9.6.2014

* Suden huutoSudet on mystisiä eläimiä. Suomalaisessa mytologiassa susi on syntynyt naisen kohdusta tuulen hedelmöittämänä. Susista ei ole pidetty eikä se ole saanut samanlaista kunnioitusta kuin muut petoeläimet. Suomessa suden pahuus on vakiintunut jopa kieleenkin. Niinkuin esimerkiksi hukka perii tyyppisiin sanontoihin.
Toisella puolen maapalloa taas susi on voimakas ja viisas eläin. Susi on alitajunnan olento joka ohjaa ja suojelee. Selkeästi susi on kaikkea. Niin fyysinen uhka kuin henkinen turvakin.
Ne on kyllä kiehtovia.
Tässä halusin kuvata susien yksilöllistä ulvontaa ja kommunikointia. Kullakin on oma äänialansa ja tapansa äännellä. Ne kuulostavat samalta mutta ovat erilaisia. Samoin kuin meillä ihmisilläkin on oma äänemme. Tämä on vielä luonnos joten tulee muuttumaan vielä. Minusta on kiva pitää blogia tällaisena päiväkirjana itselleni. Näen milloin mitäkin on tullut tehtyä. Ne muhii aikansa ja sitten niitä muutellaan. Otetaan osia uusiin juttuihin tai hylätään käyttökelvottomina.  Luonnoksia on kaikki piirtelyhommelit mitä tänne laitan. 
Vaikka tämä on terapiaa parhaimmassa muodossa niin silti toivoisin teiltä lukijointa kommentteja näihin. Ei haittaa jos ei tykkää. Sanoo sitten. Ja kertoo miksi. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan jos vaan muistan ja kerkeän.

14 kommenttia:

 1. Minusta nämä sinun kuosiluonnokset tuovat mukavaa vaihtelua ja uusia tuulia kuosimaailmaan. Sopisivat hyvin myös aikuiselle ja vanhemmallekin lapselle, joille on monesti hankalaa löytää mieluisia kuoseja. Mieluusti näkisin tämän tyylisiä kuoseja välillä myös ihan peruspuuvilloissa, tästäkin tulisi vaikka upeat petivaatteet. Kuvion koosta riippuen minä tekisin tästä ihan leveähelmaisen mekonkin tytölle, tulisi kivaa vaihtelua palloihin, kukkasiin ja muihin perinteisiin tyttömäisiin kuoseihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Krista. Piirrän kuvioita ja juttuja joista itse pidän. Meillä kun ei ole vauvoja enää niin pitää pyrkiä miettimään sellaisia juttuja jotka voisi ehkä mennä jo vähän vanhemmille lapsille.

   Poista
 2. Oi, kyllä kelpaisi omaan kaappiin muutama susi-vaate, jotenkin todella puhutteleva kuosi. Tykkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista Susanna. Minäkin voisin nirsona ehkä laittaa.. ..vaikka susileggarit jalkaan..

   Poista
 3. Mulle tulee mun koira kuosista mieleen, tykkäisin tästä kalenterin tai muistikirjan kansina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sanna S. Totta. tästä voisi saada pienellä muokkausella koirakuosinkin. kirjankannet on hauska idea.

   Poista
 4. Minulta usein unohtuu kommentoida näitä kuosisuunnitteluja, varsinkin kun se on itselle vieraampi alue. Tästä sudesta pidän. Hento, mutta samalla vahva kuten susi onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Hanna Mi. Sitten olen onnistunut tekemään oikein. Herkkää mutta vahvaa.

   Poista
 5. sinulla on ihan oma, tunnistettava tyyli näissä kuoseissa! se on hieno asia. tykkään tyylistäsi -hennolla viivalla vahvoja juttuja. puuvillakankaina näen nämä sudet ensisijaisesti. ai että mitkä petivaatteet, todellakin!! joku musta-harmaa-valkoinenkin voisi olla makoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista ketunpesän hanna. musta-harma-valkoinen olisi ihana ja petivaatteena huikeat. tosi hyvä idea.

   Poista
 6. Sudella on susimainen asento ja "ulvontakupla" on kaunis. Sen voisi nähdä talvisena hengityshöyrynäkin,jäätävänä. Suden vartalo näyttää myös sopivan ruokottomalta ja epäsiistin karvaiselta,karulta kuten susi itse. Mä saan aina ihme assosioitani,ja nyt nuo vartalon rajatut aluejaot tuovat mieleen ennenmuinoin lihakääreissä olleen piirroksen,jossa selitettiin mitä lavan tai kyljen osaa eläimestä on mihinkin lihalaatuun leikattu. Se ei oo huono mielikuva,mutta mainitaan nyt kun kerran kommentteja toivot ;D ja voin veikata,että moni muu ei tässä lihakäärettä näe. Ottaisin itselleni trikoopaitaan tämmöistä, villatakin alle topiksi, puuvillana sisustukseen. Tahtoo tätä!! Lilja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista Lilja. toi paloitteluosia ei tullut ihan heti mieleen mutta ymmärrän assosiaation kyllä.

   Poista
 7. Mukavan rouhea kuosi, suden suusta tulee selvästi pakkaseen vesihöyryä, ehkä nuo valitut värisävyt tekevät osaltaan sen että kuvassa on ainakin minun silmissä selvästi kylmä! Talvikuosi! Kelpaisi miehellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sarita. Talvikuosi. Ehdottomasti. Sinun kommentista sain idean tehdä myös selkeän kesäkuosin suden kanssa. Iso kiitos.

   Poista

Related Posts with Thumbnails