21.5.2012

* Metsäpaita, sydänhame ja kukkahatutSamalla tutulla linjalla jatkan vielä kolmannen setin. Hoops paita hieman muokattuna ja hame omalla kaavalla. Nyt tuli kaksi taskua. Velour on Saksasta. Interlocktrikoo on Etsystä tilattua ja resorit Eurokankaasta. Koko noin 104. Taskut ja sydänapplikointi joustofroteeta. En ole kyllä ikinä käyttänyt näin kokonaan resorinpätkää mikä oli kaapissa tätä sopivaa sävyä.. Hiukan olisin leikannut erikokoisia paloja jos olisi ollut enemmän mutta näinkin oli ihan ok lopputulos. Tämä oli mun kokeiluhame mihin yhdistin velouria ja joustofroteeta ja tein ompelukoneella helman huolittelun tiheällä siksakilla.Sitten vielä tein äkkiä tulevia aurinkoisia päiviä varten Ottobreen ilmaiskaavalla hatun Eelle. Koko olis muka 50 mutta meni ihan heittämällä Teellekin jolla on noin 52-53 koon pää. Jouduin kyllä tekemään toisen vähän reilummilla saumanvaroilla jos sitten saisin oikeen koon. Puuvillojen alkuperää en muista.

Lierin ja päällisosan yhdistäminen oli vähän hankalaa ensimmäisessä kun ne oli ihan eri mittaisia.. Kunnolla siis istutettu. Joten toiseen otin lieristä 2,5cm pois. Hakkimerkithän meni silloin ihan miten sattuu mutta silmämääräisesti tasoittelin lierin hattuosaan kiinni ja tuli tosi hyvä. Nyt tämä uusi vastaa kokoaan kyllä. Taidan kuitenkin tehdä vielä yhden johon pidennän sentillä kahdella tuota hattuosan korkeutta alalaidastaan niin pysyy paremmin päässä.

6 kommenttia:

 1. Kivannäköinen paita! Muistatko myyjän tunnusta? :)

  VastaaPoista
 2. Ompas kivan näköinen setti, ihana tuo paidan kangas :)

  VastaaPoista
 3. Wow, i really like the forrest fabric, where have you bought it?
  The sunhat was really beautifull too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi!I bought it from Etsy. I dont remember where there.. :/

   Poista
 4. Ihanat! Ja varsinkin toi kangas tossa paidassa.

  VastaaPoista
 5. Mä testasin tänään kanssa tuon ilmaishatun. Hatun saaja tosin on muutaman kilometrin päässä ja sairastuvalla, mutta jahka tokenee, pääsee sitä testaamaan. Päähän sit ei siis ole vielä saatu, sillä meidän perheessä ei ole viisikymppisiä päitä ollut enää vuosiin. Vaikka se olikin "tytön hattu", uskaliaasti tein sen uhallakin Autot-elokuvan puuvillakankaasta, ja ainakin ompelu ja kasaus onnistui moitteettomasti. Lierikin oli ihan passeli, vaikka olin varma, että sitä pitää jotenkin modata. Hauska projekti, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails