3.10.2015

* MerinovillapaitaTämä kangas on ollut minulla varmaan vuoden kaapissa. Ikasyltä tilattu merinovilla on tosi lämmintä ja paksua. Syy siihen miksi en siitä ommellut aikaisemmin on juurikin sen joustofroteepinnassa. Se kun on sitä joustofroteeta ja aikaisemmin sitä inhosin paljon. Mutta tämä nyt ei näytäkään pyyhkeeltä. Eikä retropotkupuvulta. Itseasiassa tässä voisi olla vaikka isommatkin lenkit tai jotain muutakin struktuuria.
Leikkasin paidan ilman kaavaa mukaillen yhtä lempipaidoistani Indiskasta. Tähän tein sivuhalkion helmaan jonka huolittelin vihertävänturkoosilla satiininauhalla nurjalta. Ihan kiva yksityiskohta. Näitä yksityiskohtia olen viime aikoina miettinyt enemmänkin. Meillä on koulussa tuotteistamisen ja konseptoinnin kurssi juuri meneillään ja teemme siellä kierrätetyistä mainosbannereista tuotteita. Vaikka tuote onkin yksinkertainen niin luksusta siihen saa juurikin yksityiskohdilla. Tosin alla olevan kuvan pölymeri kankaan pinnassa ei ole kovin luksusta. Mustaa on vaikea kuvata muutenkin.
Valmistin jo yhden prototyypin kravaatistani mutta haluan tehdä loputkin suunnittelemani tuotteet jotta voin paremmin ne esitellä kurssin lopuksi. Ihan siksi koska se on kivaa ja haluan. Kravatin kuvan jo laitoin instaan joten sieltä voi mennä kurkkimaan. Muutenkin päivitän Facebooksivulle ja Instagramiin helpommin tällaisia yksittäisiä juttuja joista ei ihan saa blogipostausta tehtyä. Kannattaa seurailla sieltäkin.
Paita on siis muotoiltu laatikko. Laskin laatikkomallista olkasaumaa ja hihansauma menee tuonne pitkälle käsivarteen. Etuosa on lyhyempi kuin takaosa sekä kaikki käänteet on vaan käänteitä ja tikkaukset kaksoisneulalla. Helppoa kuin puuron keitto.


 
5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. kiitos. itse olen kanssa hyvin tyytyväinen tähän. tykkään tällaisista simppeleistä ja ehkä vaatimattomistakin vaatteista itselleni.

   Poista
 2. Hyvännäköinen ja varmasti ihana materiaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. tää on jo heti ihan lemppari. mä olen aina tykännyt villasta ja sen tunnusta. kesällä en pidä sukkia ja talvella vaan villasukkia :)

   Poista
 3. Tämmöset laatikkopaidat on niin kivoja. Hyvälle näyttää, noi ns. piilossa olevat väriläiskät on hauskoja.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails