21.1.2016

* Voittajat ja pari paitaaSain arvottua kaksi voittajaa Vartijalintu julisteille. Voittajat ovat 

 ja


Laittakaas sähköpostia. Niin pistän julisteet tulemaan. Blogini elää todellista hiljaiseloa. Ompelen kuitenkin aika paljon vapaa-aikaan nähden mutten saa kuvattua niitä tänne. Instagram on vienyt minut täysin mukanaan. Sinne on niin helppo ottaa vain yksi sommiteltu kuva ja se oli siinä. En lopeta blogia, mutta jatkan tätä harvakseltaan postailua vaan.


Olen ommellut pojalleni pari paitaa. Koko on siinä 156/158 hujakoilla. Ihoherkkiksenä paitojen pitää olla hiukan väljiä, jotta saumat eivät tunnu. Kaupan paitoja hän ei voi pitää koska laput tuntuvat pahalle ja yleensä paitojen mittasuhteet ovat hänestä väärät. Vaikka leveys olisi okei, niin joku mättää hihoissa tai koko paidan pituudessa tai jossain.
Näiden paitojen kaavat ovat alunperin Ottobreen Linearista mutta sittemmin muuteltu hiukan. Olen mm poidentänyt hihoja ja helmaa sekä ottanut hiukan vyötäröltä sisään jotta paita ei pussita. Olkapalat ovat minusta erittäin hyvä lisä myös jota kaavassa ei alunperin ollut. Muuten alkuperäinen kaava on minusta tosi hyvä, jos haluaa hoitalle ja raamikkaalle pojalle kaavaa.

Tähän kokeilin jo seuraavaa kokoa 160 ja selkeesti leveyttä oli liikaa koska siitä tuli tollanen rötkylä. Pojan mielestä tämä paita on paras löysyyden vuoksi mutta ulkonäöllisesti minusta taas ei. Hiha ainakin on liian iso ja leveyttä liikaa siis. Yritän tehdä välimallin edellisen kaavankoon ja tämän välillä. Liian isot vaatteet ei taas istu ulkovaatteiden alle ja niin edespäin. Kaukana menneisyydessä on kaikki applikoinnit ja sen sellaiset koska niitä hän ei ole voinut pitää vuosin.Olemme koulussa tehneet mallipaloja tietokoneohjatuilla kangaspuilla sekä jacquard koneella. Jacquardista oli kaikki kuvat puhelimessa joten siitä voi nähdä kuvan mm Instagramin puolella.
18 kommenttia:

 1. Komiat paidat! Noi sun mallipalat on ihania. Varmasti todella mielenkiintoista puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. mä tykkäsin kanssa itse näiden kutomisesta ja miettimisestä ja se on ihan loputon "suo". voisi aina vaan jatkaa ja jatkaa.

   Poista
 2. Selvästi semmosia ison pojan paitoja. Kivan väljiä!

  VastaaPoista
 3. Heippa. Mistä tuo Pääkallo/pallo-kangas on? Näyttää sopivan poikamaiselta meidänkin nuorelle miehelle. Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääkallokangas on Käpyseltä nimeltään kallopallo. En tiedä onko tulossa lisää. Kannattaa kysellä ainakin.

   Poista
 4. onnittelut voittajille!

  Aivan upeita paitoja!

  VastaaPoista
 5. Kiva kangas tuossa ylimmässä, mistä/mikä se on? Etsinnässä just jotain isolle pojalle sopivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kangas on ostettu Eurokankaasta aika kauan aikaa sitten. Se oli palalaarissa.

   Poista
 6. Kivannäköisiä paitoja Pitääkin ahkerammin seurata instassa. :)

  VastaaPoista
 7. Makeits ison pojan paitoja, etenkin ensimmäisen kuosi iskee!
  Voin vain kuvitella kuinka koukuttavaa tuo kutominen on, upeilta näyttää mallipalat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. juuri tuo eka paita on poikani lemppari

   Poista
 8. Tietokoneohjatut kangaspuut, kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselle! Kiva päästä seurailemaan Instassa näitä koulujuttujasi:) Ja komeita paitoja olet ehtinyt myös surauttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla. mä olen ihan kutomishurmiossa.

   Poista
 9. Komeita paitoja on poika saanut. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään myös Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kun tulit. pitää käydä kylässä.

   Poista

Related Posts with Thumbnails