5.8.2012

* Pikkusisko, isoveli ja työhön palaava äitiMe teimme sen. Aika hurjaa mutta kyllä, loppusuoralla ollaan. Nuppulinnattaren kanssa järjestimme Facebookin Ompeluelämää- ryhmään kangaskilpailun keväällä. Kilpailun voitti Pikkukiisken Leena keltaisella Taikametsällään. Olimme jo aikaisemmin äänestäneet että kangas tulisi olemaan joustofroteeta. Parin kuukauden odotuksen jälkeen Ilosaarirockia edeltävällä viikolla kangas saapui Suomeen. Seuraavalla viikolla leikkasimme sen kimpassa ja lähettelimme sitä pitkin Suomea. Mahtava fiilis oli olla tekemässä omaa kangasta. Vielä on vähän jäljellä ja loput myymme Facebookin Kangashamstereissa huutokauppana elokuun puolella.

Tätä samankuosista trikoota saa harmaana Nuppulinnattaren omasta verkkokaupasta Käpysestä.
Joten Ee sai itselleen nyt alkajaisiksi ihan perusliivarin omalla kaavalla koossa 104/110. Ei kuulema ole hyvä kun helma ei pyöri. (Ai nytkö tääkin aloittaa) Tummemman poltetun oranssin resorin alkuperää en muista.
Yllätyin totaalisesti kun Tee taas vastoin tapaansa halusi "aarrekarttakankaasta" itselleen paidan.  Paidan koko 134+ ja kaavana muunneltu Ottobreen peruspaitakaava. Pituutta on nimittäin lisätty parin koon verran lisää. Applikoinnit velouria. Resori valmiiksi haaleaa mustikkaista Moonkidsiä muistaakseni. Tein paidan applikoinnit vasta valmiiseen paitaan jotta nuori suunnittelija pystyi hahmottamaan minne mitäkin halusi. Paidassa näkyy vielä mun piirrokset tikin alla mutta onneksi ne lähtee pesussa pois.Itselleni kaavailen vielä jotain tästä.. Katsotaan miten kerkeän. Töihin siis palasin maanantaina ja kyllä aika hukassa haahuilin ensimmäisen tunnin. Kiertelin tarpeistovarastoa ja tongin kaikkia laatikoita yrittäen muistaa mitä niissä oli ja mikä logiikka varastoinnissa on. Ystäväni, jonka paikalle tulin, tuli vielä aamupäivällä näyttämään paikkoja ja sen kanssa oli kyllä hyvä miettiä mistä aloittaisi. Kevään ja kesän aikana ompelimo/pukuhuoltoon ja maskipuolelle oli tehty suurta remonttia. Vaikka siellä oli käyty kesän aikana siivoamassa useasti, niin vieläkin betonipölyä oli ihan joka raossa. Eli leppoisasti hattuja, meikkejä ja kaikkea muuta pölystä putsailin alkuviikon ja loppuviikon seurasin harjoituksia ja yritin saada kiinni missä mennään. Mutta mukava, joskin henkisesti vähän väsyttävä, ensimmäinen viikko.

15 kommenttia:

 1. Kompassipaita on ihan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minusta myös tämä paita on hauska.

   Poista
 2. Great idea, your map on the t-shirt!
  Thank you so much for showing by "made4boys" - ganz liebe Grüße,
  Sabine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Sabine! Thank you, again, for your comment.

   Poista
 3. On tämä kangas vaan ihana... Huippujuttuja olet saanut tästäkin aikaan! Tuo aarrekarttapaita on ihan hulvattoman hyvä idea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kangas on kyllä todella hyvälaatuista. Selian runoratsu on vastaavaa paksuutta ja napakkuutta. Mä tykkään joustofroteessa lyhyestä lenkistä ja tällaisesta jämäkkyydestä.
   Täytyy kertoa nuorelle suunnitelijalle että hänen ideastaan tykätään.

   Poista
 4. Taikametsä on kyllä ihana ja hyvälaatuinen kangas eli kannatti ehdottomasti toteuttaa! Mukavasti Leenan kuosi näemmä myös herättelee nuoren polven mielikuvitusta - mainio idea pojalta tuo aarrekarttapaita (ja äidiltä jälleen kerran onnistunut toteutus)! :)

  VastaaPoista
 5. Aarrekartta idea ja toteutus on kyllä todella hieno! :)
  T: Päivi R

  VastaaPoista
 6. Lapsillasi on hienot ideat! Mahtava toteutus kyllä paidassa.
  Ja hieno liivari!

  VastaaPoista
 7. Kivasti vähän erilaiset resorit olet yhdistänyt tähän, sopii hyvin! Muutenkin kiva paita ja mekko. =)

  VastaaPoista
 8. voi mainio mikä idea juuri tuohon kuosiin. :) ja täydellinen toteutus, Hienot! :)

  VastaaPoista
 9. Yes!!! The map on your Shirt is a very great idea!!!!! :) Wow!!!!

  Greatings from Germany
  Christine

  VastaaPoista
 10. Very nice idea!!! I just became a reader of your blog - I like your things very much.
  Though not understanding your language - :-(((( - I just watch your photos.

  Greetings from
  Elli

  VastaaPoista
 11. Ihania ompeluksia! Mahtis idea tuo aarrekarttapaita!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails