4.3.2013

* Hiuksia nuppineulatyynyssä


Oletteko kuulleet tästä? Että jos nuppineulatyynyn sisällä on täytteenä hiuksia niin neulat pysyvät terävinä eli teroittuvat samalla. Tällaisen kuulopuheen otan nyt tarkastelun alle ja tein Teen kiharoista täytettä nuppineulatyynyyn. 
Oletteko te kuulleet tällaisesta ja onko käytössä hiustäytteistä nuppineulatyynyä? Minua kiinnostaa miten se on toiminut. :)
Ai niin.. ja millainen se edellinen nuppineulatyyny olikaan. No aika täysi ainakin  ;)23 kommenttia:

 1. No tässäpä hyvä kohde, kun tänään tuli hetkellinen idea mieleen, että leikkaisi lyhyet hiukset... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tähän olisi uponnut kyllä kahden tai kolmen ihmisen hiukset helposti. jouduin laittamaan sitten osan toiselle puolen ihan vanua vaikka iso kasa olikin hiuksia käytössä. Ne menee niin linttaan ne hiukset..

   Poista
 2. Isosiskoni kokeili hius-neulatyynyä suunnilleen 20 vuotta sitten :D, minun hiuksillani. Liekö ollut vika hiuksissa vai kankaassa vaiko liian täyteen tukittu, joka tapauksessa neulat eivät siihen uponneet. Ei muuta kuin imuroimaan hiukset pois. Sillä seurauksella, että imurin putki meni tukkoon. Putken pystyi liittämään poistoilman aukkoon ja PUFF! Hiustuppo lensi komeassa kaaressa nurmikolle. Onneksi teimme operaation ulkona :D. Sitä en muista, mistä idea kokeiluun lähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehhe.. Huikea tarina Riitta! Voin nähdä kyllä sieluni silmin teidät leikkelemässä hiuksia ja survomassa niitä neulatyynyyn. :D

   Poista
 3. no mulla ollu sama idea mielessä jo pitkään, mutko en oo saanu Neidiltä tarpeeks hiuksia vielä leikeltyä... ;) mut kaunis tyyny eniveis ja wanha oli aika... täynnä kyylä :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä siinä varmaan perää on, koska me pukuompelija-linjalla tehtiin ensimmäisenä työnä neulatyynyt, joissa käytettiin hiuksia juurikin tuosta syystä. En osaa kuitenkaan sanoa onko tuo totta kun itse käytän aina magneettista neulatyynyä.

  VastaaPoista
 5. Miun mummini on kertonut, että ennen tehtiin hiuksista täyte nuppineulatyynyyn. Ja itseasiassa hällä on vieläkin semmonen useamman kymmenen vuotta vanha neulatyyny missä on hiuksia täytteenä. Ite en ole tehnyt, mutta voisi seuraavan ohennusleikkauksen jälkeen tehdäkin!

  VastaaPoista
 6. Mäki oon kuullu tuosta myytistä, en oo tosin saanut kokeiltua, voisikin kokeilla. Kerro toki kokemuksia :)

  VastaaPoista
 7. Mä olen hiuksista neulatyynyssä kuullut, mutten kokeillut. Hiusten puutteessa käytettiin ala-asteella neulatyynyyn nylonsukkiksia. Opettajan mukaan oli melkein yhtä hyvä kuin hiukset, mutta oppilaiden mielestä open vanhat sukkahousut oli jotenkin ikävä materiaali :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D vanhat nylonsukkahousut.. tätä tätevinkkiä en ole vielä koskaan kuullutkaan.

   Poista
 8. Saman jutun olen kuullut sukkahousuista. Eli niitä neulatyynyn täytteeksi, ja neulat pysyvät terävinä...

  VastaaPoista
 9. Koirankarvat ajavat kuulemma saman asian!:)
  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä mietinkin että varmaan mikä tahansa eläimenkarva varmaan ajaa saman asian.. vai ajaako??

   Poista
  2. Mulla ois tuolla kassillinen lampaan villaa. Jokunen heinänkorsi ja papana saattaa mukana olla. Mitähän ne tekis neuloille? :D

   Poista
  3. hei, mikä ettei. Kokeile ja tule sitten raportoimaan :)

   Poista
 10. Nyt kuulen ensimmäistä kertaa moisesta! Tosin mulla ei kovin pitkälle tätä ompeluhistoriaa ulotukaan, etten noista vanhan kansan jutuista tässä suhteessa tiedä.

  Mutta ehkä vähän friikkiä, imho :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, hiukan ymph.. ;) varsinkin niitä hiuksia sinne neulatyynyyn tunkiessa ja kun ne menevät silleen lynttään.. mut katsotaan mitä mun nuppineulat sanoo :D

   Poista
 11. En muista montako vuotta sitten tämän jo olen kuullut ja oman neulatyynyn täytteenä on omia hiuksia. Ei valittamista hyvin pelittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin olen kuullut tämän aikoja sitten. ikinä en ole vaan kuullut käyttäjäkokemuksia siitä että teroittuvatko ne ja onko samaan aikaan ollut sellaista tavan polyesterivanutäytteistä tyynyä käytössä tms.. utelias olen joo.. mutta hyvä kuulla että ne toimii. hyvin neulat ainakin uppoo siihen.

   Poista
 12. Meillä myös sisustusompelu-linjalla ekana työnä oli neulatyyny ja opettajat suosittelivat hiuksia täytteeksi :) Valitettavasti en juuri sillä hetkellä ehtinyt äidin parturiin ;) vaikka hiuksilla onkin mittaa n. metrin verran, eli olisi kyllä ollut mistä ottaa :D Seuraavan version ajattelin niillä sitten täyttää, sen teko tuleekin varmaan piakkoin eteen koska nerokkaana tein silloin tuon tyynyni valkoisesta kankaasta.. Ei oo enää kovin puhtoisen valkoinen ;)

  VastaaPoista
 13. Hieno neulatyyny. Olen kuullut tuosta vuosia sitten, mutten ole kokeillut.

  VastaaPoista
 14. Jo äidilläni oli hiustäytteinen neulatyyny, ompeli ammatikseen. Minulla myös ollut kohta 30v. Nyt kerännyt lastenlasten hiuksia, että saan tyttärelle ja miniälle jatkamaan perinnettä.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails