24.10.2014

* Yksinkertainen neuletakki

Ulukona on ky-ly-mä!


Kaivoin kaapista vanhaa Eurokankaan villaneulosta. Se oli jotain halpaa pakkakamaa josta olin jo jonkunlaisen neuletakin väsännyt aikasemmin. Mallailin kangasta peilin edessä päälleni ja totesin että tähän tulee hihat ja merkkasin olkapään- ja kainalonpaikat nuppineuloin. Viikkasin suorakaiteen muotoisen kankaan lattialle puolikkaana ja mallasin hihankaavaa siihen. Hihankaava oli toisesta neuletakista, jota muokkasin yksinkertaisemmaksi, vähemmän kaarevaksi. Leikkasin hyvin laihan, väärinpäin olevan, pisaran muotoisen aukon hihoille ja ompelin hihat aukkoihin saumurilla kiinni. Tämä neulos ei purkaannu joten jätin reunat huolittelematta. Tosin voisin hihansuihin pienet kaitaleet kiinnittää kuitenkin tuomaan jotain viimeistelyä.
Koko se 42/44. Neuleen saa käänneltyä vaikka miten päin päälle ja kaulusta on sen verran että sen saa miltei hupuksi. Tykkään kyllä.

11 kommenttia:

 1. Hauska hölttätakki! Tuollaiset konstailemattomat mallit ovat parhaita...taitaa tuota samaa olla minunkin varastoissani ruskeana.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva! Minäki tykkään tällaisista ei-minkään-mallisista vaatteista, just paraita ja monikäyttöisimpiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja mikä parasta, tämä oli niin helppo tehdä.

   Poista
 3. Ihana! Tää on mun seuraavana projektina, ajattelin ottaa "kaavaa" olemassaolevasta neuletakista joka on tämmöinen malliltaan. Katotaan miten naisen käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katoin jostain vanhasta SK:sta mutta päädyin laittamaan kädentien aukot ihan vähän vinoon. Lisäksi se aukko muovautui kun eka vetäsin vaan viillon ja vedin koko hökötyksen päälle niin siihen jä etupuolelle tyhmä ryppy. Niin muka vähän sitä istutin siihen silleen. Seuraavaan pyöristän pisaran pohjaa, joka siis on ylöspäin, jotta hihalle jää kivempi aukko ja päällä ei sitten pönötä tyhmästi.

   Poista
 4. Hauska vaate! Niin moni-ilmeinen. Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Ihana! Ja pitänyt sanoa jo monesti että ihana myös tää blogin ulkoasu, tosi raikas :)

  VastaaPoista
 6. Sinulla on monta kertaa täällä sellaisia vaatteita, mitkä haluaisin itsellekin! Tykkään tämän takin mallista, yksinkertainen mutta kuitenkin siinä on jujua. Lisäksi tällaiset on niin helppo yhdistellä moneen vaatteeseen.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails