1.6.2012

* Iso tilkkupeittoIhanaa! On kesäkuu jo! Kohta pääsee uimaan ja rannalle eväsretkille. Sinne voi nyt hyvillä mielin ottaa vaikka tämän juuri valmistuneen tilkkupeiton Teelle. Tämä on yksi pisimpään keskeneräisenä ollut projekti. Ja suurinkin. Elokuussa taisin tehdä sitä viimeksi. Nyt oli hyvä saattaa peitto loppuun. Peiton koko on noin 137 x 212. Tämä on helppo ja tosi paljon yksinkertaistettu versio Wonky Blockista. Minulla oli vain yksi ruutu käännettävänä ja sitäkin käänsin vain vähän. Mitään suoraa ohjeita tähän ei ollut ja peiton ulkonäkö muuttui tekemisen myötä. Inspiraatio lähti tarpeesta ja aikoinaan nuppupeitoista. Ja tämä on kivaa vaihtelua vaatteisiin ja applikointeihin. Een päiväpeitonkin kankaat odottaa kokoajaansa mutta ajattelin tehdä yhden kerrallaan valmiiksi. Kankaat ovat kierrätyskankaita suurin osa. Taustan lime puuvillakangas ja välissä oleva vanu ostettu Eurokankaasta. Olisikohan se ollut valikoiman paksuin eli 150 grammainen?
Muuten olen tyytyväinen mutta tuo yksi vihreä pala.. Plääh. Olis nyt ollut vielä toinenkin niin olisi näyttänyt niin yksinäiseltä. Samoin sen vieresä oleva ruskea jossa samasta vihreästä keskiosa.. Noh, Ei sitä onneksi käytössä huomaa..
Pitkään mietin että millaisella tikillä sen tikkaan. Päädyin tällaisiin isoihin kuvioihin jotta muhkeus säilyisi. Säädin koneeseen vapaatikkauksen, säädin vähän langankireyksiä ja vaihdoin brodeerausneulan koossa 90. Kolmena päivänä tein tikkausta. Kahdessakin sen olisi varmaan valmiiksi saanut jos olisi tehnyt haipakkaa. Yhdellä neulalla pärjäsin vaikka lopussa olisi ehkä tarvinnut vaihtaa uuteen. Lankaa meni melkein 200metriä.
Kanttasin samoilla puuvilloilla mitä oli peitossa neliöinä. Tätä voi käyttää torkkupeittona ja retkillä ja vaikka sitten päiväpeittona. Tai vaikka varapeittona.


Uusia lukijoitakin on tullut. Tervetuloa. Toivottavasti viihdytte. Nyt on mulla menossa vähän tällainen kuivahko kausi lasten ompelusten suhteen. Yritän kuitenkin tuottaa jotain mielenkiintoista sisältöä. Syksyllä tulee enemmän sitten teatteriasioita. Olen lukijan toiveesta miettinyt sellaista "päivä tarpeistonvalmistajana"- tyyppistä postausta ja sitten on myös jotain "teatteriesineitä"- juttuja.. Lisäksi lupasin tehdä naisten syksyversion lasten lippalätsän pohjaa käyttäen ohjeen kera.

Minua myös kiinnostaisi tietää mitä te haluaisitte lukea ja nähdä?

14 kommenttia:

 1. Upea peitto! Minen kyllä raaskisi viedä sitä ulos käyttöön. Nuo vaihtelevat pikkuruudut tekee peitosta tavallistakin kiinnostavamman katsella.

  Minä olen tykännyt blogistasi tällaisenakin, mutta itselle vieraisiin ammatteihin on aina mielenkiintoista päästä tutustumaan. Rentoa kesää!

  VastaaPoista
 2. Voi, onpa mahtava peitto! Ihanasti vinksin vonksin :)

  VastaaPoista
 3. Vau miten upea peitto! Todella kova homma on sulla ollut tuon tekemisessä ja vielä noin paljon olet jaksanut tikatakin - mulla meinaa aina siinä kohtaa loppua puhti! :D

  VastaaPoista
 4. Vau miten hieno! Ja hui mikä tikkaaminen tossa on ollut.

  VastaaPoista
 5. Hieno peitto! Minäkään en raaskisi viedä sitä ulos likaantumaan... Ja se yksi vihreä pala kuuluukin juuri olla tilkkupeitossa, se antaa sille särmää ja luonnetta. Tikkauskin on onnistunut tosi hyvännäköisesti vaikka vanu on paksua, itselleni tulee kauheasti ruttuja peiton nurjalle puolelle ohuemmilkakin vanuilla...
  t. Tiia

  VastaaPoista
 6. Kaunis on! Tykkään noista epäkeskoista neliöistä, ne tekee jotenkin hypnoottisen tästä peitosta. =D

  VastaaPoista
 7. Wonderful, really wonderful!!!! I cannot imagine, how many hours it takes to sew such a big blanket! GREAT!!!
  Greetings,
  Sabine, M4B

  VastaaPoista
 8. tosi kaunis peitto! enkä mä edes olis tajunnu tota kirkkaan vihreetä ruutuu jos et olis sitä maininnu;) kannattaa vaan aina olla ihan hiljaa tollasista "mokista"!:D

  VastaaPoista
 9. Voihan upeus!!! Nyt se Sun kone pääsi oikeuksiin, eikös! Valtavan hieno peitto ja kiva väritys. Kyllä minäki vielä joskus sen vapaa-tikkauksen opin;)

  VastaaPoista
 10. no huhhuh! tässä on ollut työtä, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen - UPEA!!!

  VastaaPoista
 11. Ihana siitä tuli ja mun silmään värimaailma on kivan harmoninen kaiken kaikkiaan:) Kadehdin tuota vapaa-tikkausta, mun koneella pääsee vain eteenpäin ja taaksepäin, mutta ehkä joskus sitten...

  VastaaPoista
 12. itkettävän ihana,rento,herkkä.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana peitto! Muutenkin sinulla on mahtava blogi, jota on kiva lukea.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails