3.3.2013

* Tylliunelma


V i o l e t t i

Edellinen tyllihame oli ns koekappale vaikkakin onnistunut sellainen. Vähän sen jälkeen viime syksynä innostuin kangaskaupassa ja ostin kolmeen tyllihameeseen kankaat. Tässä niistä ensimmäinen.Alunperin koko ja kaava sama kuin edellisessä tyllihameessa. Joitain muutoksia tein. Vyötärökaitale oli kokonaisuudessaan 22cm korkuinen ja leveys sen 70cm eli pidempi kuin edellisessä. Kaitaleiden pituus oli 160cm verran enemmän. Reunasuikale on Eurokankaan palalaarista pieni pala. juuri sen verran että sai tehtyä helmaan sen pienimmän rypytyksen. Tyllissä on sopivasti blingblingiä..

Mutta minä möntti en katsonut ohjeesta vaan vetelin ulkomuistista ja rypyttelin kaikkien palasien reunat heti alkuun. Ja vielä työkoneella jonka rypyt olivat astetta tiukemmin kiinni.. Voi voi. Meni tästä takaiskusta fiilis ja hame jäi odottelemaan uutta innostusta. Sitten toissapäivänä kaivoin sen naftaliinista ja leikkasin liian tiukat rypytyslangat pois ja aloitin tavallaan alusta.


Kooksi arvioisin 116. Kankaat Eurokankaasta. Vyötärökaitale Venezia vuorikangasta johon silitin nurjalle tukikangasta alareunan saumaan. Ja violetti tylli Bridal, pehmeää tylliä, nimeltään. Hameen materiaalit maksoivat noin 13euroa. Tämä pieni ja pippurinen Super-Mimmi ei pystynyt olemaan ollenkaan paikoillaan kuvaamisen ajan. Hame on selkeästi pyörimistä varten.

17 kommenttia:

 1. Ihana! Suloinen on myös tuo edellinen pöllö :)

  VastaaPoista
 2. Iiiks, miten ihana!!! Oma tyttö ihastuis varmaan ikihyviksi, koskahan uskaltais kokeilla... Rypytätkö siis saumurilla? Ja minkälaisilla asetuksilla sitä rypytystä saa aikaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä rypytän ompelukoneella. Mulla on koneessa sellainen harsinta missä on tikin pituus pitkä. muistaakseni 6. sillä mä olen rypytellyt. siis jos ei yhtään vedä takaata ommellessa niin tulee kyllä hyvät rypytykset. Yhteen olen sitten ommellut saumurilla kun se on siistimpi niin.

   Poista
 3. Sä oot super! Mulle riitti niiden kahden tyllihameen ompelu, eikä vielä ole pienintäkään intoa ommella lisää. Toiveita prinsessoilla kyllä olis.. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis hame! Paljettitylli kruunaa sen.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana, minäkin haluan vielä kokeilla joskus toista kerta, ensimmäinen tuli jotenkin kova ja jäykkä, huono tylli kai.

  VastaaPoista
 6. Ihan superhurmaava vaikka en tosiaankaan ole mikään tylli-ihminen mutta tuollaista aloin heti jo himoita :))

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana! Munkin tekis mieli tehdä tällainen ihan oikea, kun se suikaleista tehty meni kamalaksi mytyksi.

  VastaaPoista
 8. Oi tää on ihana! Mun vastaavanlainen epäonnistui kyllä ihan täysin. Pitää ehkä joskus kokeilla uudestaan. :)

  VastaaPoista
 9. Vau!! Jos vielä innostut tekemään ko. hameita lisää, arvostaisin suuresti suomenkielisiä ohjeita tällaselle vähän tumpelommalle mutta sinnikkäälle ompelijalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Lupaan tehdä suomenkielisen ohjeen seuraavasta hameesta.

   Poista
  2. Mahtavuutta, jään innolla odottamaan! Toivottavasti saat pian inspiraation seuraavaan tylliunelmaa ;)

   Poista

Related Posts with Thumbnails