10.10.2012

* Aika retro takki
Tein Eelle kaupunkitakin kylmeneviin syyspäiviin lämpimällä vuorella. Valitsin Eurokankaasta tätä ihanan punaista tikkivuorikangasta palalaarista. Siellä oli myös ihanan punaista teddykarvaa. Siitä pitäisi saada tehdä jotain myös. Harmi että se menee nopsaan huonoksi ja takin vuorena se olisi ihana ja lämmin.


 Eli päälliskangas Jofotexin maatilapuuvilla ja kaavana Ottobreen Tinttiina. Koko 104 leveys ja pituus 92. Lyhensin takkia siis aika reilusti. Laitan tähän itsellenikin ylös mitä muokkauksia tein kaavaan. Huppuun lisäsin reunakaitaleen tilalle resorin 7cm sisältäen saumanvarat. Alkuperäisessä Tinttiinassa oli karvareunus hupussa. Itse en sitä halunnut. Lisäksi muokkasin hupusta hiippamaisen. Hihan muotoa suoristin ja laitoin resorin hihansuukaitaleen tilalle. Tähänkin olisi pitänyt tulla karvakangasta. Vetoketju ja resori myös Eurokankaasta.

Kun alkutahmeudesta pääsin niin takkia oli kiva tehdä. Tässä kaavassa on aikas pienet kainalokohdat. Eli seuraavaan kaavaan niitä pitää tosiaan isontaa. Olin tästä lukenut ja alunperin ajattelin että teen 110 koon hihan mutta se sitten jotenkin jäi.. Nyt takki on ihan sopiva mutta paljon sinne alle ei voi laittaa ja en tiedä mahtuuko päälle enää keväällä. Ihmettelen myös takin alkuperäistä pituutta. 104 pituudella tämä olisi ollut maassa asti. Seuraavan teen niin että otan 110 koon mutta kavennan taitteelta siihen että on 104 leveydeltään. Niin ei minun tarvitse muuttaa kainalokohtia yhtään. Pituuden otan yhden vielä lyhyemmän eli 86 sitten varmaan. Nyt vaan sopivan kankaan etsintään :)


Tällä takilla myös osallistuin Elsie Marleyn lastenvaateompeluhaasteeseen. (Onko tuo yhdyssana?  :D )

18 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Mukavan ja lämpöisen näköinen takki :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Pitäisköhän sitä itsekin uskaltautua takin tekoon. Nyt on monessa blogissa vilissyt sellaisia herkkuja :)

  VastaaPoista
 3. kyl tää on todella, todella ihana!!!
  meillä tuo Tinttiina on ihan hyvä koossa 98, siis kaikkinensa, myös pituuden suhteen (tosin ollaan just siirtymässä pituudessa 104:seen...) ja tuo tikki tosiaan taitaa syödä vähän enemmän sitä kainalo-osuutta kuin ihan tavan vuori, mut kuten sanottu niin tästä tuli UPEA!!!! ja kiva heppa ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä pituuden suhteen. Olen juuri ompelemassa vastaavaa takkia ja taidankin tarkistaa pituuden vielä. Ihana kangas tässä takissa, on aika retro :)

  VastaaPoista
 5. Hieno! Ja tosiaan kivaa tuo tikkivuori. Tinttiinaa pitäisi munkin kokeilla. Saas nähdä, mikä vuosi saan aikaiseksi...

  VastaaPoista
 6. Oih! Minä niiiiin tykkään tästä kankaasta! :) Ja toi kaavakin vaikuttaa varsin kokeilemisen arvoiselle noissa sun listaamilla muutoksilla. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis takki! Ja kiitoksia vinkeistä, itselläki tuo takki on tekolistalla :)

  VastaaPoista
 8. Voi ihanuus. Tämä kaava vaikuttaa todella kivalta, sopivin muokkauksin siis. Aivan mahdottoman suloisen lopputuloksen olet saanut aikaan, sellaisen hillityn retron fiiliksen. Syksyinen olo tulee tätä takkia katsoessa (ja minä rakastan syksyä!) - vuori on ihan nappiyhdistelmä.

  VastaaPoista
 9. Olipa kiva kuulla kommentteja kaavasta, kun se on tekolistalla aika kärkipäässä. Ihana takki! :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis takki! Ja kiitos noita kaavamuutos vinkeistä. Tulevat varmasti tarpeeseen kun saan vihdoin sen takkiprojektin aloitettua. :)

  VastaaPoista
 11. Oi miten kaunis takki. :-)

  Mä aion ensi viikolla (jos ehdin) ommella myös tytölle uuden kaupunkitakin (kankaat jo on) ja aion käyttää samaa kaavaa, tosin joudun piirtelemään kyllä uuden koon (134) ja siihen vuorin mutta hyvää ei kannata vaihtaa..
  (http://www.ompsinpompsin.blogspot.fi/2011/08/syystakki.html)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails