1.2.2015

* RuudukkoHuhhuijaa. On ollut taas tiukka vuodenaloitus koulussa. Väriopin kurssi kahlattu läpi ja voi elämä, se on ollut mukavaa. En ole kerinnyt omaksi huvikseni piirtää tai suunnitella mitään. Edelleen pyörin geometrisen maailman ja symbolismin pyörteissä, joskin myös on alkanut kankaalle käsin kirjominen kiinnostaa.
Seuraava kurssi joka meillä alkaa on tietokonepohjaiset kuvankäsittelyohjelmat. Sitten tehdään loppukevät painokuoseja. Oujeah!!

Minua kiinnostaa millaisia kuvia, pintoja ja struktuureita te haluaisitte kangaskuoseihin? Niin vaatetus kuin muihinkin tekstiileihin. Mistä väristä innostutte nykyään sisustuksessa tai omassa vaatekaapissa?
16 kommenttia:

 1. Kysymys tuli kuin tilauksesta! Nyt olen ommellut niin paljon mustaa, harmaata ja valkoista, että kaipaan jotain värikästä vaatekaappiini! Olen tässä kahlannut läpi netissä kotimaisia kangaskauppoja etsien jotain kivaa kangasta naisten kevät/kesävaatteisiin, mutta ei ole oikein tullut vastaan. Toki yksivärisiä trikookankaita löytyy, mutta puuttuu jotain erikoisempaa. Saisi olla nuorekasta, värikästä, jotain erikoista mutta ei liian överiä. Kangas saisi olla laskeutuvaa, hengittävää, kevyttä. Esim. caprihaaremihousuihin ja maximekkoon sopivaa. Jotain modernia havaijityylistä, eli mustalla tai valkoisella pohjalla värikkäitä, geometrisia lintuja, kukkia tai ornamenttejä...eli jotain kivaa:D Yleensä on niin että yläosa on värikästä ja alaosan joutuu tekemään yksivärisestä, mutta olisi kiva tehdä toisinpäin. En tiedä saako tästä sepustuksesta mitään tolkkua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Harmaata on nyt jokapaikassa ja tottapuhuen minuakin se tympii vähän jo vaikka olenkin neutraalien värien ystävä.

   Poista
 2. Mie tykkäisin koukeroista! Sellaisista vähän rouheammista, isohkossa koossa :) Sellaisista mitä piirrellään luentokansioiden reunoihin, pitkäsakaraisia tähtiä, jossa on spiraalia ja ja ja ... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Hannariina. Kuulostaa kivalta kuosi-idealta.

   Poista
 3. Musta kuosit on helposti tukkoisia. Kaipaisin siis kepeitä, selkeitä ja raikkaita kuoseja ja jotakin muuta kuin trendikuvioita (esim. timantteja :-). Ja mä tykkään epätasaraidasta, ei mikään hillittömän moni värinen. Vaikka kaksi väriä ja tehosteväri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lalla-Lempileikki. Itse olen huomannut saman. Ehkä suunnitellessa kangaskuosia ei aina osata ajatella mihin käyttötarkoitukseen ja kenelle kangas tulee. Ja toisaalta myös aina suunnittelijan maku ei ole sama kuin asiakkaan. Tai kiva kuvio voi jäädä peittoon huonojen värien takia. Tai toisinpäin. Mutta selkeyttä ja tilaa kaivataan täälläkin.

   Poista
 4. Tuo uusi kuosi iskee muhun, tilaisin. Struktuuria, pelkistettyä, mutta ei enää kolmioita tai salmiakkia. Mustavalkoista, usvaisia sävyjä, tummaa vihreää ja tuo ruskean punainenkin on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anka. Kiitos kommentista. Kyllä. pitää osata mennä eteenpäin kuvioidenkin kanssa. Joku pieni uusi näkökulma vanhassa tai tutussa kuviossa tekee siitä taas mielenkiintoisen.

   Poista
 5. Ruutu eri muodoissa on piristävä juttu. Vielä sellaiselle kankaalle, jota voisi käyttää myös vinoon langansuuntaan. Ei tarvitsisi ostaa niin montaa kangasta ;)

  VastaaPoista
 6. Siksakkia hyvillä huurtepastelliväreill. Mutta ei kirjavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anonyymi. Millaista siksakkia? Käsin piirrettyä? Leveetä, kapeeta?

   Poista

Related Posts with Thumbnails