20.3.2013

* Kevätpäiväntasaus-mekkoTänään se on. Kevätpäiväntasaus. Jes. Kevättä odotetaan kovasti. Siispä uppoudun vaan kokoajan kevyempiin vaatteisiin.. Tein Eelle vielä toisen Hoops - muokkauksen koossa 110. Tyttö toivoi violettia mekkoa mutta eihän mulla ollut violettia trikoota. Miten se on mahdollista? Violettia resoria sentäs oli ja violetin rusetin sai mekko vuorikankaasta.
Mä laitoin kaikki valot päälle. Käskin olla hiirenhiljaa ja ihan paikallaan. Ei, ei yhtään kuvaa missä joku kohta ei heiluisi. Syytän huonoista ja rakeisista kuvista sitä että ei ole kevät. Pahoittelen huonoja kuvia. Sulakaa lumet ja tulkoon valo!
10 kommenttia:

 1. Kaunis mekko. Röyhelöt on niin ihania tyttöjen mekoissa. Kesää ja hellekelejä odotellessa :-).

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko ja ihana malli! Täytyy varmaan meidänkin prinsessalle ommella jotain vastaavanlaista kesäksi.

  VastaaPoista
 3. Onpa nätti mekko, saatanpa itsekin kokeilla tehdä tuollaista :)

  VastaaPoista
 4. mistä ob lehdestä tämä ihana hoops kaava oikein onkaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoops löytyy Ottobreen lehdestä 3/12. On kapeaa/normaalia kokoa.

   Poista
 5. Tulkoon kesä <3
  Meidän isot neidit toivoi tämän tyylistä, vyötäröltä alkavalla pidemmällä hameosalla. Miten teet tuon rypytyksen helmaan ja millaisella ompeleella kiinnität?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo helma on kankaan täysleveys ommeltuna ensin renkaaksi. Huolittelin saumurilla paidan helman. Sitten huolittelin kaksoisneulalla alareunan helmakappaleesta. Seuraavaksi ajoin ompelukoneella pisimmällä tikillä huolittelemattoman helmakappaleen reunasta n 0,5cm päästä. Merkkasin paidan ja helmasuikaleen helmaan 1/8 osa paikat ja kiinnitin nuppineuloilla siten että paidan helman saumurisauma jäi puolen sentin verran piiloon. Voi myös kohdistaa siten että rypytyslanka menee saumurointireunaa pitkin. Sitten aloin rypyttämään helmaa ompelemani tikkiä kiristämällä. Nuppineulotin rypytystä paikoilleen ja ompelin kapealla siksakilla rypytyslangan päältä. Myös lyhyt suora tikki käy. Tämän jälkeen purin rypytyslangan pois. Kannattaa käyttää selkeästi eriväristä rypytyslankaa niin se on helpompi purkaa pois.

   Poista
  2. Kiitos! Yhden mekon tein framilonilla rypyttämällä ja surautin saumurilla oikeat puolet vastakkain. Onko tuo helman yläreuna ihan huolittelematon? Oon niin laiska värkkäämään rullapäärmettä, pitää saada valmista vähällä vaivalla :)

   Poista
  3. Ole hyvä Riitta. Ihan on huolittelematon reuna. Ei tuo trikoo purkaannu kun ei joudu venytykseen.
   Minäkin olen laiska rullapäärmäilijä kun sitten menee aina aikaa säätää saumurin asetukset takaisin.

   Poista

Related Posts with Thumbnails