15.9.2012

* Se on valmis! (sisältää juonipaljastuksen)

Se näytelmä nimittäin. Ensi-ilta oli torstaina. Aivan huikeaa. Jännitti ihan hirveästi ja jos totta puhutaan, jännitys purkaantui itkuna näytelmän jälkeen työpöydän ääressä pienen Baileys- pullon kanssa. Huh. 
Tämän tekeminen on teknisesti todella vaivatonta ja helppoa. Erikoistarpeistoa ei ollut ja muutenkin tarpeistoa oli todella vähän. Mutta rankaksi sen teki ihan uusi työporukka ja -ympäristö. Tulin projektiin keskenkaiken ja tuntemattomien ihmisten seuraan, tuntemattomaan taloon.


Näytelmästä Tulipunainen Hevonen. Kuva Patrik Pesonius

 Oli hirveän vaikeaa oppia tuntemaan lennosta kaikki niin ihmiset kuin talon tavatkin. Mutta selvisin ja nyt alkaa arki. Minun osaltani se tarkoittaa pukuhuoltoa ja talon järjestyksen ylläpitoa. Ostan uusittavat tarpeistot ja katson että kaikki on ehjää jne. Näytelmässä heitetään kattila seinään ja se menee ihan mutkalle joka esityksessä. Uskotteko että keskikokoista alumiinikattilaa on aika vaikea löytää silleen nopeesti kolmesti viikkoon?


Näytelmästä Tulipunainen Hevonen. Kuva Patrik Pesonius.


Tämän näytelmän, Tulipunaisen Hevosen, esiitykset pyörii joulukuuhun asti ja marraskuussa aletaan jo harjoittelemaan uutta. Se on varmasti näiltä edeltä mainituilta osin helpompi kun olen jo talossa ja aloitan yhtäaikaa tekemään proggista.


Näytelmästä Tulipunainen Hevonen. Kuva Patrik Pesonius.

 Lisäksi saimme hyvät arvostelut. Sen lukeminen tuntui uskomattoman hyvältä. Oletteko jo siis lukeneet tämän päivän Hesarin? Tässä kopio arvostelusta. Saa tulla livenäkin katsomaan.Itse en jäänyt kovin myöhään juhlimaan ensi-iltaa tostaina koska matkasimme perjantaiaamuna Tallinnaan kera Aenon ja Suvi-Kukan sekä ihanien poikiemme kanssa. Ja arvaatteko millaiset tuliaiset sieltä toin? Kaikki ostokset on Tallinnalaisesta käsityötarvikeliikkeestä nimeltä Karnaluks. hintataso oli huikean alhainen. Lapoin vaan ostoskoriin tavaraa ja pelkäsin että multa loppuu käteinen. Kortilla kun siellä ei voi maksaa.. Harmittaa että unohdin ompelukoneen neulat, muutaman pitsin ja myöskin olisin voinut ostaa paria kangasta ja tylliä Een hepeneisiin.


Saumurilangat


Ompelulangat


Puuvillapitsiä, ric-racia, Dylonin pesukoneväriä ja valmiiksi rypytettyä nauhaa.

Tässä vielä lähempänä nämä nauhat. Puuvillapitsin keskellä menee ohuet kumilangat, jotka miedosti rypyttävät pitsiä. Aivan ihanaa..

Takkivetoketjuja koossa 30-82cm7 kommenttia:

 1. Voi miten ihania tuliaisia karkkiväreissä. Ja kiva kuulla myös kommentteja enskarista. Kaikki meni hyvin ;)

  VastaaPoista
 2. Oi ei, tahtoo kans tuonne karnaluksille! Ihania nuo pitsit!! <3<3<3

  VastaaPoista
 3. Voi mitä ihanuuksia! Millainen hintataso siellä oli? Esim. saumurilangat ja vetoketjut?

  Tosi kiva että kaikki sujui hyvin ja seuraava homma sitten jo helpompaa!

  Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tanja. Hintataso oli huikean alhainen. Kuitin kerkesin jo laittaa roskiin mutta yksikään vetoketjuista ei maksanut yli euroa. Siis kokoskaala oli 30-82 cm. Sama oli noissa saumurilangoissa. Hyvin halapaa. Sillä Eckerö linellä pääsee edullisesti Tallinnaan ja se on maissa 11 ja satamasta kävelee joku 20minsaa Karnaluksille. Takaisin satamassa pitää olla klo 16 joten aikaa kyllä piisaa. Taksitkaan eivät ole kalliita jos ei halua sitten saaliitaan kantaa takaisin. Siinä lähiympäristössä on myös sitten kangaskauppoja pari.

   Poista
 4. Mielenkiintoista. Tuo teatterimaailma. Ja kutkuttavia tuliaisia :)

  VastaaPoista
 5. Oijee, kiva että työrupeama meni niin hyvin. Oon itsekin luovalla alalla ja enemmän kala vedessä näissä kulttuuripuolen jutuissa, vaikka ompelusten takia blogiasi seuraankin. Ja siis en ole niin kala vedessä ompelupuolen jutuissa, sitä tarkoitin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ehtoisa Emäntä. Kiva kuulla että teatterijutut kiinnostavat sinua.

   Poista

Related Posts with Thumbnails