4.3.2012

* Käsityömessut Wanhassa Satamassa

Määpä olin elämäni toista kertaa käsityömessuilla
Oli kivaa ja ajattelin jakaa joitain juttuja teidän kanssa. 
Kamera tietysti unohtui kotiin kiireessä,
 mutta linkit ja netistä kaapatut kuvat varmaan ajavat saman asian,eikös?

Päällimäiseksi mielikuvaksi jäi hyvin samantyyppisten, naisten hulttana-mallisten, löysien pellava(jne)mekkojen ja tunikoiden kirjo. Hyvänä kakkosena oli huovutus- ja lankaputiikit. Esimerkiksi Vanhan joulumyyjäisissä minusta oli paljon enemmän vaihtoehtoja ja enemmän erilaista käsityötä. Lastenvaatteita myyviä liikkeitä oli vain muutama. Sitä en tiedä millä perusteella yritykset messuille otetaan vai hakevatko he sitä itse vai miten tää systeemi menee. En siis tiedä asiasta mitään. Käyn messuilla aika harvoin. Käyttekö te messuilla?

Jokatapauksessa yksi ihanimmista putiikeista oli Carla country cottage. Heidän ihanan yltiöromanttiset koristeelliset pienet villaviitat olivat niin karkkia. Niissä oli kaunis kuvioitu villahuopa ja reunoissa pitsejä tai ruusuja tai vintagekuvia ja tilkkuja ja hapsuja ja vaikka mitä mutta kokonaisuus ei ollenkaan sekava. Ihanan rauhallisia ja kauniita vaatteita.
Ihania olivat myös heidän hameet ja mekot.


Toinen mielenkiintoinen putiikki oli Laurase, joka valmistaa kierrätysmetallisia koruja.
Rahoista ja ruokailuvälineistä valmistetut korvikset, sormukset ja kaulakorut olivat ihania. Heti tuli mieleen omat ruusukoristeiset hopealusikat, että mitähän niistä voisi tehdä kun käytössähän ne eivät koskaan ole olleet..

 


Pysähdyimme myös Poppeli nimisen puodin eteen ihastelemaan erityisesti yhtä ainutta neulehuvia. Poppelin blogissa on sille ohjekin. Ehkäpä ensi talveksi täytyy tehdä itselle ja tyttärelle samis-huivit. Huivihan on sellainan pitkulainen kolmiomallinen ja sitten on nappi ja napinläpi. Ajaa hyvin kaulurinasemaa. Näen jo Eellä sellaisena vanhan roosan sävyisenä tuon mallin.


Leanikan kohdalla oli myös pakko hipeltää. Ihastuttavia nahkaisia laukkuja ja ruusukkeita. Ihan minun näköisiä. Ihania, niin ihania. Leanika Kornilla on myös blogi missä lisää ihastuttavia nahkalaukkuja.

Ostin itselleni pieniä osia koruihin ja yhden ihanan steampunk-aiheisen kirjan, jonka tulen vielä teille esittelemään. Tihihii, kerrassaan ihanaa  :D


6 kommenttia:

 1. Hauska tuo poppelin huivi! Ehdottomasti kokeiltava! Mä niin tykkään käydä käsityömessuilla, mutta aina ei tarjonta vastaa kysyntää...välillä tekee paljon löytöjä, välillä ei. Onneksi tunnelmasta voi nauttia ostoksia tekemättäkin!

  VastaaPoista
 2. Mä olin siellä myös! Ja ostin helmiä ym. pientä kamaa mitä en ees tarvii, mut pakko oli jotain ostaa. :)
  Mun mielestä hienoin käsityöläisen putiikki oli sellainen hassu keijupaikka. Se nainen oli tehnyt ihan upeita luomuksia, nukkeja hienoine vaatteineen, mitä lienee keiju- ja haltijatyyppisiä. Ihania!

  Muuten kyllä oli aika pettymys nuo messut käsitöiden suhteen. Mulle parasta antia oli tarvikekojut ja harrastekirjojen myyntipaikka.

  Jos se toimii samalla periaatteella kuin wanhan sataman joulumessuille ilmoittautuminen, niin sinne voi vaan hakea ja sitten saa paikan ilmoittautumisjärjestyksessä, tai peruutuspaikan, kuten mä sinne joulumessuille. Mut en tietty tiiä.

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan ollut tuolla, mutta Tampereen kädentaitomessuilla vuosittain jo kauan. Musta tarjonta on hyvin vaihtelevaa vuosittain, vaikka toki "luottopaikkojakin" on vuosittain, tänä vuonna joka paikka oli täynnä lankaputiikkeja kun messuiluni alkuvuosina lankoja ei paljon muilla ollut kuin Novitalla ja taito-keskuksilla, muutama vuosi sitten joka paikassa oli helmiä ja korukauppiaita, nyt olisin tarvinnut niitä eikä myyjiä ollut kuin muutama, samoin muistan jonakin vuonna himoinneeni kaikkia lasten vaatteita ja nyt niitä ei ollut oikeastaan lainkaan. Trendit huomaa selvästi messutarjonnassa, kaikenlaiset tsi-paketit ovat lisääntyneet huimasti viimeisen viiden vuoden aikana.
  Musta messuilla on hirvittävä inspiroivaa, paljon ideoita mitä tehdä, ja kyllähän sinne rahaakin saisi menemään jos sitä olisi...

  VastaaPoista
 4. Mitä isommat messut ja mitä suurempi odotettava kävijämäärä, sen enemmän messupaikka maksaa. Eli ihan itse yrittäjät sinne ilmoittautuu, riippuen sitten siitä, miten hyvin messuja on markkinoitu yrittäjille. Ja tietysti paikat myydään sitä mukaa, kun ostajia on, eli suosituilla messuilla nopeat ensin, vähemmän suosituilla jää tyhjiä kolosia.

  Kädentaitomessuilla Tampereella olen joskus käynyt, en ole kovin aktiivinen messuvieras.

  VastaaPoista
 5. Samoja käsityöläisiä on usein Vanhan Joulumarkkinoilla, kierrätysmessuilla jne, joissa olen hienoa käsityötaitoa ihaillut.

  Meillä hopeiset pienet ruusulusikat on ihan käytössä=)

  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. No tuota Poppelin kaulahuivia jäin itsekkin kaihoisasti miettimään, kiva että sille on netissä ohje ja kiitos että sen postasit tänne :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails