17.9.2012

* Ella ja perhonen

Edellisen paidan kommentteihin tuli parikin mieleen jäänyttä viestiä. Yhdessä mainittiin se että kun piirrän nämä itse, niin se tekee näistä kivoja ja toisessa kehuttiin applikaatioiden erilaisuutta. Etteivät huku massaan. Tuli niin hyvä mieli. Ja ihanaa saada tuollaista palautetta. Tässä applikoinnissa on sitten kaikki omaa. On ihan oma piirustus applikoinnin pohjana ja ihan oma kaava. Viimeksi mainittu ei nyt oikein ottanut tulta alleen kun huomasin hihat ommeltuani, että ompa pieni pääntie. Sitä jouduin sentillä isontamaan joka suunnasta ja silti jäi vähän vielä liian pieneksi. Siispä otin vielä etukappaleelta alemmas. Saa nyt nähdä saako siitä pään läpi. Lisäksi yritin kovasti saada sellaista raglansaumaa jossa saan yhdistettyä raidat. En saanut. Miten ihmeessä olen ne joskus saanut ja en muista yhtään miten sitä kaavaa muokata. Hyvin suoraa raglansaumaa yritin ja en onnistunut sitten taaskaan. Mut onneksi ei ihan reisille mennyt kuitenkaan. Sillä applikointi onnistui mielestäni hyvin. Pieniä kauneusvirhetä on siellä täällä mutta muuten ok.
Ella Elefantti on velouria ja perhonen on puuvillaa jonka sisällä on liimatukikangas. Trikoo on Hilcon vanhempaa leveää limeraitaa ja resori ikasyriltä. Tunikamekon koko on noin 104. Yritän saada Neiti Een toimimaan mallina edes hetken aamulla.30 kommenttia:

 1. kerrassaan valloittava! mistä sä nätä ideoita kehittelet...? ihana tuo perhonen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. itse tykkään knassa lopputuloksesta. Tää norsu on piirretty alunperin pääsiäisenä kun ei ollut tietokonetta ja oli tylsää :D Sit parantelin sitä kesällä kun jouduin päivystämään puistossa lasten kanssa kaikki päivät. Leikkasin kankaatkin jo varmaan heinäkuussa.. Eli pitkään olen tätä kypsytellyt.

   Poista
 2. Niin kaunis paita, vangitseva! :)

  VastaaPoista
 3. Oi ku hieno! Onko tuo perhonen nahkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Perhonen on puuvillaa molemmilta puolin. Nurjalla on yksivärinen vaaleanpunainen puuvilla ja päällinen on Amy Butlerin kankaasta kohdisteltu. Välissä menee kaksipuolinen liimakangas pitämässä ryhtiä.

   Poista
 4. Ihana! Simppeli idea, ja siksi niin mahtis!

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana! Kerrohan sitten, kuinka perhonen käyttäytyy pesussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina. Tunika on nyt pesty kerran 40 asteessa muun samanvärisen kanssa. Perhonen hiukan käpristyi muttei menettänyt muotoaan ollenkaan. Silittämällä sen saa taas siistiksi. Seuraavaan tuollaiseen laitan kyllä hiukan uudempaa/vahvempaa liimakangasta. Tämä mitä laitoin oli sellaista vanhaa mitä ei voi oikein muualle enää laittaakaan..

   Poista
 6. Tää on niin ihana! Tuo perhonen on kuin piste iin päälle. Ja värit on kyllä tosi herkulliset. :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava paita! Sä olet kyllä niin taitava applikoimaan. Ja ideoimaan!

  VastaaPoista
 8. On kyllä tosi ihana paita! Tuo perhonen kruunaa kokonaisuuden. :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana, etenkin tuo perhonen!

  VastaaPoista
 10. Niin herttainen paita, norsukin on niin ihanan ilmeikäs, oikein keskittynyt ja ihmeissään, ihan kuin ei uskaltaisi liikkuakaan kun ihmettelee tuota otusta kärsän päällä. Ja se on muuten taito saada noihin applikointeihin luonnetta ja ilmettä.
  Näyttääkö se vaan vai oletko tehnyt jotakin kun kuvassa näyttäisi olevan noita varjostuksia naaman sivuilla?

  Mikähän siinä on ettei omia ajatuksia tule tuotua julki, niinkuin täälläkin käyn joka postauksen katsomassa ja ihastelemassa, jopa ihan ääneen, mutta sitä ei sitten kuitenkaan osaa tuoda sanoiksi kommentin muodossa. Noh, kerron nyt vaan että tykkään tosi kovasti tekemistäsi lastenvaatteista ja nuo näytelmäasiat on tosi mielenkiintoisa tuulahdus maailmasta joka on minulle ihan outo ja ihmeellinen, vaikka penkkiä teatterissa sillä toisella puolella mahdollisuuksien salliessa aina kulutankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipa onnekas. Nuo varjostukset tulivat vähänkuin vahingossa kun silitin paloja paitaan. Ne palojen saumanvarat sieltä loistavat.

   Ja tosi ihana on lukea kommenttisi. Hauska on kuulla myös että teatteriasiatkin ovat mielenkiintoisia. Se on niin erilainen maailma kuin lastenvaatteet :)

   Poista
 11. Ihana idea ja tosiaan siulla on paljon todella idearikkaita toteutuksia kyllä :) Eli samaan malliin vaan :)

  VastaaPoista
 12. Oij, onpa ihana. Tuo perhonen tekee paidasta herttaisen ja sopivasti tyttömäisen.

  VastaaPoista
 13. Komppaan edellisiä: aivan ihana applikaatio. Tosi hieno tuo 3D-perhonen.

  VastaaPoista
 14. Ööö, kaunis! Ihana, kun on tyttömäinen ja hempeä,olematta kuitenkaan mikään rinsessapinkkipläjäys. Kerrassaan hurmaava! :)

  Tuli mieleeni tuossa kuvaa katsellessä (en siis itse ole tehnyt koskaan ranglanhihaista raidallisesta, tai koittanut noita kohdistuksia, opetella pitäis.) että osuisko noi raidat jos tota saumaa nosta vähän "pystympään" ? En tiedä,se selviäis varmaan kokeilemalla, mutta tosta kun kuvaa kattelin,niin mietin että tulisko ne sillon tasan. Eli periaatteessa niin että tuo miehustan kohta tuolta ylhäänltä ois pidemmälle jatkuva sivuilta. Osaankohan nyt yhtään selittää mitä haen takaa :D

  Ja ai niin! Ihanan värinen lime tossa kankaassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rupesin kattoo ihan samaa. takaa kun sen melkein meneekin.. Pitääpäs kokeilla seuraavaksi..

   Poista
 15. Ihana ihana TAAS!

  ps. blogissani on sinulle jotain...

  VastaaPoista
 16. Voi mikä herkku taas! ja tuo perhonen tossa...! Ihana! :)

  VastaaPoista
 17. Tämä on kyllä taas aivan hurmaava!!!

  VastaaPoista
 18. Ihana idea ja kaunis toteutus. Taas kerran :)

  VastaaPoista
 19. Hieno paita! Olet kyllä taitava. :)
  Olen kohdistanut raidat raglansaumassa näin: asetan hihan ja miehustan (tai takakpl) kaavat päällekkäin, vähän samoin kuin ommellessa raglansaumaa oikeat puolet vastakkain. Nyt vain hihan ja miehustan langansuunnat täytyy olla samansuuntaiset. Sitten muokkaan raglansauman niin, että ne ovat samansuuntaiset (ja -pituiset) sekä hihassa että miehustassa. Eli raglansauma sekä hihassa että miehustassa pitää olla samassa kulmassa toistensa kanssa. Ymmärsitkö? :D

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails