17.6.2013

* Janome SMD222D

Viime viikolla se tuli. Uuden uusi saumurini Janome SMD222D. En ole koskaan ommellut Janomen koneilla joten muutenkin vähän jännitti. Olen kuullut suurimmaksi osaksi hyvää Janomesta.Kaupan päällisinä tuli musta,valkoiset ja luonnonvalkoiset langat sekä viidet erikokoiset sakset. Isoimmat otin leikkuu käyttöön ja muut jätin koteloonsa jotta säilyvät. Myös tuli mittanauha, Hax- jerseyneuloja ja ratkoja.
Kone on hiljaisempi kuin edellinen, ei niin rautaisesti jämäkkä mutta ihan pätevän oloinen. Jouduin vähän säätämään leikkuuleveyttä mutta tikki oli muuten kyllä hyvä. Surautin kokeeksi vanhoja harsoja kestotalouspapruiksi. Niihin oli hyvä kokeilla.

Sitten vaihdoin jerseyneulat koneeseen ja pistin kasaan yhden trikoopaidan. Ei valittamista.

Tilasin siis koneen Sewing Machine nettikaupasta Englannista. Kone lähti liikkeelle samantien maksun saatuaan. Tilasin koneen tiistaina ja se oli suomessa seuraavana tiistaina ja kuljetusliikkeen mies toi sen torstaina eli viikko ja 2 pv sisältäen viikonlopun välissä. Ei paha ollenkaan.

Toinen koneasia on että huollosta soittivat ja he joutuvat tilaamaan uuden osan murheenkryyni Husqvarna sapphireeni. Menee sen parisen viikkoa vielä ainakin. Nice. Hyvin vielä kerkee kun se 2 vuoden takuu umpeutuu vasta elokuussa. Onhan tässä keritty sen kanssa tapella tämän takuuajan sisällä ihan tarpeeksi.

Ja tässä pilkahdus siitä mitä olen nyt tekemässä..


16 kommenttia:

 1. Kerropa sitten jos löydät Janomelle hyvän huoltajan pääkaupunkiseudulta. Mulla on sekä Janomen ompelukone että saumuri. Saumuri toimii suunnilleen ok, mutta ompelukoneen kanssa menee hermot. Se pitäisi ainakin saada huollettua kunnolla. Edellinen huoltomies ei sitä osannut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä liputan Erkin Sauma& Tikkiä. Se ainakin huoltaa kaikenmerkkisiä koneita. Toinen hyvä on Lauttasaaressa oleva liike. Missä olet käyttänyt koneitasi?

   Poista
  2. En ole kehdannut viedä näitä Erkille kun vaihdoin pois Bernettestä... Olen käyttänyt sellaista huoltajaa, joka kiertää hakemassa huollettavia koneita kotoa. Muistaakseni hän teki hyvää työtä mun vanhojen koneiden kanssa, mutta Janomeista ei oikein tullut mitään. Täytynee siis nolostuksesta huolimatta viedä kone Erkille. Ja sopia, että jos hänkään ei saa sitä hyvään kuntoon, niin sitten palaan Bernetteen / Berninaan.

   Poista
 2. Uusi kone on aina kutkuttavaa! Kauniilta näyttää työn alla oleva :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta koneesta! Ja toivotaan, että vastoinkäymiset toisen kanssa olisivat nyt ohi!

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta koneesta! Kiva lukea kommentteja, Janome on mulle ainakin ihan vieras.

  VastaaPoista
 5. Mitä neuloja käytät koneessa, käyvätkö kaikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneessa lukee että käytä koneessa HA - 1sp neuloja koossa 11-14. mutta mullon eka neula Ha neula ja sit toinen on tavan jerseyneula joku vaan tuolta. hyvin on toiminut. Niiden neulojen muoto on hiukan erilainen Eli neula leikkaa vähän erilaisen "aukon" mennessään kankaan läpi.

   Poista
 6. Ommelasema Vantaalla myy ja huoltaa Janomeita. Suosittelen kovasti, olen tyytyväisenä huollattanut omat koneet siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä olen siellä käyttänyt koneita ja joka kerta olisin voinut viedä suoraan toiseen huoltoon. en suosittele mitenkään päin ommelasemaa.

   Poista
 7. Oletko edelleen ollut tyytyväinen koneeseen? Erittäin vakavasti harkitsen saman koneen samasta paikasta hankkimista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei.olen. on vähän äänekäs mutta on ommellut hyvin kiltisti kaikki mitä on pitänytkin. äänekkäällä tarkoitan kuitenkin sitä ettei se meteli nyt ole mitään korviasärkevää konekirvääritulitusta kuitenkaan. hintalaatu-suhde loistava.

   Poista
 8. hei, toimittiko samalla sinulle pistokkeen adapterin vai pitäisikö erikseen mainita? samalla ajatuksella kuin Johannalla, että harkitsen koneen ostosta :-D t. thanh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka. mukana tuli adapteri ja suoraan sanottuna en muista mainitsinko vai tuliko automaattisesti. se ehkä luki siellä tai jossain että toimittavat adapterin mukana.

   Poista
 9. Minäkin saumurin ostoa harkitsevana kysyisin että minkälainen ohjekirja tuli mukana? Mietin vaan että ymmärtääkö aloittelija kouluenglannilla siitä mitään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ohjekirjaa itseasiassa en ole edes katsonut. muistaakseni oli dvd ainakin..

   Poista

Related Posts with Thumbnails