22.10.2012

* Aika dramaattista
Tämän kankaan sain muistaakseni edellisiltä livekangasvaihtereilta joilla olin. En ole ihan varma oliko ne meillä vai jossain muualla.. Kangas on kuitenkin Kaikki yhdest Koo´st -blogin pitäjältä. Se on vanhaa, lakanavahvuista puuvillaa ja oli pätkitty neljäksi kapeaksi verhoksi. Ja käytettykin niitä vielä sillä osittain kangas oli kellastunut. Harmi, sillä se on upea kangas ja harmi sillä huomasin värierot kesken ompelun vasta.

Päätin käyttää samaa punaista tikkivuorta mitä edellisessä takissa oli. Musta vetoketju on Eurokankaasta ja resorin alkuperää en muista. Takin kaava on myös sama kuin edellisessä tikkivuorisessa takissa. Tintiina Ottobreestä 6/2011. Tässä on koko 110.

Otin kainalosta kaavasta vielä hihaa alemmas jotta kädelle olisi tilaa. Tässäkin jätin karvakankaat pois ja korvasin ne resorilla. Pituus on 86 eli yhden pykälän lyhyempi kuin aikasempi tikkitakki. Kavensin helmasta myös vähän. Ehkä pari senttiä. Erona edelliseen takkiin, tähän tuli vielä vatiini lisälämpöä tuomaan vuoren ja puuvillan väliin. Hupusta jätin vatiinin pois. Huppua muokkasin silleen että jatkoin hupun alareunaan vielä vetoketjua jotta olisi vähän tuulensuojaa kaulalle sekä lisäsin vetoketjusuojan. Miksikä sitä nyt kutsutaan. Ei jää iho väliin eikä tunnu kylmälle. Oli haastavaa saada kohdistettua kankaan raitoja ja kiinnittää vatiini takkiin. Lisäsin mustaa puuvillapitsiä tuomaan lisämaustetta ja peittämään olkasaumassa näkyvää kankaiden värieroa.

Minuksena sanottakoon oma hajamielisyys. Takin kuviot olisivat antaneet hyvät paikat kiinteille heijastimille. Nyt on jo niin pimeää iltaisin että kunnolliset heijastimet olisivat tarpeen. Tälläkertaa kiinnitin Unikuut nimilapun takin vuoreen niskan kohdalle sisäpuolelle. Siitä tuli kiva. Ja taas tajusin liian myöhään että sekin olisi ollut kiva että olisi leikannut vähän isomman neliön päälliskangasta ja siihen kiinnittänyt tuon Unikuut -merkin ja sen sitten laittanut takkiin kiinni. Noh, hyvät ideat seuraavaan takkiin. Niin jos teen tällä kaavalla otan sen 1cm kapeammaksi 110 koon etu ja takakappaletta taitteelta. Sitten se olisi passeli. Tästä nimittäin tuli ihan liian leveä.

Ja sori huonot, rakeiset kuvat. Valo loppui kesken. Mä päivitän tänne paremmat kunhan saan otettua valoisaan aikaan kuvat.

16 kommenttia:

 1. Tämä on niiin mun makuun <3 värit, kuosi, pitsit, takin malli... <3huoh<3

  VastaaPoista
 2. Pitsit sopii kyllä hyvin tuon kankaan kanssa yhteen! Kaunis takki!

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava! Sun takit on upeita. Mitä tästä muuta voi sanoa. Tässä on taas niin taitavasti sommiteltu, yhdistetty värejä ja tuo pitsi... Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Juu teillä oltiin vaihtareilla... ;)
  Takista tuli aivan mielettömän kaunis!!
  Harmi ne haalistumat, ei niitä kyllä huomannut... =/

  VastaaPoista
 5. Kaunis takki!

  Kesti hetken, ennen kuin hoksasin kuvissa jotain tuttua. Kiva nähdä, että kirje tuli perille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee oli ihan innoissaan ja koko ilta piti lauleskella "kuka saa kuka saa lorupussiin kurkistaa.." ja sitten luettiin loruja.. Isoveli oli vähän pahoillaan että ei ollut saanut kirjettä. Todella taidokkaita kortteja ja hienoa jälkeä. Heppa on mun suosikki. Kiitos.

   Poista
  2. Ihana kuulla! Mukavia satuhetkiä :)

   Poista
 6. oih ja voih! TÄÄ ON UNELMA UPEA!!!!

  VastaaPoista
 7. Ihanan Unikuumainen takki :)

  VastaaPoista
 8. Todella ihana takki! Nuo pitsit on kyllä ihan piste iin päälle :)

  VastaaPoista
 9. Onpa upea takki, punainen oli hyvä valinta vuoriksi. Hyvä kun muistutit heijastimista, täytyy miettiä miten ujuttaisin ne tekeillä olevaan takkiin mukaan.

  VastaaPoista
 10. Aivan mielettömän hieno, värit, raidat, pitsi. Passais meillekin!

  VastaaPoista
 11. Takki on kyllä ihana. Jospa sitä itekin vielä uskaltautuisi sitä koittaan tehdä :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails