16.2.2013

* Ystävän kanssaKovalla kiireellä tein Eelle ystävänpäivämekkoa aikaisemmin viikolla. Nyt sain sen valmiiksi. Ei tullut sitä perinteistä ystävänpäivävaatetta. Tuli sitten ystävänpäivän jälkeinen mekko.


S y d ä n p ö l l ö t
Mekon materiaali on kevyen vaaleanviolettia joustofroteeta Eurokankaasta ja kaavan pohjana Ottobreen tunikakaava Dreamland, koossa 110. Hihojen pituus on 116. Kaava on alkuperältään lyhyt ja leveä malli jossa liian lyhyet pussihihat. Lisäsin reilut saumanvarat kaikkialle muualle kuin pääntielle (virhe) ja frillan helmaan. Niin ja taitteelta etu- ja takakappaleelle sentin. Tämä suluissa oleva virhe eli se etten lisännyt myös saumanvaroja pääntielle johti sitten kikkailuun. Laitoin pelkät resorit hihansuihin ja framilonin lisäksi vielä resorin kaula-aukkoon.. Eli semi-singoallako tämä nyt sitten vähän kuin olisi. Applikointi on velouria. Ja pahoittelen huonoja ja rakeisia kuvia.


19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. kiitos. mäkin tykkään tästä. kaava ja aivot eivät vaan oikein nyt sopineet tähän projektiin :) muuten hyvä.

   Poista
 2. Taas niin ihana aplikointi <3

  VastaaPoista
 3. Hieno applikointi ja ihanan rauhalliset värit. :) Tosi paljon näkee (ja tulee itsekin tehtyä) tosi räiskyviä värejä, niin tää on mukavaa vaihtelua siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuppuneula. Mäkin tykkään näistä väreistä. Ruskea ja luonnonvalkoinen sopii hyvin tuolaisen vaalena violetin kanssa. Vai kylmäksi vaaleanroosaksikin voisi sanoa.. Halusin sellaisen hempeän mekon ja kuvan tehdä.

   Poista
 4. Pakko on tännekin kommentoida että tuo aplikointi on aivan ihana! Katsoin SaVassa vaan pienen kuvan ja tässä tuo lähikuva paljasti kuinka tuo on vielä upeampi kuin ajattelin :)

  VastaaPoista
 5. Suloiset pöllöset ja kaunis mekko, wau :)

  VastaaPoista
 6. Viittikö vääntää rautalangasta, miten onnistuu framilonin käyttö + kanttaus tuossa pääntiessä? Mää vaan onnistun katkoon neulat kanttausvaiheessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei Riika. En tiedä miten onnistuin mutta mittailin (venytellen ja arpoen) framilonista sopivan pätkän. Siksakkasin koneella sen nurjalle aika hurjasti venyttäen. Sitten mittasin sopivan resorin kaula-aukkoon. Siis mitä sen pitäisi normaalistikin olla. Mittaa en voinut ottaa tästä paidasta koska framilon veti sitä kasaan vaan otin sopivankokoisesta paidasta.(ja vähän ulkomuistista). Ompelin resorin renkaaksi ja saumuroin sen ja paidan kaula-aukon oikeet puolet vastakkain (tää on tää mun kanttaustyyli..). Sit käänsin nurjalle sopivasti ,neulasin ja vedin 3,8 tikin pituudella kaksoisneulalla päältä. Ihan hyvin tuo jaksoin ruksuttaa. Ehkä vähän löysäsin ylälankaa kun oli se framilon siellä välissä. Kaksoisneulan leveys oli mulla se 4. Tää oli toinen tällainen framilon+resori pääntie. Tämä onnistui paremmin kyllä. Ekassa tein Ottobreen ohjeiden mukaan ja ompelin sen oikeelle puolelle sen framilonin. Se tuli tosi rumasti näkyviin sitten resorin alta.

   Poista
  2. Pitänee vielä kokeilla. Se mun framiloni oli kyllä semmosita kovaa ja koppuraa, liekö ollut oikeaa framilonia. Katkoi vain neuloja. Nyt mulla on uutta framilonia, kokeilen sillä.

   Kiitti neuvoista :)

   Poista
  3. Niin kun niitä on eri laatuisiakin. Mulla on sellaista aika ohutta ja tosi venyvää. En muista mistä ostin sitä. Mutta ei minusta kyllä kaveria tullut tuon pääntienkanttaustyylin kanssa. Se meni pesun jäljiltä silleen tyhmästi ryppyyn vielä.

   Poista
 7. Ihana idea noi pöllöt. Tosi siisti kuva!

  VastaaPoista
 8. Suloinen mekko ja mielettömän hieno applikaatio!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis aplikaatio!

  VastaaPoista
 10. Uskomattoman hieno. Tuo applikointi saa mut ihan sanattomaksi, se on niin kaunis ja tavanomaisesta poikkeava. Tässä on todella ihanat värit.

  VastaaPoista
 11. no on kyllä IHANA!!!! aivan ylisulonen tuo applikaatio!!!!

  VastaaPoista
 12. Kaunis! :D Tosi kekseliäs aplikaatio!

  VastaaPoista
 13. kiitos kaikille ihanista kommenteista :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails