16.8.2014

* Pilkullinen neuletakkikokeilu
Omalla kaavalla neuletakkikokeilu. Kankaana ilmeisesti Eurokankaan palalaarista löydetty neulos. Lämpimältä tuntuu ja on ohutta. Jotain sekotetta uskoisin. Värinä kiva tummanvioletti murrettuna ja harmaat pallot. Kaavan koko noin 44, ihan oikeasti koska neuletakin kaavaa on alettu rakennella koon 44 peruspaidan päälle. Jippona tässä on etukappale joka kiertyy niskaan yhtenäisenä ja takakappale joka tulee etukappaleen puolelle kolmiona. Sivusaumat on vähän pidemmät ja takaa sekä edestä keskeltä lyhyempi.


Tästä piti tulla vähän erilainen mutta kangas ei riittänyt. Oli pakko laittaa se olkasauma vaikka siitä yritin päästä tietoisesti. Jos olisi ollut sen 10cm enemmän niin olisin saanut tehtyä juuri kuin ajattelin. Menekki 1,60m, josta jäi ehkä yhden hihan verran jäljelle. Itse kerään kaikki ylimääräiset palat pieneen pussiin ja kiikutan niitä mihin milloinkin. Siis kouluille, päiväkodeille, leikkipuistoihin jne. En jaksa enää säilöä myöhempiä tarkoituksia varten kankaita kovin pieninä paloina. On tullut kyllästyminen näihin suuriin varastoihin.
Kiva tästä tuli silti. Vähän tätimäinen edestä mutta farkkujen ja topin kanssa juuri sopiva sitten koulun penkille. Väri on ihana. Tumma murrettu violetti ja harmaan on hieno yhdistelmä varsinkin syksyä kohden. Haluan kuitenkin tehdä yhden juuri sellaisen mitä ajattelin alunperin.9 kommenttia:

 1. Ihan tosi hieno!! Sopii sulle hyvin =)

  VastaaPoista
 2. Wau, tykkään! Tosin, en kyllä tajunnut yhtään minkä mallisista kappaleista tää on koottu (yritin kyllä), mutta se nyt on vain omaa kaavojen hahmotushankaluutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no se olkapala jalkuu sellaisena ulokkeena ja tulee niskan taakse yhteen ja tässä piti jatkaa sitten olkasaumasta sitä takakappaletta koska kangas ei riittänyt muuten. eli vähän sama ku tekisi olkapaikat mutta se on saumaton takakappaleen kanssa

   Poista
 3. On hieno, todellakin! Minäkin pidän tämän värisävyistä. Olen itsekin haaveillut vastaavasta takista, mutten taida ehtiä tälle talvikaudelle tekemään.

  VastaaPoista
 4. Voi miten hieno! Todella hyvältä näyttää siun päällä.

  VastaaPoista
 5. Upea neuletakki ja sopii sulle tosi hyvin! Voi kun osaisi itsekkin tehdä tämän tyylisen...

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva! Tällaiselle olisi kyllä tarvetta täälläkin!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails