16.4.2013

* Kirsikoilla koristeltu, sisäisesti susiHalusin kokeilla tossuja Elsebeth Gyntherin kaavalla. Alkuperäinen kaava on 0-4 vuotiaiden kirjasta. Pidensin kaavaa noin 0,5cm. Leveys vaikutti ihan hyvältä. Tämä oli suurin tossukoko kirjassa, mikä on minusta aika pieni.
Kankaina puuvillaa ja velouria. Mies auttoi kantakapin muotoilussa. Kanttaukseen käytin Fabriinasta ostamaani valmista puuvillavinokanttia. Ulkopohjassa on nahkaa.

Mutta ei mennyt kuin Strömsössä.
Ensinnäkin kaava ei toiminut suoraan sellaisenaan. Purin ja muutin ompelujärjestystä ja muutenkin vähän muokkailin..Siihen kantapään reunan osaan olisi tarvinnut minusta jonkun kumpparin. On jotenkin tosi löysän ja suuren näköinen ja tuntuinen. Ja en meinannut saada nätisti niitä sivuosia iltin näköisen jutun päälle. Purin taas ja muutin ompelujärjestystä.. Kirsikoiden sisälle laitoin hieman vanua. Ja ompelin ne ihan väärään kohtaan tossuissa. Lisäksi kirsikoissahan on ruskeat kannat.. Ja on nämä vähän liian pienet meidän isojalkaiselle Eelle. Sisäpohjakin meni ruttuun kun en liimannut nahkaa kiinni ennen ompelua.. Jollekin isojalkaiselle nukelle nämä voisi liimata jalkaan.. Että sellainen tälläkertaa.. Pläää..

8 kommenttia:

 1. Näähän on niin nätit, että voi pitää hyllyllä koristeena vaikka eivät jaloissa pysyisikään. Söpöt :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit! Minäkin aloin ommella kangastossuja tässä yksi ilta. Ei se ollutkaan niin helppoa. Täytyy jatkaa yrittämistä..

  VastaaPoista
 3. Hienot epäonnesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 4. Näteiltä näyttää ja loistava idea. Ja ihan lohduttavaa huomata, että joku muukin saa aikaan välillä vähän sutta ja sekundaa... ;)

  VastaaPoista
 5. Hanna sen jo tuossa sanoikin. <3

  VastaaPoista
 6. Ei näytä epäonnistuneelta, ihanilta näyttää. Harmi, kun ovat pienet.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails