10.9.2014

* Neulottu pipo pojalle - kohtaa kohderyhmäNyt, hyvät lukijat, saatte olla vaikuttamassa kouluikäisen pojan neulotun päähineen suunnittelussa. Neulominen ei ole minun vahvin puoleni mutta kaikkea oppii jos kovasti yrittää, eikös.


Tehtävänanto on seuraava.

Kerro minulle millaisesta päähineestä sinun tai lähipiirisi kouluikäinen poika pitää. 

Kerro mistä väreistä, mallista ja materiaalista koostuu lempihattu. Onko siinä tupsua, lippaa tai kuviota? Onko joku lempihahmo tai aihe mikä on aina päähineessä oltava? Peittääkö se korvat vai onko siinä käänne?


Meille annettiin koulussa aiheeksi suunnitella neuleasuste ja itse päädyin tähän poika-aiheeseen, yllättäen. Haluan kartoittaa alueen tarkasti jotta suunnittelustani on jotain hyötyä. Eli jos onnistun, neuleohje pääsee ensi vuonna Novita-lehteen ja jokainen teistä voi tehdä omansa.

Hirmu mielelläni antaisin tähän vielä vaikka arvottavaa porkkanaksi mutta ikävä kyllä en voi nyt tarjota kuin suuret kiitokset kaikille vastanneille. Tai no ehkä sitten sen päähineohjeen myöhemmin.21 kommenttia:

 1. Hah, osu sen verran hyvin, että vastaan 10-vuotiaan kummipoikani puolesta.
  Hän tykkää että pitää olla väriä! Oranssi ja sininen on nyt pop. Pipo ei saa olla kireä mutta korvat pitää saada piiloon. Viime talveksi tein sellaisen pitkän tuubin kaksinkertaisesta trikoosta, jota voi sitten eri tavalla käyttää pipona tai kaulurina ja sain pyynnön että samanlainen neulottona olisi kiva niin saisi toimivan pipon kovemmillekin pakkasille. Idea on siitäkin kiva, että siitä tuubista saa tarpeen mukaan sekä yksin- että kaksinkertaisen pipon. =)

  VastaaPoista
 2. "semmonen punainen korkea pipo (vrt svea) missä on iso timantti edessä. Timantti olis valkoinen" 12v poika

  VastaaPoista
 3. Kohderyhmästä jo ulkona oleva 18-vuotias poika pitää vain cousteau-tyyppistä pipoa. Mustana tosin. Aikaisemmin 15+ ikäisenä oli taas (mustan) pipon oltava ilman käännettä. Sitä nuorempana pinnalla olleita suosikkeja ei voi enää muistaa, kun niistä on niin kauan. Mummu on neulonut noita peruspipoja ja *nyt mää muistan* poika neuloi itse kuudennella luokalla punaisen päänmyötäisen 2o2n -pipon, jota myös käytti :)

  VastaaPoista
 4. Ei resoria
  Ei liian pieni, vähän sopivasti lörö.
  Ei kutita
  2 väriä, isot kuviot, vaikka salama

  VastaaPoista
 5. Poikani 9vee mukaan pipo ei saa missään nimessä kutittaa (eli sisäpuoli mielellään jotain muuta kuin villaa). Tupsu saa olla, ei lippaa. Simppeli ja joku logo/logon tyyppinen kuvio. Ei enään örkkejä, sankareita ym. Ei kovin lörppämalli :)

  VastaaPoista
 6. Ja lisäys vielä, että viime talvella pipoa pidettiin silleen takaraivolla et etutukka näkyi :D

  VastaaPoista
 7. 8v sanoo: ei saa kutittaa, pitää mennä korville, mutta ei kuitenkaan mikään korvaläppäpipo vaan suora reuna. Kahta tai korkeintaan kolmea väriä, ei kovin kirjava. Vaikka yksi leveä raita, muuten yksivärinen. Ei mitää esittäviä kuvia. Tupsu voi olla, ei lippaa.

  VastaaPoista
 8. Hei, muisti alkaa palata pätkittäin:
  Tein kummipojalle pipon, jossa oli lapsen oman nimen alkukirjain edessä -pojan veljet taistelivat siitä kuka sai pitää pipoa, kun kaikilla oli samalla alkukirjaimella alkava nimi. Eli ekaluokkalaiselle ja vähän nuoremmille kirjainpipo oli kova sana.

  VastaaPoista
 9. "Vähän lörpöttää takaa, ei lippaa eikä tupsua, värikäs tai sininen, ei välttämättä kuvioita, sopivan kokonen ja korvat peittävä" 9v

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva idea,pojille onkin haastavampaa keksiä persoonallista päähinettä-tai niin itse koen asian:)
  Meidän jätkänpätkä (kohta 10v) ihastui oitis jämälangoista virkkaamaani myboshiin eli sellainen paksuhko lörpöttävä pipo on mieluinen.väreinä huolisi mustan ja tummat&murretut sävyt,oranssin...kenties herneenvihreän.Mistään hahmopipoista ei välitä.Ei myöskään tupsua.

  VastaaPoista
 11. Itselläni on 13 vuotias poika jonka lempi pipo on sellainen jossa on lippa ja tupsu. Joku tämän tyyppinen
  http://www.pirkka.fi/artikkeli/117494-virkkaa-lapselle-pipo-ja-kauluri

  VastaaPoista
 12. Meidän herkkähipiäinen ei siedä edes merinoa ihoa vasten eli ainakin otsan kohdalla pitää olla joku vuori. Korvat pitää saada kunnolla piiloon pipon alle, lipat on olleet suosittuja. Värillä ei väliä, mut ei "tyttövärejä". Itse tykkään lörpämmästä mallista ja syksyn ja talven pimeää ajatellen, heijastimen jos sinne saisi ujutettua, vaikka sitten tupsuun heijastinlankaa. Ja jos itse ajattelisin mikä olis kiva hahmo, niin joku voimaeläin!
  -minjam-

  VastaaPoista
 13. Poika 10 v, sanoo että ehdottomasti tupsupipo, ja tupsu keskikokoinen. Väreistä vihreä, musta, lila; saa olla pieniä kuvioita tai yksi isompi kuva tai eripaksuisia raitoja. Korvat peittävä, muttei "vauvahattu- tyylisesti"... Ei lippaa. Malliltaan vähän lörppö.
  -leena

  VastaaPoista
 14. Meillä tokaluokkalaisella ja eskarilaisella suosiossa on sellaiset pipot (oli ne sitten neulottuja tai ommeltuja) joissa on väriä ja jokin juju. esim lippa. Kirjainpipot ovat yksi lemppareista samoin dinosauruspipo, joka on tintun pitkänmallinen hiippapipo. Kylläkin fleesestä. Jos itse lähtisin nyt neulomaan pojille uusia pipoja niin varmaankin niissä olisi väriä ja esimerkiksi etunimen eka kirjain edessä. Malli ois varmaan vähän pitkähkö eli sellainen lörppä, että saa korvat peittoon ja saattaisin laittaa vielä tupsun.

  VastaaPoista
 15. Tein aamulla katselmuksen esikoisen koulun pihalla, ja suosikkipipo näytti olevan suorareunainen, vähän lörpöttävä pipo joko yksivärisenä tai parilla kirkkaalla värillä. Lippaa ei näkynyt enää kenelläkään, ja mun kasivee totes että lippapipot on vauvoille 😉 tupsuja oli muutama mutta ne olivat pieniä. Tosi monta Cheek-pipoa näkyi Kukamuumuka-tekstillä 😉 ja pojan trenditietoisen kaverin mukaan pipon pitää olla "vähän urpon näköinen muttei tyhmän". Hänen suosikkipiponsa tulee korville, on musta-lime-oranssi ja lörpöttää vähän. Käänteet on kuulemma ihan nounou.

  VastaaPoista
 16. Trikoisia lörppäpipoja käyttävät meillä. 12v valitsee yleensä tummaa, 9v ottaa sen mikä käteen sattuu. Yhteistuumin veivät kaverille 10v lahjaksi sini-ruskeaa kukkakangasta olevan pipon. Ei käännettä. Tupsu ei mahdu kypärän alle joten ne pipot jää vähemmälle käytölle. (Pyöräily ilman kypärää johtaa pyörän lukitsemiseen).

  VastaaPoista
 17. Tupsupipo, vähän roikkuva saa olla. Värillinen. Korvat peittoon.

  VastaaPoista
 18. 8v poika: Talvipipoja pitää olla monta. Kaikkiin takkeihin sopivia vaihtoehtoja. Lippa nou. Värit yes. Tupsu yes. Materiaalilla ei niin väliä. Pipo saa lörpöttää tai olla päänmuotoinen. Liigapipot on äidin kauhuksi ollut suosituimpia.

  VastaaPoista
 19. Meidän tokaluokkalaisen mielestä pipon pitää tulla korville, siinä ei saa olla käännettä eikä tupsua. Yksivärinen tai raidallinen, ei mitään eläinkuviota. Lippa, mutta ehdottomasti suora eikä mikään käyrä. Tällä hetkellä toiveissa olisi pipo, jossa olisi edessä joku Lego Chima -hahmo.

  VastaaPoista
 20. Rokkipipo, joka on sopivan kokoinen ja takaa aavistuksen lörö. Muutama väri.

  VastaaPoista
 21. Legohahmolla varustettu ja kirkkailla väreillä tietenkin (2-3) väriä. Ei tiukka, ja vuori pitää olla. Tämmöinen olisi kova juttu😊

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails