15.4.2015

* KarhupussukkaOlen kuljettanut ulkoista kovalevyä, Lacieta, miten milloinkin. Se on pyörinyt laukussa tyttären villasukan sisällä ja omassa lapasessa. Marimekon kukkarossa nenäliinoihin (puhtaisiin tietty) kiedottuna ja paidan sisälle käärittynä. Eilen mietin että nyt se saa kyllä ihan oman suojapussin. Ja tätä minä sitten väkersin puoli kahteen yöllä.
 Kangas on Puolalaisen Miszkomaszkon interlockia. Silitin kankaan taakse puuvillaisen tukikankaan. Vuoriksi valitsin ihanan violetin pilkkupuuvillan, jonka nurjalle kiinnitin sprayliimalla vedenpitävän ulkoilukankaan. Eipä mene työt pilalle kun kaadan kahvini laukkuun. 
Lisäksi tein palasesta levyvanua, tikkikankaan jämästä ja polarfleecestä fyllingin, jonka tikkasin kaikki yhteen paksuksi kankaaksi. Ja nämä kolme osaa sitten ompelin nykertäen kiinni toisiinsa niin että kaikki näyttää siistiltä niin ulkoa kuin sisältä. Eli vanuhässäkkä on pillkupuuvillan ja päällisen välissä. En ole koskaan tehnyt kaksiosaista vuori-osaa mutta tulipa sekin tehtyä. Kerrokset on siis kaikki irti toisistaan ja omilla saumoilla. Näin vältin paksut saumat ja voi pojat siitä tuli tönkkö. Siis hyvällä tavalla tönkkö. Lacie menee sisälle juuri sopivasti eikä heilu ja silleen. 
Nallepussi on juuri ja juuri kämmeneni kokoinen. Käytin siihen myös hauskan vanhan rengasvetoketjun jonka olen purkanut vanhasta vaatteesta pois. Renkulasta irtoaa jo maalit mutta ehkä siihen keksii jonkun korjaustavan. Kynsilakalla uusi elämä?6 kommenttia:

 1. Tämä on niin mielettömän ihana, että en kestä! Ja ite oon pohtinut pussukkaa irtonäppikselle, tästä sai hyviä vinkkejä semmoisen tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D minustakin tästä tuli hyvin hellyttävä. Ja mä en yleensä edes käytä itselläni mitään tällaisia juttuja.

   Poista
 2. That is so great! Pinned it right away! Amazing idea to use the fabric for a bag!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. Idea came to my mind when I did hand-puppets to my girl.

   Poista

Related Posts with Thumbnails