22.6.2015

* Muodoton jättiläinenHalusin kokeilla itselleni jotain joka on väljä ja sitten siinä on joku kiva yksityiskohta ja että se on musta.


Kaapuhuppari on iso ja tekee minut vielä isommaksi mutta se on ihanan rento päällä. Kangas on Noshin joustocollaria kaikkialta muualta paitsi taskupusseista. Siellä on jotain ohutta mustaa puuvillatrikoota, joka ei varmaan kestäisi muuten vaatteeksi tulemista.Leikkasin oman paitakaavan uusiksi tosi leveänä ja isolla pääntiellä. Taskutkin piti saada. Huolittelun helmaan ja pääntielle tein samasta kankaasta niin että suikaleet meni keskenään silleen ristiin. Vähän meni rypylleen kun en osannut hahmottaa kuinka paljon venyttää suikaletta kiinnittäessä ja en jaksa korjata. En ole ronkelituulella tänään.


Seuraavaan versioon teen tällaisia muutoksia: pääntie voisi olla noin 2-3 cm lyhyempi ja edestä ehkä himpusti vielä matalampi. Taskut myös pari senttiä ylempänä. Niin ja olkasaumat korjaisin taipumaan vähän alapäin enemmän niin eivät törrötä. Mut enköhän mä voi hillua siltikin tää päällä. Kato, seuraava sitten parempi.

Muuten kyllä tykkään kovasti. Vaikka menee hetki tottuessa että olkapää valahtaa paljaaksi.Mut mua kiinnostaa millaisia ompeluluonnoksia ja töherryksiä teillä on kun haluatte tehdä jotain uutta. Tässä alla on tämän paidan lähtökohta. Koko on A5 pienempi paperilappu. Varmaan joku laskun toinen puoli.. Mullahan on ainakin kolme luonnoskirjaa ja aina mä vaan piirrän jonnekin minne vaan sattuu. Tää lippulappunen lojuu sitten pöydällä ja sitä tuijottelen aikani ja annan idean kypsyä. Selaan muunmuassa Pinterestiä ja kaavalehtiä että mistä aloittaisi. Tähän piti tulla vetoketju joka aukee alhaalta ja jolla ei mitään oikeeta funktiota olekaan.. Mutta se olisi tehnyt ihan liian tönkön tuosta saumakohdasta.

22 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten hieno! Tykkään ihan hirveesti! Eikä haittaa että on iso ja kaapumainen, niin tällaisen vaatteen kuuluu ollakkin. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tarkoitus tosiaan oli tehdä iso kaapu. Vähän on uudenjäykkää tää kangas mutta kyllä se siitä tokenee. Haluaisin vielä tehdä jonkun toppaversionkin kenties. Olisi kiin kiva ohuesta jostain tikkikankaasta. Ehkä jos vaikka ite tikkais jonkun kivan kankaan.. oujeah. :D

   Poista
 2. Hieno tuo helman leikkaus ja "V-aukko" resorilla. Toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. tän kommentin mä otan vastaan syvään kumartaen. Toi helma oikein huuti jotain tollasta kun jätin tereen ja vetoketjun pois.

   Poista
 3. Hei, ihan sairaan kiva! Tällasia "säkkejä" mun vaatekaappikin huutaisi...nää on just niitä kivoja eniten päälle eksyviä vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on oikeesti niin mukava. Suosittelen lämpimästi.

   Poista
 4. Tosi hieno kaapu! Oikeesti pukee sinua, ja jotenkin just sinun näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. minusta kanssa se on just mun näköinen.

   Poista
 5. Huippu kiva, ja ihanat yksityiskohdat tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. pitää vielä kyllä hioa nuita. varsinkin venepääntie on liian leveä.

   Poista
 6. On muuten tosi hienon mallinen "säkki" :). Tällaisen toivoisin itsellenikin, kun ei se kesäkään sieltä näytä tulevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ja talvea vasten sitten jostain vielä paksummasta samanlainen.

   Poista
 7. Tosi hieno! mä haluun kans jonkun kaavun, jota voi pitää leggareiden kanssa. Mä piirtelen usein luonnosvihkoon, mutta hyvin harvoin teen mitään sieltä. Se piirteleminen on vähän niinkuin oma juttunsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä olen nyt tän viikon tää päällä hiihdellyt pitkin poikin tää päällä ja edelleen on hirmu kiva.

   Poista
 8. Me likes! Näyttää vaan niin hyvälle, yksityiskohdat mielenkiintoisine leikkauksineen tekee tästä ihan huippuvaatteen. Minäkin tykkään pukeutua kaapuihin, vaikka mies aina "valittaa" niiden muodottomuutta. Luonnoksia häviää paljon, kun niitä tulee tuhrattua milloin mihinkin paperin kulmaan. Harvoin se luonnoskirja on inspiraation iskiessä vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D kyllä mullekin vähän perheen toinen aikuinen naureskeli mutta ei ole ainakaan vielä kieltäytynyt liikkumasta seurassani julkisesti :D

   Poista
 9. Moikka ja komppaan edellisiä - AIVAN MAHTAVA. Munkin vaatekaappi olisi vailla tällaista "säkkiä", tummanharmaana.. Olen yrittänyt kirjoittaa muistikirjoihin (joita lukuisia) ja aina otan sen yleensä jonkun laskun kirjekuoren ja piirrän siihen. Paperi vaan tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe. kiitos Rouva Tiainen. Säkit vaan on.. aivan mahtavia!

   Poista
 10. Hieeno! <3 Mulla ei ole tapana luonnostella mihinkään mitään koskaan. alan vain piirtämään kaavoja oman pään mielikuvien mukaan, ja siitä tulee jotain - tai sitten ei.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. mä unohtaisin jo alkumetreillä mitä olen tekemässä jos en kirjaa ylös sen hetkistä tavoitetta. muuten ajaudun tekemään kolmea eri juttua yhtäaikaa.

   Poista
 11. Minäkin ruukasin piirrellä luonnoksia kaikenmaailman paperilapuille. Sitten ostin sitä varten lehtiön, enkä sen jälkeen ole piirtänyt ainuttakaan luonnosta, vaikka varmaan kaks vuotta on kulunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijai. sun pitää rueta piirtämään taas niille kuittien selkäpuolille ja sitten liimata ne sinne lehtiöön :D

   Poista

Related Posts with Thumbnails