30.3.2016

* Pilkkumeri jacquard neulosKoulupäivitys.

Käytiin tänään Kutomo Holopaisella, Tuusulassa, tekemässä Itämeri ja Suomi 100 vuotta teemaisia jacquard neuloksia. Minun kankaani on mulesing vapaata 100% villaa. 
Ihan helpolla ei kangas halunnutkaan tulla koneesta ulos. Olin tehnyt liian ison ja monimutkaisen kuosin. Monimutkaisen sen siis siten että yhdellä rivillä on paljon tapahtumaa kokoajan. Siispä tiedostoa piti kaventaa ja kaventaa ja kaventaa. Alkuperäinen kangas olisi ollut noin 140cm niin masiina suostui neulomaan noin 110cm leveänä sen mitä olin suunnitellut. 

Nopsana tyttönä väänsin opettajan koneella alkuperäisestä tiedostosta pienemmän mutta useaan kertaan toistuvan kuvion, mutta Kutomon omistaja oli jo kerinnyt tämän kapeimman laittaa tulemaan. No ihan ei saa aikuiselle neuletakkia enää mutta ehkä tästä jotain sitten joskus.
Värit oli tähän hankala kuvata. Käytin kolmea lankaa, turkoosia, helmenharmaan/violetin sävyistä sekä tumman siniharmaata. Värit määräytyivät käytettävistä langoista ja olisin mielelläni tehnyt vähän eri sävyissä mutta näillä mentiin nyt.
Oli erittäin kiinnostava päivä ja nyt tiedän ainakin millaiset tiedostot voivat aiheuttaa päänvaivaa. Tästä jatkan vielä kirjailemalla testitilkkuihin kaikenlaista.
Kannattaa tulla kurkkaamaan vielä pieni video Instagramin puolelta.
Tämä onkin vika tän kevään yhteinen kurssi. Sitten muilla alkaa työharjoittelu. Itse suoritan sen kesän aikana. Mä valitsin itselleni alastonmallin piirustus/maalausta ja kierrätystekstiilejä vielä kevääksi. Toukokuun alussa menemme Puolaan muutamaksi päiväksi näyttelymme avajaisiin. Siitä voin kyllä sitten kertoa tarkemminkin omassa postauksessa.

10 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kangas! Onneksi sait sen ulos viimein, vaikkakin kapeampana. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis kuosi ja kaiken lisäksi ihan minun värinen. :)

  VastaaPoista
 3. Nuo neulonnat on aina kyllä niin mysteerejä! Onneksi sait kuitenkin tämän ihanuuden koneesta ulos! :) Tosi kaunis kyllä ja ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli ihan mysteerien mysteeri kyllä.enkä tajunnut pitää puoliani että olisin saanut yhtä leveän kankaan ku muutkin.

   Poista
 4. Minä tykkään tästä väriyhdistelmästä! Kuosi on tosi kiva, sellainen joka menee aika moneen makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. kuosi on kyllä tosi kiva minustakin. alunperin tämä on suunniteltu pienemmäksi mutta hyvin toimii tällaisena isonakin.

   Poista
 5. Oi miten ihana! Olen tällä hetkellä kovin tykästynyt japanilaisen Naomi Iton kankaisiin ja tästä tuli heti ne mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi. täytyy heti mennä kattomaan millaisia kankaita häbellä on. ja kiitos paljon :)

   Poista

Related Posts with Thumbnails