29.3.2014

* Tyllihame mustana kiitos

Tämä on kolmas tyllihame minkä tein Eelle. Tähän hameeseen lisäsin päällimäisen hameen helmaan Karnaluksista ostettua kullanväristä polvekenauhaa eli ricracia. Tylli ja vuorikangas, jota käytin vyötäröllä tukikankaan kanssa, Eurokankaasta. Ricrac Karnaluksista. Hameen koko noin 116/122.Hameeseen tarvitsee vyötärökappaleen ja kaksi hameosaa päällekäin. Laitan taas mittoja ja määriä itselleni ylös. Vyötärökaitale 22x75 kokoisena. 5 cm leveämpi kuin edellisessä hameessa. 13cm korkeaa tylliä ekalle ylempään kerrokseen 4,5m ja alempaan 9m. Nämä määrät siis kaksi kertaa koska on kaksi tyllihamekerrosta päällekäin. Alempaan hameeseen tein pienen 6cm koristeröyhelön helmaan. Röyhelön määrä oli 27 metriä.


Leikkasin suikaleet valmiiksi ja jaottelin ne lattialle pituuden mukaan. Ompelu kannattaa aloittaa alhaalta ylöspäin. Ensin hameen helmojen koristeet ja rypytykset, sitten vasta helmakappaleiden yläosan rypytys.  Ompelukoneella saa helposti rypytettyä kun säätää tikin tosi pitkälle ja kiristää esim ylälankaa vähän. Paininjalan painollakin voi muuttaa rypyn määrää sekä itse vetämällä tylliä takaa samalla kun ompelee. Kone automaattisesti rypyttää tyllin. Löysän langan takia voi vielä muuttaa rypytystä tyllissä kun sitä kiinnittää seuraavaan kerrokseen. 

Tälläkertaa en ommellut kierroksia renkaiksi vaan ompelin niinkuin kaitaleena. Kiinnitin rypytetyn reunan seuraavaan palaan nuppineuloilla ja ompelin saumurilla. Tyllin voisi ommella yhteen myös ompelukoneella mutta tykkään että saumurilla tulee siistimpi.
Tylliä siis meni n 170x 300 palanen.


Mutta koska innostuin vähän tyllin määrässä, hameesta tuli todella muhkea eikä kelvannut käyttäjälle. Lisäksi tätä hametta joutuu käyttämään sukkisten tai alushameen kanssa. Tämä tylli tuntuu hiukan karhealta iholla.  Mietin menisikö osa kovuudesta pois jos hameen pesisi..

19 kommenttia:

 1. Tää on niin upea! Tosi harmi, jos ei kelpaa...

  VastaaPoista
 2. Mie oon ruukannu laittaa sitä pehmeää tylliä (morsius tms?) alimmaksi niin tuntuu kivemmalta päällä .
  Ite ihailin tuota muhkeutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää on kans morsiustylliä mutta eri laatua. eurokankaassa ei ollut ollenkaan mustana sitä ohuinta ja pehmeää tylliä. sitä siis menin ostamaan mutta ei ollut vaihtoehtoa..

   Poista
 3. Sitä ohutta ja pehmeää tylliä tuntuu olevan vaikea löytää. Se EK:n pehmeinkin tylli on aika kovaa kuitenkin. Jossain oliko HM:n lasten mekossa oli ihanaa sellaista "lirua" kuin silkkistä tylliä, joka ei pönötä vaan laskeutuu kauniisti alas. Sellaista kun löytäis kun meillä ainakin asuu aikamoinen tyllityttö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eurokankaassa on kahta bridal tyllin nimellä kulkevaa tylliä .toinen on tosi pehmeetä ja menee sellaiseksi hattaraksi pesussa. ei raavi ja sitä mä olen yleensä ostanutkin. ei vaan ole mustana. niillon hintaero. tää kovempi pehmeä tylli on sen 6-7e/m ja pehmeämpi on joku 3-4e/m muistaakseni.

   Poista
  2. niin ja sit niillon ollut pakalla aikaisemmin kans sellasta pilkkutylliä.. liekö enää..

   Poista
  3. Hei!

   Vähän tulee tämä kommentti "myöhässä", mutta Eurokankaalla on vaihtunut tyllin toimittaja tämän kevään aikana, ja se bridal tylli on lähes yhtä "kovaa" kuin se niiden halvempi tylli. Tylli kannattaa aina pestä huuhteluaineen kanssa, niin se pehmenee ainakin vähän. Henkilökunta ehdotti myös kankaan hankaamista käsien välissä :) Melko hidasta puuhaa käydä läpi useampi metri tylliä tuolla tekniikalla :) Ihana hame, harmi jos käyttäjä ei tykännyt.

   Poista
 4. Katottiin muuten meijän Pirpanan kanssa nää kaikki sun tyllihameet läpi. Oisitpa kuullu, mitä ihastelua! Meijän neiti ois halunnu nää kaikki! :)

  VastaaPoista
 5. Todella vaikuttava! Mieleeni tulee lapsena ihannoimani vakiotanssipuvut. Uskon, että vain alushamekerros voi tyydyttävästi ratkaista tuon raapimisongelman

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. mä ratkaisin sen ronskisti myymällä hameen pois. teen sitten uuden jonkun..

   Poista
 6. Ihana hame! Jos neiti ei kelpuuta hametta sellaisenaan liian pöyheänä niin pese se raakasti vedellä ja miedolla pesuaineella niin tylli pehmenee huomattavasti ja kevannee sen jälkeen neidille. Hame tuntuu huomattavasti miellyttävämmältä päällä pesun jälkeen ja vastaa sitä pehmeämpää laatua mielestäni täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei. vitsit ku olisit kommentoinut vuorokautta aikaisemmin. mä mietin että tää voisi pehmentyä pesuissa mutta menin sitten myymään hameen ku harmitti niin.

   Poista
  2. Ai että, voi harmi! Mutta, tällä konstilla saa siitä kangaskaupan kovemmasta mutta edullisemmasta tyllistä tehtyä pehmeitä hamosia!

   Poista
 7. Ihan mielettömän upea hame tämäkin <3 voi harmi kun ei neito tykkää

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails