3.2.2013

* Formal or fun?Tunnustan ettei ainakaan hauskaa.. Kokeilin uusimman lasten Ottobreen kanttaustyyliä. Paita lojui viikon kanttausvaiheen jälkeen ompelukoneen päällä kun ärsytti. En vaan tajua miten sen saisi muka siististi menemään. Ärsytti myös ettei ohjeessa ollut esim vinkattu että pitää tajuta laskea olkapäille menevän resorin mitta siten ettei sitten tarvii venyttää. Nyt jäi kaula-aukko ehkä vähän liian pienenksi. Päätin sen kuitenkin loppuun asti tehdä. Resori muistaakseni Metsolasta. Kankaan alkuperää en muista mutta Lillestoffin ruutujersey on Seliasta ostettu. Hamstrasin näitä viime vuoden puolella monessa värissä yksityiskohtiin ja frilloihin jne..

Kaava on siis Formal or Fun trikoopaita Ottobreestä. Koko 104 leveys ja 110 pituus. Muistaakseni taisin vielä jättää sivusaumoista saumanvarat pois (en ole varma) ja hiukan muokkasin vartalon mukaiseksi. Lisäsin hihansuihin myös resorin. Pitänee ottaa sovituskuva niin näkee paremmin mallia. Koristefrillat jäi liian pieniksi mutten jaksanut niitä enää purkaa pois. Oletteko te tehneet tuota pääntien kanttaustyyliä ja miten se teillä onnistui?15 kommenttia:

 1. Jotenki omituinen tyyli! varsinki tohon paitaan, liikaa kaikkee.

  VastaaPoista
 2. Kanttasin ensin resorin kiinni etukappaleeseen, kuten sinäkin.
  Sitten takakappaleeseen jolloin etukappale jäi alle, mutta erona sinun tapaasi hurruuttelin koko ajan takakappaleen reunaa pitkin, myös olkasaumoissa, ei siis tullut mutkia pääntien kohdalla. Lopuksi vielä suoralla (olkasaumoissa) resori etukappaleen puolelle kiinni. En tiedä onko oikea tapa, mutta ihan siistiltä näyttää.
  Toivottavasti sepustuksesta sai selkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mieli vinkistä. Täytyykin kokeilla sinun tapaasi tehdä tuo kanttaus :)

   Piia

   Poista
  2. eli sulle tuli kolme tikkiä olkakappaleisiin. mä tein siis ottobreen ohjeen mukaan eli ompelin nurjat puolet vastakkain ja käänsin sitten resorin etukappaleen puolelle. ei mene jakeluun miten he ovat sen tehneet tällä ohjeella.(ilman sitä tikkausta olkaaumauhin) että miten voisi reunaa pitkin ajaella (silloin ei takakappaleen kohdalla tikki ottaisi paitaan olleenkaan kiinni.)
   jäin miettimään että jos ompelisi sittenkin niin että kääntäisi takakappaleen puolelle sen resorin..

   Poista
 3. Olen yhden paidan tuolla tyylillä tehnyt ja kaksi on leikattuna odottamassa kokoomista. Ihan ok tuli meikäläisen tekeleeksi, mutta mä en olekkaan niin pro etteikö kanttauksissani olisi AINA jotain pielessä :) Työläs se on kyllä kun saa venkslata kaksoisneulan ja normineulan välillä. Laitan blogiin jahka kolmikko on valmis.

  VastaaPoista
 4. Minusta tuo pääntie oli yllättävän helppotekoinen, mutta ohjeistus oli tosiaan kehno. Täällä minun tekeleeni: http://virvalilja.blogspot.fi/2013/02/pupupaita-ja-muita-sinisia.html Pääntie ei ainakaan tiukka ole, mutta lisäsinkin tuohon paitaan hieman leveyttä.
  Tosi kivan näköinen punahilkka-paita kuitenkin, somat frillat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minustakin se oli siis ihan helpoo tehdä mutta en vaan tajua miten sillä ohjeella mikä otobreessä oli saisi sen menemään. teitkö ob:n ohjeiden mukaan ja kummalle puolen käänsit sitten olkapäiden resorin.. Ehkä mun pitää vielä yksi tehdä ja miettiä sitä vielä kerran..

   Poista
  2. Apua, kun muistaisi vielä... ei ole edes sitä paitaa enää mallina kun se meni lahjaksi.
   Ekana kanttasin etukappaleen pääntien. Sitten ompelin olkasaumat np:t vastakkain. Ompelin resorin toisen reunan takakappaleen puolelle op:t vastakkain. Käänsin resorin reunan yli nurjalle ja ompelin kaksoisneulalla. Sitten vasta käänsin takakappaleen resorin eteen olkasauman päälle ja ompelin etureunasta kiinni etukappaleeseen ja pääntien reunasta vielä poikittain.
   Onko liian sekavaa? Toivottavasti ymmärsit tästä sepustuksesta jotain. :)

   Poista
 5. Itse kokeilin myös tuota kaavaa. Otin yhtä kokoa suuremman, ja sillä tuli juuri passeli. Pääntiekin oli sopivan kokoinen. Ei näy alupaidat alta...
  Mielestäni kanttaus ei ollut kovin haastavaa, mutta minulla olikin apujoukkoja. Ompelukone kun harvemmin on kaverini... ;)
  http://nurinkurinblogi.blogspot.fi/2013/01/pirates.html

  Mut en ole kyllä varma, että haluanko kokeilla tätä mallia uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä tykkäsin kyllä muuten paidan kaavasta. taisi olla ihan sopiva meille juuri tuossa 104/110 koossa, ilman sivusaumanvaroja. tyttö noin 100 cm nyt.

   Poista
 6. minä olen tuota mallia pyöritellyt mutta jotenkin ei mene jakeluun ne ohjeet niin jäänyt siihen. pitääpä koittaa näillä ohjeilla. saattaisi nyt onnistuakin. :)kivan näköinen kyllä, vähän jotain uutta ja erilaista. tykkään paidasta. frillat näyttävät ihanilta, ihan niinkuin piste iin päällä. :)

  VastaaPoista
 7. Vaikeuksien kautta voittoon, musta toi on tosi hieno! Frilloineen kaikkineen :)

  VastaaPoista
 8. En ole kokeillut sillä olen ihan surkea näissä.. Mutta tosi kaunis lopputulos minun mielestä ja ihana kuosi..

  VastaaPoista
 9. Kokeilin ohjetta ja ihan mukava siitä tuli muuten, mutta aikas tiukka kaula-aukosta. Toinen paita on jo leikattu, mutta leikkasin siihen samantein isomman kaula-aukonn. En oikein tajunnut niitä ohjeita, joten tein miten sattui hyvältä tuntumaan ja kukaanhan ei tule tsekkaamaan, että miten se on ommeltu. =)

  VastaaPoista
 10. Aloin tekemään toista paitaa tällaisella pääntiellä ja kuvasin työvaiheet:
  http://virvalilja.blogspot.fi/2013/02/formal-or-fun-tutorial-paantien-ompeluun.html

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails