27.6.2010

*T-paitaa, tuttinauhaa ja lomataukoa

Sampsukan ihanan raikkaasta interlockista valmistui Teelle perus t-paitoja koossa 110/116. Kaava muokattu ottobreen creative workshop 301.Resorit Marimekolta ja Myllymuksuilta.

Oli ihana ommella mutta vähän harmittaa laatu. Pinta nukkaantui hiukan jo esipesussa ja painojälki ihan hiukan vaaleni. Kangasta vähänkin venyttäessä näkyy valkoinen pohja kuvion seasta..
Olenkohan nirso vai mikä on, kun tosi monelta tulee nyt sellaisia vasemman käden kankaita laadultaan.. ja nämä kankaat on kyllä niin reippaan hintaisiakin..
Kyllä mua ainakin ottaa hiukan päähän maksaa vaikka trikoosta reilu 20e/metri ja sitten laatu ei vastaakaan odotuksia..
Jny Desingin pilvi-interlockit ovat olleet kyllä hintansa väärtejä. Samoin esim maisema Jofotexiltä..
Tirsokkaan oliivi ja taatelikin on pitänyt meillä niin vaipoissa kuin vaatteissakin kuosinsa.
Itse toivoisin niin paljon lisää tällaisia raikkaita kuoseja. Mutta kiitti nyt riitti pöllöt jo. Olisko maailmassa muitakin eläimiä kuoseihin, olisko?
Aivan ihastuttava on Jny:n viidakko joustofrotee. Siis kuosi ylipäätään, ihan sama onko se velouria trikoota vaiko joustofroteeta.Lisäksi tein tuttinauhoja käyttöön rattaisiin. Meillä tutti on vain käytössä rattaissa ja nukkuessa ja kaikki tuttinauhat yhtäkkiä sanoivat sopimuksen irti. Nämä ovat äkkiä ilman mitään ajatusta ommeltu siten että sain käytettyä sen renkulan aina rikkimenneestä tuttinauhasta.. Nyt jos saisin tehdä uudestaan niin nepparin alle kääntäisin nauhan pään. Olisi siistimpi.
Näisson nyt 16 koon Kam-nepit. Saa hyvin rattaiden turvavöihin kiinni.
Lähdemme maanantaina lomalle ja piti saada pian valmista. Matkalaukusta puuttuu pari hellehattua Eelle ja joitain lyhythihaisia paitoja. Myös shortsit puuttuvat molemmilta. Katsotaan saanko ommeltua edes yhdet molemmille ennen lähtöä.
Hirveä aplikointivimma jää päälle, niitä en kerkeä nyt tekemään. Ehkä sitten lomalta palattuani kone sauhuten toteutan kaikki luonnoskirjaan piirretyt.

Mahtavaa kesää kaikille!!!

7 kommenttia:

 1. Kivoja paitoja ja tuttinauhoja! Mulla odottelee tuo turkoosi pöllökangas vielä kaapissa. Muakin niin harmittaa monien kankaiden laatu. Omien kokeilujen perusteella pesen ilman huuhteluainetta ja kuivaan narulla, nuo ainakin tuntuvat auttavan kankaiden säilymiseen. Varmaan vesissä ja koneissakin on eroja, mutta pitäisihän noiden pesua kestää.

  VastaaPoista
 2. Et sinä ainakaan yksinäsi ole mitenkään kranttu, mä en oo arvannut ostaa tuota Sampsukan pöllöä ollenkaan, kun on niin vaihtelevia kokemuksia ollut. Ja se hinta on pöyristyttävä..

  Minä kaipaisin jämäköitä värinsäpitäviä trikoita, ja mua ärsyttää se, että kaikki on painettu valkoiselle pohjalle, miksei voi suosiolla tehdä värillistä pohjaa ja sitten painaa toisen värisen kuvion..

  Mutta hienoja paitoja kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. Olen saman asian huomannut kuin sinä siis nuista kankaiden laadusta! Tosi surkeaa maksaa kallista metrihintaa ja sitten kankaat nyppääntyy ja haalistuu ensimmäisissä pesuissa. Meillä on nyppääntynyt tosi pahoin pilvi-interlockit sitä vastoin jerseyt ovat pysyneet parempina. Itse liputan ehdottomasti velour ja joustofroteiden puoelsta ne pysyvät hyvänä ja väritkään eivät isommin haalistu. Tosin joustofroteissakin on huimia eroa, lasten metsoloiden joustofroteet ja puuvilla neulokset ovat mielestäni hintansa arvoisia samoin rosa matildan puuvillaneulokset. Ovat ainakin meillä pysyneet hurjan hyvinä.

  On kyllä tosi harmi, tuo pöllökangaskin on ihanaa mutta enpä taida itse sitä nyt sitten kuitenkaan tilata jos kerta ei ole laadullisesti mitenkään priimaa.

  VastaaPoista
 4. Mä olen kankaiden kanssa ihan samanlainen! Joskus harmittaa kun löytää edullisesti hyvää, kestävää ja värinsä pitävää kangasta ja toisaalta kun maksaa paljon huonosta kankaasta. Varsinkin trikoita on vaikea löytää.
  Kivoja ompeluksia. Tuo Totoro paita on ihan mahtava!!!!

  VastaaPoista
 5. Kiva blogi sinulla, ihania ompeluksia :) Olen samaa mieltä tuosta kankaiden laaduista. Ei tosiaankaan hymyilytä maksaa kovaa hintaa kankaista joiden kuosit haalenee ja pinta nyppääntyy. Usein olenkin tilannut koetilkun ennen kankaan tilaamista, jos vain se on ollut mahdollista. Siitä aika usein näkee ja tuntee onko kangas laadukasta. :)

  VastaaPoista
 6. Sulle olikin oman loman aikana ilmestynyt kaikkea uutta ja ihanaa :D

  Justiinsa tuli postissa tuota pöllöä ja jos laatu on kuvaamasi kaltainen niin täytyy muuttaa omia suunnitelmia. Meidän puklu-mestarille ei voi mitään pesuissa kuluvaa hankkia...

  VastaaPoista
 7. Täältä sun blogisatapa löytyi kaikkea kivaa! ;) Ihania nämä paidat!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails