15.7.2014

* MekkotakkiLomalla pistäydyin Pehemiän työhuoneella. Harmittelin kovasti että unohdin matkavarustuksesta kameran ihan kokonaan pois. Olisi ollut hauska esitellä teille sitä värikirjoa mitä sain hypistellä. Niin ja viereisen talon kangaskaupan aivan uskomatonta vetoketjuvärivalikoimaa avoketjuissa. Senkin olisin halunnut näyttää. Siis senkin takia että Helsingin keskustasta ei löydy avoketjuissa samanlaista valikoimaa mistään kaupoista ja tämä pieni putiikki oli ihan tavallinen kangaskauppa keskellä kesäistä Suomea.

Ihastelin Pehemiällä moniakin kankaita mutta tämä Verson Puodilla ja Pehemiällä myynnissä oleva digipainettu joustocollege, Paratiisin Karuselli, oli se kangas jota eniten ihastelin. Leikatessa ja kohdistellessa kuitenkin toivoin että edes pari hevosta olisi toiseen suuntaan.
Neiti Eelle sain kankaasta takin jossa vuorina ohuen ohut meleerattu korallihtavan pinkki trikoo. Laitoin neljä isoa 18mm rengasnepparia eteen koska nepparit oli tytön toive. Takin voi nimittäin kääntää vaikka nurinpäin ja käyttää vuorikangas päälliskankaana. Kaava on muokkaus uusimman Ottobreen Banana Sweet svetarineulosmekosta. Olin viime vuonna tehnyt muutamia taskullisia mekkoja tällä samalla tyylillä, joten takki oli hyvä jatkumo. Puolessa välissä mietin että miksi en aloittanut omalla kaavalla koska jouduin muokkaamaan kaavaa aika paljon saadakseni siitä takin. Loppujenlopuksi levensin hihoja, isonnin kädentietä kainalosta ja muokkasin hupun alareunaakin muodolle ja vaikka mitä muuta. Huppu jäi aika pieneksi vaikka isonsin sitä alkuperäisestä koosta. Seuraavaan isompi sitten.

Ja valitsin tämän takkimallin tytölle koska Ee ei pidä tavallisista huppareista. Vuoresta jätin pois lantion rypytykset koska siitä olisi tullut liian paksu siitä kohtaa. Vuori levenee takin kanssa saman verran mutta suorana.


Mä niin tykkään. Samoin tyttökin.

Huomasin siinä vaiheessa kun takki oli neppareita vaille valmis että en taaskaan löydä niitä kiinnitysmuovipaloja mistään. Siispä turvauduin vanhaan tuttuun, kärkipihteihin.
Näin mä sen teen.

Katson että kaikille osille on vastakappaleet

Merkkaan nepparin paikan.

työnnän varovasti sormilla piikkiosan kankaasta läpi.

Laitan vastakappaleen paikoilleen, pidän kiinni ja puristan kevyesti pihdeillä ensin toisesta reunasta ja sitten toisesta. Sen jälkeen tarkistan että kaikki piikit on vastakappaleen kourun sisäpuolella. Sitten käyn kaikki reunat läpi kevyesti puristaen. Älä purista koko voimalla.

Valmis ja hyvin pysyy.


P.S
Älä hakkaa vasaralla.

13 kommenttia:

 1. Ihana! Kangas on tosi nätti ja mekkotakki on hieno oivallus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. mä tykkään tästä itse kanssa kovasti

   Poista
 2. Kiva kangas ja hieno vaate! Punainen vuori antaa sille mukavan ja yllätyksellisen lisän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Ilman vuorta takki olisi vähän tylsä.

   Poista
 3. huokaus, on niin kaunis :)

  VastaaPoista
 4. Sinä hiljainen tekijä ja täydellinen yllättäjä. Kaunis kun mikä!

  VastaaPoista
 5. Todella ihana takki! Kärsivällinen olet kyllä, kun jaksat kohdistaa noin paljon hevosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. En nyt sentään kaikkia hevosia kohdistanut.

   Poista
 6. Aivan ihana! En aikaisemmin niin syttynyt tälle kankaalle mutta näin vaatteena on oikein kaunis :) Mutta mistä nuo kuvissa pilkistävät poni leggarit/sukkikset ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista. Ne on ostettu viime vuonna joko henkkamaukalta tai kappahlista tai lndexiltä.. en muista enää.

   Poista

Related Posts with Thumbnails