1.12.2015

* Unikuun terapiahuoneen Joulukalenteri - 1. päiväHei kaikki. Mä olen varmana ihan pöhkö kun yritän tätä mutta parin vuoden takainen Hamajoulukalenteri oli niin hauska tehdä ja siitä jäi hyvä mieli.Tämän vuoden teema näkyy tässä. On kaivertimia, tusseja, maalia, liimaa, erilaisia levyjä ja korkkeja.. Arvaatteko jo?
Ajattelin valmistaa jonkinlaisen kuvajoulukalenterin joka tehdään minun ihanaan roskislöytööni, matematiikan kirjaan. Taisinkin tästä mainita aikaisemmin vähän. Ajattelin tehdä teille erilaisilla tavoilla, mitä nyt mieleen juolahtaa, sivun kirjaan joka päivälle. En voi taata pysyväni ihan jouluteemassa mutta yritetään.
Ja koska en halua olla täällä yksin vaan äänessä niin kirjan sivuille saa ehdottaa teemoja, aiheita, värejä jne. Kaikkea sellaista ja nappaan kommenteista mahdollisesti toteutukseen sitten juttuja. Sellainen hiukan interaktivinen kalenteri. Miltäs kuulostaa? Minusta haasteelliselta ja toivon voivani toteuttaa kivoja sivuja. Joulu on vain 24 sivun päässä siis.

Mutta aloitetaan tekemällä väripesä leimasimille. Siihen tarvitsen mitä vaan lakanakangasta, palan ohutta retkipatjaa,vaahtomuovia tai vaikka vanhaa paksua huopaa. Itse käytän tässä ohutta retkipatjaa. Ja vielä esimerkiksi jätskipaketin kannen. Mikä tahansa kansi käy kunhan patjan saa siihen tasaisesti.
Leikkaat alustan muotoonsa ja asettelet sen kannelle niin ettei se pääse siitä lipumaan pois.


Tätä ei tarvitse ommella mutta minä äkkiä saumuroin lakanasta pussukan jonka sisälle sujautin pohjamatskun. Sen voi vaikka maalarinteipillä sitten sulkea nurjalle.
Kun levität painovärin niin levitä se tasaisesti esim lusikalla. Väripesän idea on se että leimasimeen tuleva maali on tasaisesti levitetty alustalle josta se on helppo ottaa leimasimeen. Aseta painettava paperi tai kangas esimerkiksi lakanan päälle. Painojäljestä tulee parempi kun alusta on ihan hiukan pehmeä. Mä kaivoin kaikki purkin jämäset tuohon jotta pääsin kokeilemaan tätä valmista hienoa puuleimasinta jonka ostin Tampereen käsityömessuilta muutama viikko sitten. Varsin nätti on.

16 kommenttia:

 1. Innostuiskohan sitä ulkoiluttamaan omia muotoiluveitsiä ja kaivertaisi oman leimasimen joulukortteja varten...?
  =)

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva idea! Leimailepa joku päivä lumisade, kun sitä täällä niin odotetaan. Jos se vaikka toimisi sadetanssin lailla ja saisi oikeankin sateen aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tämä kirja-idea<3
  Tänä Jouluna olen ihastunut joulupossuihin, joten niitä toivon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentista. joulupossut on ihania. Ainakin pipareissa :D

   Poista
 4. Kiva ja erilainen idea! Kangasholistin joulusta ois kiva saada kuvitusta ;D Ei vaan, ajatus lyö tyhjää. Mielenkiinnolla ja innolla odotan, mitä tuleman pitää. :)

  VastaaPoista
 5. Tämä on hyvä idea, mielenkinnolla seuraan!

  VastaaPoista
 6. Ihan huippuhyvä proggis! Tällainen poikkitaiteellinen toiminta on mun mieleen! Mahtavaa, hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Pakko vähän herätellä itseään tekemään kaikenlaista muutakin kuin ompelua ja kutomista. Ja näprääminen kieli poskessa on huippua.

   Poista
 7. 3d sivu kiitos

  Miten sitä saisi tehtyä laosenkestäviä 3d kuvakirjoja. Ommellen ehkä.

  VastaaPoista
 8. Usko tai älä, olen sitä ikäluokkaa ( kävin lukion vuosina1967-1970) , joka ihan oikeasti käytti tuota logaritmitauklukkoa koulussa. Koska siihen aikaan ei ollut minkäänlaisia laskimia koulussa, piti suurinumeroiset kerto-ja jakolaskut,potenssiinkorotukset jne tehdä käyttäen tuota taulukkoa hyväksi. Voi rähmä, kuinka hitaasti matematiikan tehtävät kestivät. Muutamassa kotitehtävässä vierähti hyvinki pari tuntia. Nyt ehkä mietit, kuinka voin muistaa asian hyvin- no koska olen elämäntyöni tehnyt matematiikan opettajana. Harrastuksena ovat sitten kaikenlaiset käsityöt ja olen ilolla lukenut blogiasi.
  Terveisin hilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos hilkka kommentistasi. Tätä oli ihana lukea. kirja on erittäin hyvässä kunnossa ja sivujen paperi laadukasta. Kirjaa on luettu kyllä mutta sivut eivät ole irtoilleet. Tähän on hyvä tehdä vähän taidetta. Kirja on minulle tärkeä.

   Poista

Related Posts with Thumbnails