6.9.2014

* Helsinki Design Week 4-14.9.2014
Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. 
Vuosittain järjestettävällä festivaaleilla näyttäytyvät muotoilun eri osa-alueiden lisäksi mm. muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri. Tänä vuonna Helsinki Design Week viettää 10-vuotisjuhlaa teemalla Loikka.

Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä sekä tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen.  Festivaaliohjelma sisältää yli 120 tapahtumaa levittyen ympäri kaupunkia. Ohjelmaa löytyy niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin. Tänä vuonna päätapahtumapaikkoja ovat Teurastamo, Vanha ylioppilastalo ja Kaapelitehdas. Juhlavuoden festivaalipäivämäärät ovat 4.-14.9.2014.

Festivaalin ohjelmaa pääset katsomaan tästä.


Oletteko jo tutustuneet festareiden ohjelmaan ja jos olette niin mitä haluaisitte mennä katsomaan?
Mun viikonlopun täky on Design Market Kaapelilla.


Mieheni oli kutsuttu avajaisiin tapahtumajärjestäjän roolissa ja pääsin avecina mukaan. Halusin ommella kunnianhimoisesti itselleni juhlavaatteet. Yläosa on Eurokankaan palalaarista viskoositrikoota. Harmaalla pohjalla mustia pienen pieniä palloja. Malli on sovellus kesällä ommelluista mekoista. Tälläkertaa selkeästi minimittaisena edestä. Selkäosaan ompelin palan polyesterisifonkia, hihan sauma on pelkästään edessä ja sekin on auki ja reunat hiukan lomittain päällekäin. Lantiolla kuminauharypytys.
Alaosa on myöskin jotain tekokuitua, jossa viimeistelynä joku kiiltävähkö pinnoite. Ompelin omilla mitoilla tehdyt legginssit, joiden lahkeenpituutta jatkoin nilkoista, niin että sain hiukan ryppyä lahkeensuuhun. Sitä olisi saanut olla enemmän sekä tähän olisi käynyt sivusaumat tikkauksineen. Koko kummassakin vaatteessa noin 42/44.


Olisin kovasti halunnut ommella vielä takinkin mutta aika loppui kesken. Koulu vie ihan hirveesti aikaa. Eilen jo mainitsin vähän mitä kaikkea meillä on ollut. Tulevalla viikolla käymme Helsinki Design Weekin tapahtumissa ja työpajoissa sekä aloitamme uuden kurssin jonka sisältö jäi vähän hämärän peittoon. En ihan ymmärtänyt että aloitammeko käsin neulonnalla vai kutomisella vai mikä se nyt oli. On vaikea opetella lukujärjestystä kun siellä lukee vaan pitkillä kirjain- ja numeroyhdistelmillä ja lauseella sama selitys mutta silti ei välttämättä opiskella joka viikko samaa asiaa.
Pitää vähän nieleskellä ja pähkäillä miten saa kaiken tehtyä tulevaisuudessakin jos tahti on tämä. Miten saan aikaa myös tälle ompelulle? Koulu muuten vaikuttaa todella mielenkiintoiselle. Saa paneutua asiaan huolella eikä tarvii hyppiä asioista toiseen. Ihan fiksua. Toisaalta taas jos yhtäkkiä sairastuu tai lapsi on kipeänä niin jää myös huolella jälkeen. Että hyvää ja huonoa.
Kuitenkin on ihanaa olla koulussa.

8 kommenttia:

 1. upea asu ja tsemppiä opiskeluun <3

  VastaaPoista
 2. Wau, miten upea kokonaisuus! Leggareissa on ihana kiilto. Koulun ja perhe-elämän sekä harrastusten yhteensovittaminen on varmasti hankalaa. Itse opiskelin kanssa taannoin ja kyllä siinä jäi ompelut minimiin. Toivottavasti löydät aikaa myös harrastamiseen, se antaa voimia arkeen!

  VastaaPoista
 3. Wau mikä asu!
  Koulukin varmasti alkaa mennä painollaan, alkuun on vaan niin paljon kaikkea sisäistettävää. =)

  VastaaPoista
 4. Ihanan desingtaiteellinen asu, joka sopii eri tilanteisiin. Ovatko kengät miehesi tekemät? Istuvat niin hyvin jalkaasi...

  VastaaPoista
 5. Upea kokonaisuus korua myöten! Hienoja mainiosti mietittyjä yksityiskohtia ja sopii sinulle kauniisti.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails