20.7.2014

* OlkapääpaitaOtin paitakaavani ja leikkasin kivasta mustavalkominipilkullisesta (herranen aika mikä yhdyssana) ohuehkosta puuvillaribbistä itselleni paidan.  Kankaan olen ostanut kauan sitten Eurokankaan palalaarista.
Olkapäiden kohdalle tuli aukot, jotka jatkuvat vähän matkaa käsivartta pitkin. Huolittelin saumurilla ja tikkasin kaksoisneulalla. Paidan koko siinä 42/44 kohdilla.
Pidän tosi paljon tällaisista löysistä paidoista. Peruspukeutumiseeni kuuluu pitkä toppi jonka päällä lyhyempi paita. Ja lähes aina mustat tai harmaat farkut. Tosin nyt kesällä ne leggarit. Saa peitettyä vähän jenkkakahvoja ja mahamöhkälettä. Tästä käytiinkin keskustelua lettimekon kohdalla. Itse näkee aina ne viat itsessään vaikka muiden mielestä näyttäisikin hyvältä. Sellaista se on välillä.
Millainen on sinun lempivaate? Mikä siitä tekee lempivaatteen? Onko se materiaali vai väri? Vai kumpikin?

14 kommenttia:

 1. Kaunis ja tyylikäs paita. Mun lempivaate eli missä tunnen itteni omimmaksi on H&M:n viskoosinen tunika/paita, jossa on levenevä liehuhelma ja kaikkia rimpsuja ja härpäkkeitä. Se on tummanharmaa. Naamioi sopivasti muhkurat ja näyttää kevyeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kirsi. Minun lempivaatteella on samoja ominaisuuksia. Se päällä tuntee itsensä hyväksi eikä se paljasta niitä muhkuja niin hyvin.

   Poista
 2. Hauska paita! Keväällä oli Sömnadissa kaksinkertainen paita, jossa tuli aukot olkapäille ja toinen vähän erilainen olkapää aukko paita (toisen suunnittelin toteuttavani... joskus)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eitsu. Aa.. kiva kuulla. Itselle tulee vaan naisten Ottobre ja tuo Suuri Kässälehti jonka kyllä ihan just lopetan. Ei mitään mielenkiintoista kaavaa. Havittelen Burdan uudelleen tilausta.

   Poista
 3. Istuu hyvin päällä, ei tunnu epämukavalta, ei purista, ei ylimääräisiä saumoja ja miellyttää silmää. Esim. itse en ole ihastunut näistä syistä röyhelöihin enkä retroihin. Nyt legginsit näppärät, kun menevät mahan kanssa, ja siihen jotain tiukkaa perustoppia - pitkää mallia. :) Saa olla väriäkin. Mutta toisaalta mustat housut on parasta värikkään paidan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Etna. Mäkään en ole retron ystävä omassa vaatetuksessa. En halua näkyä ihmismassasta. Mä olen nyt villiintynyt ja käyttänyt muutamia mulle värikkäitä leggareita musta pitkän topin kanssa. Sekin on toiminut hyvin.

   Poista
 4. Hei mullahan oli tällainen joskus teinivuosina! Kiva paita kyllä, hyvä kangasvalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Katja. Joo, vähän mietin onko tää ihan liian teini. Mutta nyt helteellä ja kesäisin saakin pukeutua vapaammin.

   Poista
 5. Kaunis paita, olkapäät antavat kivaa lisäilmettä. Itsellä lempivaatteeksi muodostuu usein vaate, jossa tunnen oloni kauniiksi (tosin kotivaatteita ei lasketa). Materiaalilla tai värillä ei ole juuri merkitystä, vaikka olenkin aika tarkka siitä, mitä värejä päälleni laitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Hanna Mi. Mä mietin että nuiden olkapääaukkojen tilalle voisi laittaa pitsiäkin. Sekin olisi kiva.

   Poista
 6. Ihana paita! Tällasen vois väsäillä itellekki ku syksyksi tartteis kouluun vaatetta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Julia / Miiinullekko. Ehdottomasti hyvä ja rento kouluvaate.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista miamamma. Minustakin tämä on nyt ihan kiva kun totuin niihin reikiin olkapäiden kohdalla. Siis siihen miltä se tuntuu :D

   Poista

Related Posts with Thumbnails