23.5.2014

* kolmivärinen jumpsuit
Ensinnäkin kauhistelen miten paljon voikaan mennä kangasta 152 kokoiseen jumpsuittiin! Ikinä ole tehnyt mitään näin isoa vaatetta. Tietenkään minulla ei ollut sopivaa palaa yhtä kangasta. 130cm ensin pelkkään haalariosaan ja hihoihin ja huppuun vielä sen 63cm. Apua! Ensin kahlasin kauppoja läpi uusien kankaiden ostoaikeet mielessä mutta sitten päätinkin kaivaa kaikki yksiväriset velourit lattialle.
Löysin 90cm mustaa, 75cm harmaata ja 50 cm turkoosia täysleveydet. Tämän asetin itselleni haasteeksi. Että tästä se on sitten askarreltava se jumpsuit pojalle.

Kaava on oma yhdistelmä sopivaksi havaitsemastani hupparista ja sopivista lököhousuista. Lasten Ottobreessä ei ole ollenkaan isoja kokoja tällasissa sisähaalareissa vaikka ne oli muotia jossain vaiheessa. Suuresta käsityölehdestä löytyy kaava mutta lehteä itseään on hankala löytää jos se on yhtään vanhempi.

Oli kuuma pukea velourhaalari päälle ja poikaa ei yhtään huvittanut mallina seisominen. Mutta kuitenkin tykkäsi vaikka tästä tuli himpusti liian iso. Tee on nyt noin 137cm ja käyttää 140-152 koon vaatteita riippuen valmistajasta. Hän ei pidä kireistä vaatteista ihoherkkyyden takia. Ja se on vähän haasteellista hoikkuuden vuoksi. Varsinkin housujen vyötärön. No, mutta ompahan talveksi jo sitten valmiiksi lämmintä päälle. Ja sopiihan tämä viileneviin kesäiltoihin myös.
Tai sitten se on sopiva. Riippuu tyylistä. Vaikka sellaisesta Yo!-Yo!-tyylistä.

Hankalinta oli raitojen kohdistaminen vetoketjua ommellessa ja leikkaussuunnitelma. Parhainta oli saada kulutettua niin sanotut hukkapätkät pois kaapista. Sain tehtyä siistit kangasnapinlävet ja hyvin hupun vuoren saumat piiloon. Sekä vielä suojan trikoosta vetoketjun päähän, sisäpuolelle, ettei revi ihoa. Lisäksi tikkasin nauhan hupun saumaan kiinni joten ei tarvinnut tehdä nauhakujaa. Muita hienoja yksityiskohtia tässä ei ole. Tee haluaa mustaa ja harmaata ja yksinkertaisia juttuja. Tosin Riivaleista hän piti. Mutta veikkaan osallistumisprosentin olevan syy siihen.

Näytän vielä kuvan miten taitan ja aputikkaan vetoketjun pään kun ompelen. Näin päät tulee siististi ja ne on symmetriset.16 kommenttia:

 1. Mä en ikinä saisi näin isoa vaatetta aikaseksi! Hieno on ja varmasti mieluinen kunhan säät sallivat paremmin :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno ja hyvän värinen haalari. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno haalari ja niin siisti tuo napinläpi! Sen aion vielä joskus opetella itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja napinläpi on ihan helppo. onnistut varmasti

   Poista
 4. Hieno haalari, tosi siististi tehty. Kiitos vetskarivinkistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos etenkin tuosta viimeisestä kuvasta. Sitä meinaan käyttää ensi kerralla, kun ompelen vetoketjun. Mä haaveilen itselle ensi talveksi, kun olen kotona, tuollaista jumpsuittia. Jos käyttäis kaikkia mahdollisia velourkangasjämiä ja -hutiostoksia. Saattais tulla aika värikäs. Ja samalla tyhjenis velourlaatikko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei. hauska idea. laittaisi vielä vaikka jotenkin sävyjärjestyksessä niin tulisi hieno.

   Poista
 6. Tämä on kyllä hieno, ja loistavaa varaston siivousta kankaiden osalta :)

  VastaaPoista
 7. Jumpsuit on kyllä mainio oloasu, hienosti nuo kangaspalat on kohdisteltu ja leikattu. Isoon työhön saa menemään onneksi enemmän kangasta, kaapit kevenee kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan. jos vielä tekisin tuolle liki 2m miehelle niin siinäpä saisi menemäänkin hyvin.

   Poista

Related Posts with Thumbnails