11.11.2011

* Korvaläpällisiä hattujaKiitokseksi Gütermannin kangasväreistä tein naapurin tyttärelle kaksi hattua. Toivevärinä oli vaaleanpunainen, kanerva ja harmaa. Kanervan väristä velouria etsin ensin pari viikkoa, tilasinkin yhtä, muttei se ollut sopivaa sävyä. Sitten löytyi palanen juuri sopivaa fleeceä. Koko on 52 noin. Vaaleanpunainen on tuulisuojalla ja ohuempi ja kanervan värinen hiukan paksumpi. Koko syksyn ollut niin leutoa että hämäännyin tekemään ehkä liian ohuet hatut tytölle. Onneksi alle mahtuu ohut villainen kypärämyssy, jotta menevät talvenkin.


Kummankin hatun koristeet ovat heijastimia. Kanervaan lisäsin nauhat ja vaaleanpunaiseen hiukan korkeutta hattuun koska jätin nauhat pois. Toivottavasti sopivat heidän prinsessalleen.

11 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Miten olet tehnyt tuon kanervanvärisen haltun kukan?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista!
  Suvi: niin minustakin :)

  NorppaStiina: Olen tehnyt ne viidestä kolmion mallisesta palasta. Sitä on vähän hankala selittää mutta laitoin joku aika linkin Terapiahuoneen Facebook sivuille englanninkielisestä käsityöblogista jossa oli vastaavanlainen kukka. Ja siitä sain idean tehdä heijastimen. Ohje ei siis ole samanlainen koska tää on mun versio, mutta siitä saa ajatuksen miten tää on tehty. Sen blogin nimi on The Ribbon Retreat. Siellä on paljon erilaisia ohjeita kaikkeen kivaan.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja. Mistä olet tuota heijastinkangasta ostanut? Onko se semmoista paksua, kankeaa? Kuvassa näyttöö jotenkin notkeammalta kuin tuo mitä mulla on ja onko tuo valkoista?

  VastaaPoista
 4. Meeri: kiitos. olen ostanut sen kangastukusta joskus aikoinaan. On ihan ok notkeaa. Ja on valkoista.Sitä myytiin metreittäin ja paloissa.

  VastaaPoista
 5. söpöt on hatut! ihanaa, että sait nuo tehtyä!

  VastaaPoista
 6. glenni: kiitos. naapuri tuli tyttärensä kanssa vastaan rappusissa ja oli kiva nähdä tämä kanervan värinen hattu päässä. oli sopiva. kiitos vielä kankaasta <3

  VastaaPoista
 7. Kauniit hatut. Ja hattujahan ei voi koskaan olla liikaa. :)

  VastaaPoista
 8. Nä sun tekeleet on kyllä niin kivoja.
  Sain vihdoin itekkin kokeiltua muraveinik kaavaa, ja sitä kyllä piristää pieni aplikaatio... että tattista vaan ideasta :D

  VastaaPoista
 9. Mistä olet löytänyt kaavaat näihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaavan lähtökohta on ottobreen lasten kaavasta muraveinik. mutta se ei sellaisena toiminut meillä joten muokkasin sitä enemmän mun vanhaa korvaläppähattukaavaa kohti.. en nyt enää muista tarkalleen mita muokkauksia tein mutta ainakin otsaa laskin ja tein niskalle tilaa eli siirsin korvaläppiä eteenpäin vähän.. tai jotain tällaista..

   Poista

Related Posts with Thumbnails