20.12.2014

* JoululintuValmistin pienen linnun kuusen oksalle ripustettavaksi. Voit valmistaa omasi tulostamalla linnun kaavat A4 paperille tästä linkistä. Kaavassa on yhden senttimetrin tarkistusruutu.
Tätä voit varioida vaikka kuinka ja valmistaa omat lintusi aika pienistäkin tilkuista ja leikkausjätteistä. Valitse kuitenkin suhteellisen ohutta kangasta ompelun helpottamiseksi. Tietenkin tietynlaista rouheutta saa jos esim siivet onkin tikattu päällekäin niin että saumanvarat on ulkopuolella.
Voit piirtää noin 0,4 cm saumanvarat jo valmiiksi paperiin tai leikata kaavat irti sellaisenaan. Piirrä ääriviivat kankaan nurjalle pehmeällä lyijykynällä tai vaikka haihtuvalla tussilla. Merkkaa hakkimerkit kynällä. Merkit auttavat kohdistamaan kappaleet yhteen. Mutta muista ne saumanvarat!
Siivet on helpompi ommella ensin yhteen ja sen jälkeen vasta pienentää saumanvarat sopiviksi ja tehdä hakkileikkaukset.
Ompele päälaki ja toinen sivukappale yhteen nokasta lähtien. Lopeta ompelu kappaleen ääriviivaan ja peruuta pari tikkiä.Ompele sitten toinen sivukappale päälakikappaleeseen alkaen nokasta. Kun päälakikappale on sivukappaleiden väliin ommeltuna niin siihen kohtaan on hyvä laittaa ripustusnauha. Nauha voi olla mitä materiaalia vaan. Vaikka ohutta satiininauhaa tai kultalankaa. Muista tehdä pari solmua ettei lanka luisu tikkien välistä irti. Jatka selän ompelu pyrstöön asti. Tietenkin ripustusnauhan voi ommella myös valmiiseen lintuun.


Taita sormella saumanvarat auki päälaelta ja selästä. Ompele päällispuolen pyrstöosa kiinni.
Ompele alaosa kiinni alkaen pyrstön sivusta. Ensin toinen sivu lopettaen kappaleen ääriviivaan. Peruuta tässäkin pari tikkiä. Ja sitten toinen sivu jatkuen nokkaan asti. Kääntöaukko jää pyrstön päätyyn.


Käännä siivet ja lintu oikeinpäin. Ompele piilotikeillä käsin siiven kääntöaukko kiinni. Voit ommella siipiin tikkejä joko ompelukoneella tai käsin paksummalla langalla. Siipiä voi myös koristella muulla tavoin. Esim kirjomalla tai ompelemalla paljettinauhaa tai pieniä helmiä kiinni.
Täytä lintu pyrstön saumaan asti eli itse pyrstö jää tyhjäksi. Tikkaa saumankohdalta joko koneella tai käsin pienillä pistoilla jotta saat linnun täytteet pysymään sisällä. Ompele piilopistoin pyrstön kääntöaukko kiinni. Koristele tai tikkaa pyrstö samoin kuin siivet tai oman maun mukaisesti. Ompele siivet kiinni.
Tee silmät ja nokka. Kaavassa on ehdotus myös avonaiselle silmälle.Linnun kaavat on tarkoitettu vain omaan, ei kaupalliseen käyttöön.

Hyvää Joulua kaikille Unikuun terapiahuoneen blogin lukijoille!!

4 kommenttia:

 1. Ihana! Tosi suloinen ja sievä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt mullon kotona muutama lintu joita tein ennenku sain kaavoituksen kohdilleen. Sellaisia hassuja epäkeskoja. Pitää miettiä niille kanssa joku käyttö :D

   Poista
 2. Ihana lintunen! Katsoin fb:n puolella, että se on trikoinen, mutta se taitaakin olla joustamatonta puuvillaa(?). Kaunis malli! Pitääpä tulostaa itselle. Saa nähdä, ehtiikö enää tälle joululle testata, mutta voihan tuota testata joulun jälkeenkin.
  Mukavaa joulunaikaa sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Linnun kangas on Marimekon Tantsua. Yritin etsiä kivan jouluisen kankaan. Koklaa ihmeessä. Voihan tästä tehdä muunkin koristeen kuin kuuseen.

   Hyvää joulunaikaa sinulle myös.

   Poista

Related Posts with Thumbnails