24.3.2014

* KarnaluksOlimme Tallinnassa viikonloppuna ison ompelijatarjoukkion kanssa. Yksi pakollisista kohteista oli Karnaluks niminen ompelu-, askartelu- ja neulomuskauppa. Olen kyseisessä kaupassa vieraillut muutamia kertoja aikaisemminkin, joten nyt tiesin jotenkuten mitä etsiä mistäkin. Kuitenkin rauhalliseen tutkimiseen kaupassa meni noin 2 tuntia. 

Karnaluks koostuu useasta pienestä ja isosta huoneesta. Huoneet on täynnä korkeita hyllyjä ja käytävät ovat kapeita. Sinne mennessä kannattaa tehdä itselleen kotona jo jonkinlainen ostoslista mahdollisine värikarttoineen. Kaupan valikoima on hurjan suuri ja hintataso ihanan matala.

 Tässä hiukan maistiaisia kaupan valikoimista. Itse sitten päädyin noudattamaan aika hyvin ostoslistaani. Olin aikaisemmilla kerroilla ostanut paljon vetoketjuja ja muita. Nyt oli tarve harmaalle,violetilla ja mustalle pitsille ja brodyyrille sekä erisävyisille tummanruskeille ja tummanharmaille ompelulangoille. Heräteostoksena silitettäviä strasseja 20kpl sekä pikkulaukujen d-renkaita ja karabiinihakoja. Tyllin ja kaksi keinonahkapalasta ostin stten läheisestä kangaskaupasta.

Omien ostoksieni hintaesimerkkejä 

Violetti leveä brodyyri 0,24e/m

ompelulanka 370m/rulla  0,35e/kpl

2 kappaletta 2,5 koon kaksoineula 2,25e /paketti

framilon  0,28e/m 


14 kommenttia:

 1. Oih! Ihania kuvia! Ja nyt musta tuntuu, et mähän en oo nähny puoliakaan näistä jutuista, vaikka kävin siellä ittekin - ja vielä kahteen kertaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä huikea paikka. Pakko päästä uudestaan taas.

   Poista
 2. Aika houkuttelevaa on! Meinasin jossain vaiheessa varata bussikuljetuksellista risteilyä, johon kuuluu 1,5 h ostosaikaa, muttei se taitaisi riittää alkuunkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikös.. kyllä se riittää alkuun jos on kunnollinen ostoslista ja kerää eka ne kaikki listassa olevat ja sitten vasta heräteostokset.. niin ja varaa kassoille jonottamiseen sen 30-45 minuuttia.

   Poista
 3. Loistavat kuvat. Kaikki näyttää kuvissa jotenkin vielä paremmalta :-)

  VastaaPoista
 4. APUA!!! Tuosta kaupasta en pääsis monen päivän ulos....

  VastaaPoista
 5. Oi joi täytyypä alkaa suunnitella kesälomareissua Tallinnaan :D olenkin joskus tainnut kuulla tästä kaupasta..Minullakin vierähtäisi tuolla kyllä muutama tovi!
  Olen seuraillut sivujasi ahkerasti..nyt sitten uskaltauduin itsekin tekemään blogin käyhän kurkkaamassa minnijanannu.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä kannattaa. ja parasta on että saa ihan rauhassa kierrellä. suosittelen tekemään hyvän ostoslistan mahdoolisten värikarttojen kanssa koska muuten saattaa tulla koriin kaikkea sellaista millä ei sitten enää kotona tee mitään.
   ja kiitos linkistä pitääpäs käydä vierailemassa.

   Poista
 6. Tuossa paikassa menee kyllä pää sekaisin :) Vois ostaa koko kaupan tyhjäksi...

  VastaaPoista
 7. Muistatko vielä, oliko noissa nauhoissa/brodyyreissa/pitseissä metrihinta, ja veit kassalle leikattavaksi, vai ostitko suoraan noihin pahveihin kiedottuna, ja oliko niissä koko hinta/metrimäärä valmiina? Olipa monimutkasesti kysytty, mutta juurikin nuo halvat hinnat nauhoissa vähän tuumaa jänskättää, ettei sitte käy niin, että budjetti heiluu kassalla yli, jos on laskenu/ymmärtäny hinnan väärin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niissä oli metrihinta+ 20% vero. ostin suoraan pahveihin käärittynä.

   Poista

Related Posts with Thumbnails