2.11.2009

*ja loput myydään..


Ystäväni sai vauvan vuosi sitten. Tein hänen vauvalleen kestovaippoja muokatulla nb-kokoisen netti-Nöttösten kaavalla . Kaavaa levensin pyllystä jotta siihen sai paremman kakkakourun.
Jatkoin myös siivekkeitä 5cm.
Kuosikankaina oli gollegea, joustofroteeta, trikoota, sherpaa ja velouria. Sisäpinnat olivat bambujoustofroteeta tai puuvillajoustofroteeta. Kiinteäksi imuksi laitoin sekalaisesti flanellia, froteeta, bambujoustofroteeta, hamppujoustofroteeta sekä puuvillajoustofroteeta kolme kerrosta. Kerrokset leikkasin ja ompelin vielä siten että pienenivät aina vajaalla sentillä. Näin ei tullut yhtä paksua reunaa.

Olivat hyvin toimineet ystäväni vauvalla.
Ja sain ne sitten hyvään imuun pestynä vielä takaisinkin omalle käyttöön.
Omassa käytössä vaipoissailmeni monia teknisiä vikoja. Vaikka olin pidentänyt siivekkeitä niin gollege, trikoo ja velourvaipoissa se ei siltikään riittänyt. Ideana oli siis ollut että siivekkeitä olisi voinut kietoa vauvan ympärille tai kääntää vyötäröltä ja ne eivät olisi tarvinneet kiinnikkeitä.
Mutta ne tarvitsivat. Nepitin sitten siivekkeisiin kolmet nepit ja se oli hyvä korjausratkaisu.

Sitten huomasin että vaikka vauva oli juuri syntynyt, eikä koko ollut kovin suuri (3570g ja 51cm) niin imu ei riittänyt vaipoissa kuin yhteen pissaan. Päätin ratkaista asian nepillisillä lisäimuilla joissa oli kussakin myös sekailaisesti kolme kerrosta jo aikaisemmin mainittuja kankaita sekä vaippaan sopiva kuosikangas ja imupinta(pyllypuoli)kangas.
Yhteensä koko vaipassa 10 imevää kerrosta eikä siltikään tullut paksu paketti.
Näin näistä saatiin tosi hyviä ja tuhteja pikkuvaippoja jotka kyllä kestivät hyvin pitkätkin vaihtovälit. Vaipat jäivät siinä 5kg kohdalla lyhyiksi pituudeltaan ja siivekkeistä. Imu olisi riittänyt ja leveys.

Hyvä mieli tuli myös onnistuneesta kaavamuokauksesta.
Nämä pitivät maitokakat todella hyvin ja vuotovahinkoja sattui todella vähän.
Ja hienoa vielä oli se että vaipat eivät jääneet maatumaan kaapin pohjalle vaan näille löyti heti uudet omistajat ja käyttäjät.

Related Posts with Thumbnails