6.12.2013

* Hamajoulukalenteri luukut 6-8Hamahelmipurkkini alkaa vajua. Punaista väriä ei ole ollenkaan ja kohta loppuu musta. Pitää saada selkeästi täydennystä mutten ole saanut aikaiseksi käydä kaupassa. Toivottavasti ei nyt pidemmän viikonlopun tullessa lopu materiaali kesken.


Meillä touhutaan jokapäivä paljon käsillä kaikkea. Osa on pelkkää harrastusta ja leikkimielistä askartelua ja osa liittyy työhön. On hauska hetkittäin huomata miten koko perhe on paneutunut omiin askareihinsa samassa huoneessa. Minä saatan piirtää, maalata tai ommella ja mies suunnitella työnsä yksityiskohtia. Tyttömme Ee piirtää sellaista tuntivauhtia kaikenlaista, että osaa en kerkeä edes näkemään. Hän myös pitää kovasti liimaamisesta ja leikkaamisesta ja kuvien liittämisestä yhteen. Erään kerran katselin neitosen tekemisiä ja ihmettelin että mitä hän on tehnyt. Ee oli teipannut itse useista A4 papereista vihkon, johon piirsi ja askarteli sitten sisältöä sivuille. Menin uteliaana kyselemään, että miten tällainen vihko tehdään ja tyttö näytti miten sivut taitetaan, asetellaan oikeeseen kohtaan aukeaman päälle ja teipataan kiinni. Voi mun ihana pieni 4-vuotias.
Isompi poika, Tee, piirtää myös innokkaasti. Hänen lempiaiheina ovat kaikenlaiset tekniset robotit, Angry Birdsit ja Legon peliaiheet. Minusta oli kiva huomata kuinka hän innostui Hamahelmistä ja jaksoi keskittyä niiden rakenteluun. Minusta käsillä tekeminen on tärkeä asia. Meillä kun se on niin työ kuin harrastuskin. Lähellä sydäntä jokatapauksessa. Itselle on sama millä materiaalilla päänsä nollaa, kunhan saa hetken aikaa itselleen. Tietenkin tiukan työputken akana ei luonnollisestikaan luovuutta riitä vapaa-aikaan niin paljon, mutta silloinkin pitää saada tehdä jotain. Jotenkin toivon että Ee ja Tee eivät koskaan jätä piirtämistä ja käsillä tekemistä. Sillä saa onnistumisen ilon pienestäkin asiasta.
Tässä luukussa yhdistyy nyt koko viikonlopun päivät kerralla koska tälläkertaa myös arvotaan!
Lelukauppa Lekmer tarjoaa lukijoilleni 50 euron lahjakortin kauppaan arvottavaksi. Olin hyvin otettu tästä tarjouksesta ja kävin selaamassa kaupan tarjontaa.
Itselleni lähtisi kaupasta pensseleitä ja canvas taulupohjia. Mulla kävi mielessä että voisin päällystää niitä vanhoilla sanomalehdillä ja piirtää sekä maalata niiden päälle sitten jotain.
Tulipin tekstiiliväritkin kiinnostaisi.

Neiti Ee varmasti tykkäisi lähestulkoon kaikista askarteluosaston tuotteista, mutta valitsisin Galtin pienten prinsessojen paljettitaulun. Sitä voisin tytön kanssa tehdä kahdestaan söpöilyjuttuja. Neitonen kun on siinä iässä että mitä enemmän kimalletta niin sen parempi. Tee sen sijaan varmaan pitäisi Kärnan agenttilaatikosta, Star Wars kynäsetistä ja Galtin paperilennokkisetistä.

Voit osallistua arvontaan näin:
1) Käy katsomassa Lekmerin verkkokaupavalikoimia.
2) Linkitä kaupasta valitsemasi askarteluosaston tuote
3) Kerro kommentissa mitä sinä voisit valisemastasi tuotteesta askarrella ja kenen kanssa.

Arvonta on voimassa 6- 8. 12. 2013 välisen ajan. Kaikki ylläolevat kolme kohtaa täyttävät osallistujat saavat kukin yhden arvan. Jos joku kohta puuttuu jää osallistuminen huomioimatta. Anonyymien pitää jättää myös muista selkeästi erottuva nimimerkki. Arvon voittajan ensi maanantaina ja odottelen yhteydenottoa viikonpäivät. Sen jälkeen arvon uuden voittajan.

Arpaonnea sekä
Hyvää Itsenäisyyspäivää!


47 kommenttia:

 1. Jabadabadon naulattavat kuviot: http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/jabadabado-naulattavat-kuviot

  Askarreltaisiin näistä innokkaan vasaran- ja muiden työkalujen käyttäjätytön kanssa hauskoja kuvioita.

  -Kangaroo-

  VastaaPoista
 2. Hei,

  minä askartelisin nuorimmaisen, eli 5 vuotiaan neitosenkanssa. Tämä oli äkkipikaisesti yksi hyvistä vaihtoehdoista, jonka hankkisin (selasin kyllä kaikki sivut läpi):
  http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/k%C3%A4rnan-kiva-askartelulaatikko-100-osaa
  -eitsu-

  VastaaPoista
 3. Koska en osaa päättää, valitsin kaksi. :) http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/color-parrot-puuhasetti-maatila Tämän askartelisin yhdessä 4 vee kummitytön kanssa.
  http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/maalattava-posliiniastiasto Ja tämä tulisi mulle, ihan mun itseni maalailtavaksi. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä 2veen hitti on nyt "muolimaha", eli muovailuvahaa nyt ainaskin:) http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/muovailuvahat/junior-designer-muovailuvaha-sanko Kaikkee muutaki kivaa tuolla kyllä ois, ja sun joulukalenterista inspiksen saaneena hamahelmiäki pitäs ostaa:D

  VastaaPoista
 5. No pahan pistit! :) Kaikkea hauskaa tuolla, ehkä itsekin kallistuisin niihin maalauspohjiin. Mutta myös tämä: http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/quercetti-fantacolor-100-nuppihelme%C3%A4 olisi nostalgisuudessaan hauska, itse tykkäsin ihan hirveästi noista pienenä :D Voisin siskontytölle vaikka antaa lahjaksi koska tuollaista olisi hauska tehdä yhdessä.

  VastaaPoista
 6. Tällaisista haaveilin pienenä, kun luokkakaverillani oli ja minulla ei: http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/micki-kangapuut
  Tällä pääsisivät kutomaan ainakin 6-vuotiaat kaksostyttöni, ehkä kaksi koululaistanikin innostuisivat. Ja minä tykkäisin, kun lapset voisivat hyötykäyttää ompelusta yli jääviä kangassoiroja.

  VastaaPoista
 7. lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/hama-suurikokoinen-lahjapakkaus-safari tuommoiset hamajutut kiinnostaisi varmaan meidän poikaa eniten kun hamahelmet on nyt suur hitti!

  VastaaPoista
 8. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/disney-princess-colour-my-castle Hieno idea, meidän 2 ja 5v tytöt varmasti tykkäsivät molemmat. :)

  VastaaPoista
 9. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/monster-high-scary-jewellery
  => tyttäreni kanssa askartelisin tästä, sillä hän on armoton Monster High -fani =). Mukaan arvontaan!
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 10. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/alex-askartelulaatikko-eco ja jouluaskartelupaja tyttären kanssa pystyyn

  VastaaPoista
 11. Ääh, liikaa vaihtoehtoja!
  Itselle ottaisin myös nuo Tulipin tekstiilivärit (http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/tulip-tulipset-slick-6-x-37-ml) ja lapset voisivat kohta jo innostua muovailuvahasta (http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/muovailuvahat/muovailuvaha-suuri-%C3%A4mp%C3%A4ri-27-osaa)
  Lasten kasvua odottelemaan tulisi samat nappulat millä äitikin on pienenä leikkinyt: http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/quercetti-fantacolor-kannettava-nappulat-15-mm

  VastaaPoista
 12. Tykkään kaikista käsitöistä, ja siksi onkin hauskaa kun kavereiden lapset kiinnostuvat askartelusta. Tämä tuntui ihanan nostalgiselta: http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/quercetti-fantacolor-100-nuppihelme%C3%A4
  Uskon, että kolmevuotias kaverini innostuisi näistä!

  VastaaPoista
 13. Oon nostalgisoinut ja suunnitellut jo pitempään hankkivani tämän http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/quercetti-fantacolor-nuppitaulu-10-mm . Ja omien poikien kanssahan ne nappulat sitten hukattaisiin :-)

  VastaaPoista
 14. Tyttö rakastaa korujen tekemistä, joten ainakin tämä korusetti tulisi ostettua http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/disney-princess-korurasia-jossa-helmiä-ja-tarvikkeita

  VastaaPoista
 15. Lapsia monta niin isommille tytöille valitsin tämän http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/kudontasetti ovat molemmat innostuneet kudonnasta. Olisi mukavaa tekemistä yhdessä. Nuorin tyttö tykkää tehdä koruja http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/kärnan-helmiä-10-000-kpl niin tässä olisi hälle ja mulle pujottelemista ja kuopus rakastaa muovailuvahaa http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/muovailuvahat/muovailuvaha-suuri-ämpäri-27-osaa niin eiköhän tästä purnukasta riittäisi meille molemmille muovailtavaa.

  VastaaPoista
 16. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/kynat-siveltimet-ja-liidut/jake-and-the-neverland-pirates-piirustustarvikesetti-52-osaa

  Tyttärelle perustarvikkeita piirtelyyn ja maalailuun. Ei kärsivällisyys vielä oikein riitä pienellä kovin tarkkaan askarteluun :)

  VastaaPoista
 17. Mikä tahansa askartelujuttu olisi meillä hitti, sillä meilläkin askarellaan ja tehdään käsillä valtavasti. Sitä ei aina ehdi edes aamupalaa syömään loppuun, kun pieniin käsiin on eksynyt jo kynät ja kohta pöydän on vallanneet paperit. Pahvilaatikot muuttuvat milloin nukketeatteriksi, milloin avaruusraketiksi. Olenkin sanonut, että parhaita lahjoja meille olisivat suuret pahvilaatikot. Siksipä valintani olisikin ehkäpä tämä:
  http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/disney-princess-colour-my-castle

  Prinsessalinnassa riittäisi askartelua 5- ja 3-vuotiaille tytöilleni (kenties saisin itsekin osallistua ja auttaa) ja leikeissä pääsisi mukaan myös tuo melkein puolentoista vuoden ikäinen poika.

  VastaaPoista
 18. Oih, vaikka mitä kivaa askartelu-näpertelyjutskaa sieltä löytyy, niin lasten kangaspuita en voi vastustaa...

  http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/micki-kangapuut

  Kolmevuotiaan kanssa tällä kutominen voisi olla varsin hauskaa puuhaa :)

  VastaaPoista
 19. Minä valitsisin kangaspuut http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/micki-kangapuut. Kolmen vanhimman lapsen kanssa tuolla kudottaisiin: 4v varmasti tekisi "peiton" pehmokavereilleen, 7- ja 9-vuotiaat mattoja lps- ja barbileikkeihinsä. Tällaisesta haaveilin itse lapsena, nyt pääsisi ehkä äitikin vihdoin kokeilemaan :D

  VastaaPoista
 20. Tuolla Lekmerin ja monen muun lelukaupas sivuilla vietin viime yön :)

  http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/melissa-doug-peel-press-dinosaur
  Ehkä valitsisin Melissa&Doug, Peel&Press, Dinosaur-setin. Ihan varmasti saisin askarteluseuraksi 6-vuotiaan poikani, mutta ehkä myös tyttö tykkäisi kun numerot ovat alkaneet kiinnostaa enemmän (dinosaurukset eivät ehkä kuitenkaan).

  VastaaPoista
 21. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/melissa-doug-decorate-your-own-rubber-duck#product_info

  Maalattava kumiankka! Ehdottoman hulvaton tuote. Nää vois olla hauskaa ohjelmaa ihan aikuistenkin kesken. Mutta taitaisin kuitenkin pyytää kummipojan maalauskaveriksi.

  VastaaPoista
 22. Valinnan vaikeus meinasi iskeä, valitsisin http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/alex-askartelulaatikko-eco Tuosta riittäisi tarvikkeita jälleen hetkeksi tyttäreni 6v. ja minun askarteluhetkiin. Niissä syntyy katoksia eläimille, lippuja, koruja, tauluja jne.

  VastaaPoista
 23. Mä luulen että meille lähtisi tälläinen, http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/quercetti-fantacolor-kannettava-nappulat-15-mm itsellä oli lapsena vastaava ja luulen että olisi juuri passeli tuolle 3.5v pojalleni :)

  VastaaPoista
 24. Meille tulisi http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/micki-kangapuut näillä kuutoisin 2,5-vuotiaan poikani kanssa hänen unipupulleen makuupussin.

  VastaaPoista
 25. Ottaisin muoailuvahaa http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/muovailuvahat/k%C3%A4rnan-paketti-muovailuvahaa. Tehtäis nuorimmaisen (kohta 3 v.) kanssa siitä piparimuoteilla pipareita. Se on lempipuuhaa =)

  VastaaPoista
 26. Kivoja olette askarrelleet hamahelmistä!

  Mä ostaisin lekmeristä tälläisen nuppitaulun, koska vanhemman poikasen kanssa tarvitsisi harjoitella hienomotoriikkaa ja nuo hamat esim. vielä liian pieniä hänen käsiinsä :)

  http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/quercetti-fantacolor-nuppitaulu-10-mm

  VastaaPoista
 27. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/alex-askartelulaatikko-eco
  Tuosta riittäisi tarvikkeita useampaankin askarteluhetkeen kohta 3-vuotiaan sekä 8 ja 10-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Yksivuotiaskin varmasti mielellään osallistuisi touhuun mukaan :)

  VastaaPoista
 28. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/melissa-doug-decorate-your-own-rubber-duck

  Koristelisin esikoispojan kanssa jonkun superhienon ankan keltaisella pohjalla tietenkin, kamera ehkä kaulaan ja annettaisiin se hänen isälleen joululahjaksi ;)

  VastaaPoista
 29. Esikoisen, 5v, kanssa askarrellaan ahkerasti, ja hiljalleen myös kuopus, 2,5v, alkaa innostua puuhista. Helmet kaikissa muodoissaan ovat kovasti tapetilla, ja koska äiti tykkää niin Pepistä, tuumasin tämän olevan meille kaikille kivaa askartelua http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/micki-peppi-pitk%c3%a4tossu-helmisetti-2000-helme%c3%a4

  VastaaPoista
 30. 3v esikoinen tykkää nopeista askarteluista. Tehtiin tuossa jokin aika sitten porukalla pahvilaatikosta vene, mutta se alkaa jo olemaan melko kärsinyt. Uusi vene/laiva olisi siis kiva askarrella! http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/jake-the-neverland-pirates-colour-my-boat

  VastaaPoista
 31. Vajaa 2 wee poitsun kanssa tehtäisiin näistä sauvoista, http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/galt-rakenna-sauvoista, kaikenlaisia eläinhahmoja ja pärinävehkeitä ja samalla mietittäisiin, että mitäs ne sanovatkaan.

  VastaaPoista
 32. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/melissa-doug-decorate-your-own-treasure-chest Minä haluan tuon kuului pojan suusta kun selasin sivuja. Eli tuollaisen varmaan tekisin pojan kanssa. :)

  VastaaPoista
 33. Joutuisin ehkä tilaamaan eskarilaiselle väritettävän laukun... Hän saisi sitten tuunaille sen mieleisekseen. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/color-me-mine-väritettävä-viikonloppulaukku

  VastaaPoista
 34. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/maalattava-posliiniastiasto

  2,5-vuotiaan tytön kanssa maalaisin astiat ::

  VastaaPoista
 35. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/galt-askartele-avaimenperi%C3%A4-5-kpl-robotti tää oli ainut joka poikaa just nyt vois innistaa. Avaruus on pop.

  VastaaPoista
 36. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/galt-paljettitaulut-4-erilaista-keiju
  Paljettitaulun askartelu 5-vuotiaan kaikesta kimaltelevasta tykkäävän esikoisen kanssa olisi varmasti tosi kivaa.

  VastaaPoista
 37. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/kynat-siveltimet-ja-liidut/l-b-louvre-oravankarvasivellin-setti-2-6-10 Pensseleitä tässä kovasti kaivattaisi 10-vuotiaalle tytölle joka maalaa tauluja akryyliväreillä. Sekä nämä että myös sianharjaspensselit tulisivat tarpeeseen. Lisäksi muovailuvahaa, sitä tarvitaan aina. 3 ja 4 -vuotiaat tyttäreni pitäisivät näistä. Heidän kanssaan muovailisin monenlaista mielikuvituksellista.http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/muovailuvahat/muovailuvaha-suuri-%C3%A4mp%C3%A4ri-27-osaa

  VastaaPoista
 38. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/micki-kangapuut
  Tommoset olen aina halunnu! Pojan kanssa alettas tekemään mattoja ja liinoja ;)

  VastaaPoista
 39. Neiti 4v:n kanssa tämä prinsessasetti olis aivan ihana! Olis välipäivinä kivaa puuhaa. :) http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/disney-princess-korurasia-jossa-helmi%C3%A4-ja-tarvikkeita

  VastaaPoista
 40. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/muovailuvahat/muovailuvaha-suuri-%c3%a4mp%c3%a4ri-27-osaa
  Muovailuvahalle olisi käyttöä 3-vuotiaan kanssa.

  VastaaPoista
 41. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/helmet-ja-helmialustat/hama-disney-pixar-cars-lahjapakkaus
  Veljen pojan kanssa tehtäis hama-autoja :)

  VastaaPoista
 42. Meidän 5-vuotiaalla on nyt merirosvoilut pop ja isompikin tykkäisi varmaan värittää yhdessä, joten http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/askartelu/merirosvolaiva-tarvikkeet-paketti merirosvolaivaa olisi varmaankin kiva tehdä yhdessä.

  VastaaPoista
 43. Valitsisin nuo Micki kangaspuut, minulla oli lapsena vastaavat ja uskoisin tyttöjeni, 3- ja 5-v, innostuvan noista myös. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/micki-kangapuut

  VastaaPoista
 44. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/ompelu-ja-kudonta/micki-kangapuut Valitsin nämä kangaspuut, koska itselläni oli pienenä samanlaiset. Olisi ihanaa oman 5v:n kanssa tehdä mattoja barbeille. Niitä kun tuli itsekin väsättyä. Nuo nettisivut muuten saivat puhelimeni jumittamaan tosi pahasti. Latautuminen kesti ja sivulla alas ja ylös liikkuminen oli melkein mahdotonta. Muilla selaimilla auki ollut fb ja tämä blogikin jumittivat pahasti. Niinpä en lähtenyt yksittäisiä tuotteita availemaan muuta kuin tuon yhden, mikä heti sai mielenkiintoni heräämään. Lelukaupan selaimen suljettuani kaikki toimi normaalisti. Sikäli harmillista että askartelusta kovasti tykkäävänä olisin halunnut kurkkia monia muitakin tuotteita. Tilaamaan tuolta ei kyllä pysty, jos eivät sivut toimi kunnolla.

  VastaaPoista
 45. http://lekmer.fi/lelut/piirtaminen-maalaaminen-ja-askartelu/muovailuvahat/muovailuvaha-suuri-%c3%a4mp%c3%a4ri-27-osaa

  Paljon muovailuvahaa! Poika rakastaa muovailla eli tehdä palloja ja pötköjä. Minä tykkään, että parhaat lohikäärmeet syntyvät muovailuvahasta ;).

  VastaaPoista
 46. Tämä ei liity arvontaan mitenkään, mutta oletko kokeillut tällaista: http://lilalei.blogspot.fi/2012/08/hamahelmista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei.kiitos linkistä. hauska kippo. mä jossain näin kanssa tuollaisia ja olin ajatellut kokeilla. :)

   Poista

Related Posts with Thumbnails