22.10.2012

* Ottobre Design 6/12Vuoden viimeinen ottobre on lasten kaavalehti. Kaavoja on pienestä 56 170 asti. Tässä talvinumerossa ensi selailulla ollut mitään kovin uutta. Vaikeahan se on löytää joka vuosi kymmenittäin uusia juttuja jotka innostavat ompelijoita. Vaikka jokainen lehti ei oliskaan ihan täyden kympin (tai liki 11euroahan tuo jo maksaa) arvoinen niin Ottbreen kaavalehdet ovat minusta hyviä lehtiä. Itselleni tulee lasten- ja naistenlehti kestotilauksena. Ja kokonaisarvosana vuosien kestotilaajana on aikalailla 9-. Okei, ehkä saatan jostain lehdestä urputtaa mutta silti. Ottobreen kaavat on välillä erikoisia, ohjeet välillä ymmärrettävissä ja välillä ei mutta silti, silti on hyvä lehti.

Tässä mun poiminnat uusimmasta, juuri luukusta tipahtaneesta, lehdestä.

Olen nyt päässyt vasta takkien tekemisen makuun ja ( 29. Naavakuusi ) tytön duffelitakki näyttää kaavana kivalta. Itse en välitä noista duffelinapeista mutta siihen saisin varmasti vetoketjun listan alle tehtyä. Koot 92-128.


Myös  (35. Ounasvaara ) neulemyssy ja ( 36. Isorakka) neulelapaset kiinnostavat. Itse en ole neulojaihminen mutta pidän villasta. Kokoja tässä oli myssyssä 50-58 ja lapasissa 128-170 eli sopisivat minunkin päälle. Tosin kuvassa otsa jää hyvin paljaaksi joten sitä laskisin ja pieni lippa tähän olisi myös hauska. Ja nämä onkin hyvä toteuttaa kierrätysidealla vanhoista neuleista, eikös ;)Lehden muut kaavat eivät näyttäneet mitenkään mielenkiintoisilta. Jotenkin talvinumeroksi olisin odotanut enemmän ulkovaatetta ja lämpimiä sisävaatteita jne. Toppaa ja sen sellaista. Vaikka jopa toppahaalarin tai topattujen henkselihousujen kaavaa.. No, näin tällakertaa.
Mitä sinä tykkäsit? Oliko kivoja kaavoja?


12 kommenttia:

 1. Tuo lakkihan on aikalailla just kopio Tilda-kirjan villamyssystä! Ohhoh. (Tildasta löytyy tuollaiset lapasetkin, tosin pyöreäkärkisinä...)

  Mä lopetin Ottobren (mulle tuli myös ne molemmat) tilaamisen kun kyllästyin kaavojen samankaltaisuuteen. Ja jos tulee joku Tosi Kiva kaava, olen käynyt kirjastossa piirtämässä kaavat tai ostan irtonumeron.

  VastaaPoista
 2. Juuri hain lehden postilaatikosta, eikä ainakaan ensi silmäyksellä osunut silmään mitään erityisen innostavaa. Takkimallit ovat niin hienoja, että niille ei juuri käyttöä meillä ole, ehkä pikkutytön somaa sydäntakkia voisin kokeillakin. Kannen mekko on todennäköisin toteutettava, juuri sopivan hempeä tyttöjen tämänhetkiseen kauteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kanssa että ei meidän rymy-liisan kanssa voi pitää mitään hienouksia.. tai että en jaksa nähdä vaivaa niin paljon,maksaa paljon kankaista ja nykyajan vähällä ompeluajalla tuhrata siihen että neitiseni pistää takin kiipeillessä rikki heti tai sitten piirtää siihen tussilla.. jne..

   Poista
 3. Tämä oli ihan ok lehti, nuo takit vaikuttavat kivoilta, mutta minulle lehti tuli jo liian myöhään, kun saisin nuo takit tehtyä ehtii tulla jo sellaiset pakkaset, etteivät ne riitä. Keski-Euroopan talviin siis menevät kuin häkä.
  Mutta harkitsen lehden tilauksen peruuttamista, koska kaavoja on jo kertynyt sen verran, etten millään ehtisi edes niitä kaikkia toteuttaa. Nykyään tilailen e-book kaavoja ja mm farbenmixin kaavoja, saan juuri sen mallin, minkä haluan ja kokojakin riittää. Ottobren kaavoista isoin osa on sellaisia, joita en tarvitse: vauvat ja pojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Tässä juuri teen kaupunkitakkia tytölle jossa on jo kaksi erillista lämmintä vuorta ja ei sillä kovin kylmällä kuitenkaan mennä.

   minusta olisi hauska jos ottobree tekisi sellaisen teemalehden jossa vain tytöille tai pojille. siis kummallekin mutta eri lehdessä

   Poista
 4. Minulla myöskin oli kovat odotukset toppakamppeista, kun niitä oikein erikeen joskus kyselivät et mitä ihmiset haluais talvinumeroon. Itellä jäi mieleen nimenomaan toiveista noi toppahaalarit ja toppahousut/puvut. Vaa eipä ollu ei :(

  VastaaPoista
 5. Mä en oo tota vielä hankkinut, mutta koska tytölle pitäis saada takkiin hyvät kaavat niin taidan ostaa ton lehden. Molemmat takit näytti must tosi kivoilta ja kehittelykelpoisilta. Hyvä kun postasit tästä! Muuten ois mennyt ohi. :)

  VastaaPoista
 6. Minä tykkäsin oikeastaan koko lehdestä, äkkivilaisulla tuossa on ihan pari kaavaa, joita en usko tekeväni. Tähän toki vaikuttaa myös se, että tämä oli ensimmäinen numero, joka mulle tuota tuli ja minulla on kolme lasta välillä vauva- viisi vuotta, jokaiselle jotain. Luulen kyllä, että vuoden parin tilaamisen päästä alkaa samat kiertämään.

  VastaaPoista
 7. Ottobre on hyvä lehti, mutta mullakin alkaa olla nyt hetki tilauksen lopettamiseen. En siis sen takia että olisi huono, vaan nyt kun nuo lapset ovat niin isoja, ei enää tule sellaisia ahaa-elämyksiä ompelusten kanssa. Vanhat lehdet riittävät varmasti. Ja oikeasti, siellä 2000-luvun alun lehdissäkin on tosi hauskoja ohjeita. Tämä lehti ei erityisesti jäänyt mieleen (niinkuin jotkut lehdistä ensi selaamalla), tuota pipoa katselin myös sillä silmällä. Jotenkin haikeaa tämä(kin) luopuminen, mutta kait se niin on että aikaa aikaa kutakin.

  VastaaPoista
 8. Kuinka nopeasti yleensä ilmestyy kauppoihin? Kannattaisikohan jo huomenna etsiskellä...

  VastaaPoista
 9. Yleensä tykkään Ottobresta, mutta tämä oli kyllä itelle pettymys. Ei löytynyt oikein mitään toteuttamiskelpoista, takkimallit oli ihan kivoja.

  VastaaPoista
 10. Kivoja kaavoja tässä lehdessä, ehtis vaan joskus otta työn alle..
  Anonyymille vastaan, että tietääkseni kaikki lehdet ilmestyy myös kauppoihin (ja kirjastoihin) saman aikaan kuin kolahtaa tilaajien laatikoista/luukuista, että voit jo huomenna hakea ärrältä (tai muusta lehtipisteestä) omasi. =)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails