa mutta automaattisesta langankiristyksestä olen hiukan epäileväinen. Muistia on 8 paikkaa.
Sitäkin pitää tarkastella saako ylä- ja alalankavahtia pois päältä. Että saako langan käytettyä ihan loppuun asti.

Yksi kone minkä haluaisin vain ulkonäön takia on Singerin 160 limited edition juhlamalli. 
Kone on tehty Curvy-runkoon.

Eikö olekin herkku :)18 kommenttia:

 1. Mäkin olen päättänyt että haluan seuraavaksi Pfaffin....tosin nyt olen ommellut niin vähän.

  VastaaPoista
 2. Ihan uskomattoman mahtava tuo Singer :)

  Ei lohduta yhtään, mutta tuntuu vähän, että joka koneen kanssa on jotain säätöä, itse puksutan menemään vanhalla 70-luvun Husqvarnalla ja se on siis suht jees :D

  VastaaPoista
 3. sinullahan on "mahtavia" ongelmia koneen kanssa.. Mie, kun ompelen silloin, kun siltä tuntuu ja en osaa koneista mitään/ompelujutuista, niin en jaksaisi tuollaista tappelua.

  Tuo singer on kyllä aivan mahtavan näköinen!

  VastaaPoista
 4. Mulla on muutaman vuoden vanha elektroninen Husqvarna ja hän on hyvin tarkka langanlaadusta. Ei mikään halpislanka kelpaa vaan pitää olla parempaa. Sitten toimii kyllä halutulla tavalla.
  Aivan mahtava tuo Singer!

  VastaaPoista
 5. Oletko saanut ompelukonekaupan suostumaan koneen vaihtoon vai meinaatko myydä ja ostaa? Luulen, että sun tunnettuudella ompelijoiden keskuudessa olis vähän vetoapua siinä, että saisit purettua kaupan, koska kone ei kerran toimi sillai ku on luvattu. Kohta kukaan ei suostu ostamaan moisia koneita tällaisten "suositusten" jälkeen.. Tsemppiä taisteluun!

  VastaaPoista
 6. Pakko kommentoida sen verran, että minunkin perus-husqvarnani (viking emerald 118) on melko rasittava juuri tuon kaksoistikki-asian vuoksi. Ei tahdo trikoolle tulla järkevää tikkiä, ja alalangan säätö juurikin melko vaivalloista.. Minulle ehdotettiin toisen puolakotelon hankkimista, eli ei tarvisi ruuvarilla sitä säätää, pelkästään vaihtaa aina koteloa, mutta sekin vaatii tietenkin sitä ruuvimeisselin käyttöä, että saapi auki sen levyn (mikä ikinä nimeltä olikaan) paininjalan alta ensin.

  VastaaPoista
 7. On se hyvä, että joku kertoo totuuden noista koneista. Jos pelkkiin mainosteksteihin uskoisi, joka kone olisi muka unelma. :)

  Itsekin haaveilen uudesta koneesta, tällä hetkellä itsellä hermoja kiristää vanha klankku, Husqvarna Vikingin Huskystar.
  On ongelmaa kyllä joka kohdassa, ei vanhus tahdo pysyä enää perässä.
  Milloin on langat solmussa, milloin katki, sitten jos langat säästyy niin katkotaan neulat tai milloin jää kone jumiin ja työ väliin. :D

  VastaaPoista
 8. Voi ei!!
  Mä haluan tuon Singerin, sopis niin hyvin sisustukseen! =D

  VastaaPoista
 9. Kiitos kun jaoit kommetteja koneesta! Täälläkin uuden koneen hankinta mielessä, vaikka 18v vanha Husky pelittääkin varsin mainiosti. Vähän pelkään että uudet koneet on niin "hifejä" etten saa niitä tottelemaan kuten haluaisin. ;) Pfaffia olen suunnitellut minäkin, malli vielä hakusessa...

  VastaaPoista
 10. No onpa tylsää, että vieläkin tökkii. Mulla on tuo kohta 15 vuotta täyttävä Singerin rousku ja hyvin pelittää vaikka vuosihuoltoa kyllä taitaa kaivata.

  Miehen kanssa ollaankin jo useampi vuosi ihmetelty, miksei yksikään ompelukonevalmistaja panosta koneiden esteettisyyteen. Tuo Singer on todella upea!

  VastaaPoista
 11. Onpa tosi sääli, että kone ei tunnu mieleiseltä. Mulla on Vanha Janome ja senkin kanssa vähän ongelmia siellä sun täällä. Pitäis varmaan opetella tuntemaan sen sielunelämää paremmin.

  Osaisitko muuten neuvoa (ehkä jopa kuvallisesti) tällaista itseopettelijaa, millaista jälkeä ja miten, kaksoisneulalla pitäisi saada aikaiseksi. Mulla kun tuntuu olevan ihan hakusessa säädöt sen kanssa. Pitäisikö nurjalla puolella näkyä vain alalangan muodostamaa siksakkia vai myös ylälankaa?

  VastaaPoista
 12. hei! kiitos kaikille kommenteista.

