19.6.2014

* Paita koossa 44

Tai kaksi..


Ompelin itselleni paidan Kluuvin Eurokankaan palalaarista löytämästäni ihanasta trikoosta. Trikoossa on vaaleanharmaa meleerattu pinta sekä siellä täällä kudottuina sattumina violetteja ja vihreitä nukkapalloja. Tämä on muokattu Burdan 3/13 helposta paitakaavasta nro 116. Koossa 44. Oli siis pakko ottaa paidan kooksi suurin mikä kaavoista löytyi. Siltikin leveyttä olisi saanut olla enemmän. Sekä jouduin kaventamaan sitten 2-7cm hihoja vielä kun olin saanut paidan kokoon. Myös kaula-aukko ei istunut yhtään joten sitäkin edestä suurensin reippaasti. Huolitteluna käänsin vaan nurjalle ja tikkasin kaksoisneulalla. Saumurisauma trikoon reunassa pitää huolittelun napakkana.


 Olin jo edellisen paidan jälkeen tehnyt muutoksia kaavaan hihojen ja kaula-aukon suhteen joten nyt ei tarvinnut leikellä niitä summassa. Pidensin myös olkasaumaa. Levensin paitaa taitteelta leikatessa reippaasti. Siten sain olkasauman tippumaan vielä alemmas käsivarteen. Myös sen reilun käänteen verran pidensin paidan pituutta. Mutta koska kangas oli hyvin ohkasta ja hankalaa käsitellä niin jouduin varmaan saman verran sitten tasaamaan helmaa leikkausmokan takia. Sellaista se on välillä. Paidan kangas ohutta meleerattua pinkkiä, Lahden Wexleriltä, palalaarista.
Tästä tuli sellainen löysä ja ihanan rento paita. Juuri sopivaa lämmikettä tähän viilenneeseen ilmaan.


Lisäksi posti toi Pantonen kangasvärikartan. Nyt tulee kyllä sävyjen valintavaikeus mutta tämä helpottaa paljon jos joku suunnitelmani päätyy kankaalle joskus.
8 kommenttia:

 1. Tuo alempi paita on niin ihana, matsku on täydellinen :) Joo Pantonet on kyllä ehdottomat, paitsi niistei kyllä oo hirveästi apua digikuosien kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Nämä molemmat paidat on ehdottomia lemppareita heti. Tykkään kerrospukeutua ja toppien kanssa aivan loistavat paidat.

   Toi kuosien painatusmaailma on niin hebreaa mulle vielä. Menen totaalisen sekaisin mitä kannattaa millekin tehdä ja miten ne tehdään ja ja..

   Poista
 2. Molemmista tykkään! Itse viihdyn varmaan kaikkein parhaiten juuri löysissä paidoissa. Minä toivoisin oikein kovasti, että se suunnittelemasi susi/kukkakuosi pääsisi kankaaksi asti ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Voi olisihan se ihanaa jos ne pääsisi kankaaksi.

   Poista
 3. Kivoja käyttövaatteita! Onpas herkullinen punainen sävy tuossa alemmassa paidassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Se on kyllä kiva. Vähän jotain muutakin välillä kuin mustaa ja harmaata.

   Poista
 4. Mä jotenkin aavistin, että tuo harmaameleerattupaita oli sun tekemä kun Lahdessa siitä pinnasta/tekstuurista oli puhetta ! :D Ihan on sun näköisiä paitoja ! :) Tollasia "nukkakankaita" kun tuliski enempi markkinoille :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D hauskaa että oli ihan mun näköinen. viihdyn tässä hyvin :)

   Poista

Related Posts with Thumbnails