11.12.2015

* Unikuun terapiahuoneen Joulukalenteri - 11. päiväOho. Kello on jo vaikka kuinka paljon ja tämän päivän luukku puuttuu. Neitisemme kieltäytyy edelleen ideoimastani pallohommelista. Vielä minä sen houkuttelen tähän. Mutta sillävälin tällaista vähän toisenlaista.
Meillä on alkanut koulussa kudonnan kurssi tällä viikolla. Ollaan jo luotu langat ja päästy niisintävaiheeseen tietokonepuilla. Meidän pitää suunnitella 12 vartisia kuvioita 30 kappaletta. Sitten valitaan niistä 10, joista kudotaan näytepalat. Ja sitten näistä kymmenestä näytepalasta valitaan yksi joka käydään kutomassa kutomossa.

Ja siellä kutomossa kävimme tänään. Olin jotenkin hahmottanut mitä haluaisin tehdä ja nyt ei sitten enää olekaan selvää. Kutomon omistaja kertoi meille niin paljon erilaisista materiaaleista, väreistä ja tavoista että tuli kyllä valinnan vaikeus. Kudottava kangas tulee olemaan 150cm leveä ja 2m pitkä. Kaikille oli määritelty sama loimilanka mutta kude voi olla villaa, pellavaa, puuvillaa tai jopa silkkiä. Siellä oli paljon erilaisia vaihtoehtoja näytillä ja mielenkiintoisin ehdottomasti oli elastaania sisältävä puuvillalanka, joka vetää kuvion kauniisti ryppyyn ja saa aikaan kankaan pinnalle tekstuurin. Apua, en tiedä mitä pitäisi tehdä. Onneksi kutomoon päästään tammikuussa vasta että siihen mennessä pitää olla kuviot päässä selvät.
Älyttömän mielenkiintoista, eikö?Mä muuten keksin miten kopioida kuvio paperilta tuohon kumille. Olin tehnyt sen jotenkin ihan tyhmästi ja soimasin itseäni että miten en nyt tätä tajunnut, dille!

Eli kuvio piirretään normaalisti paperille lyijykynällä ja sitten se lyijykynäpuoli käännetään kumia vasten ja hangataan niin ettei paperi liiku. Lyijyjälki jää aika hyvin näkyviin. Helpompaa se on kuin suorilla piirtäminen.

2 kommenttia:

  1. Itseasiassa mennään kutomoon vasta helmikuussa, mut sehän on parempi, kun on pitkä miettimisaika! :) Mullakin oli ajatus jo mut nyt en enää tiedäkään. Mahdollisuuksia ois niin paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei hyvä kun korjasit.mä vaan muistelin tammikuuta. onhan tässä aikaa mutta ihan hirviän vaikeeta ajatella että mitä tekisi.

      Poista

Related Posts with Thumbnails