  Nina: minun mielestä kaksoisneulalla tehdessä nurjalla pitäisi näkyä vain siksak. päättelen tämän siitä kun tavallista suoraakin ommellessa kummankaan langan ei pitäisi näkyä toisella puolella.
  Jos ylälankaa näkyy nurjalla, löysäisin ihan pienesti alalankaa ja kiristäisin ylälankaa..mutta ei se toimivuuteen vaikuta jos pienet pisteet ylälankaa näkyy nurjalla.

  VastaaPoista
 13. Heippa!

  Minä laitoin itselleni viime keväänä juurikin tuon samaisen Pfaffin mallin. Tällä hetkellä se palvelee ompelimossani lähinnä "napinläpikoneena" kun kaverina on myös teollisuuskone.

  Olen ollut koneeseen oikein tyytyväinen, vaikka olin alkuun hieman epäileväinen juuri noiden satojen koristeompeleiden ja elektronisen langankiristyksen takia. Ihan tavalliseen ompeluun ne koneen vakiosäädöt langankireydelle ovat olleet yllättävän osuvia. Muistaakseni kuitenkin sen kaksoistikkauksen kanssa oli tuossakin ongelmia. Alalanka oli liian kireällä ja näkyi nurjalla puolella suorana viivana.

  Toinen negatiivinen asia minkä olen huomannut, tuli esiin paksumpia kohtia ommellessa. Neula jäi jotenkin jumittamaan (ilmeisesti vääntyi paksun kohdan takia ja osui pistolevyyn).

  Aplikaatioita en ole koneella tehnyt, joten siitä en osaa antaa arviota.

  Asiat joihin koneessa ihastuin... tai no tässä vaiheessa voidaan varmaan puhua jo ihan rakkaudesta :D Olivat polvinostin ja se, että paininjalka nousee tooodella korkealle. Ja vielä kaiken lisäksi kun nostaa paininjalan ylimpään asentoon, syöttäjät laskevat alas ja kangas on helppo vetää/työntää paininjalan alle/alta kun syöttäjät eivät raavi vastaan.

  Puhh, tulipa pitkä teksti, mutta tällaisia kokemuksia minulla. Kerron mielelläni lisää jos on kysyttävää! :)

  VastaaPoista
 14. Hei Wingless, kiitos kommentista. Miten sait kaksoistikin toimimaan? Ja kuinka kone ompelee esim hihansuuresoreiden saumojen huolittelutikkauksen kohdalta?


  Onko jollain tuo Pfaff ja ompeleeko aplikointeja? Miten se sujuu?

  VastaaPoista
 15. Muistaakseni kiristin vain ylälankaa vastaavasti kireämmälle tuosa kaksoistikkauksessa.

  Olen aika vähän joustavaa ommellut tuolla koneella, mutta tehdessäni muutaman vauvan bodyn jossa reunat huoliteltiin trikookantilla, tikkaus kulki ihan ok myös saumojen kohdalta.
  Farkkujen lahkeita en kuitenkaan uskaltaisi lähteä tuolla kääntämään, veikkaisin että siinä saumojen kohdalla neulat kyllä vääntyisivät juuri yllä kuvailemallani tavalla, vaikka olisi vahvempikin neula käytössä.

  Sinuna ottaisin noita omia "ongelmakohtiasi" muutaman mukaan ompelukonekauppaan ja kävisin ihan paikan päällä testaamassa jaksaako kone ne ommella. Itsekin istuin kaupassa testaamassa koneesta kaikkea mahdollista niin kauan, että loppujen lopuksi eräs asiakas tuli kysymään neuvoa luullen henkilökuntaan kuuluvaksi :D

  Ainiin ja yksi oleellinen ihana asia jäi mainitsematta edellisessä viestissä: se Pfaffin yläsyöttäjä! Siis joka syöttää kangasta myös päälipuolelta... en millään muista oliko sille joku virallinen nimi :) Helpottaa tosi paljon luirumpien kankaiden ompelua!

  VastaaPoista
 16. Ihmeellistä. Mulla ei ole ollut aplikointejen kanssa mitään ongelmia, mulla on se halvempi ja vanhempi 730. Kaksoisneulaa en ole kyllä käyttänyt, koska ne hommat hoitaa tuo peitetikki... Mitään ruuvia en ole säätänyt puolakotelossa. Se voi olla, että tuo koneesi on tosiaan vähän neiti. Suttua tulee alapuolelle jos en pidä kiinni ylälangasta päättelyn (siis aloituksessa ;)) aikana.

  Oliko siinä automaattinen ylälangan kiristys? Mulla nimittäin ei ole ja aina joutuu kiristämään tiukemmalle kuin ohjeessa.

  VastaaPoista
 17. Kiitos, täytyy yrittää rukata noita koneen säätöjä entistä rankemmin seuraavalla kerralla kaksoineulalla ommellessa.

  VastaaPoista
 18. Kiva kuulla näistä koneista, minulla perushusky livauttelee nykyään ylälangan pois kiristinlevyjen välistä ja sotkuhan on valmis joka kerta. Eikä kyllä haittaisi minuakaan yksinkertaisempi alalangan säätö. Huoltokin voisi auttaa taas välillä ylälankaongelmaan. Tuo Singer on kyllä herkullinen!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails